Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen afetzedeler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir. Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır.
AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre; kendi araçlarıyla şehrine dönmek isteyen depremzede vatandaşlar, valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan müracaat noktalarına giderek yol masraf belgesi alacak, gittikleri ildeki müracaat noktasına geldiklerini bildirerek yol masraflarını temin edebilecekler.
Depremzedelerin dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekleri ifade edilen açıklamada, "Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır." ifadesi kullanıldı.
ASKERLİK YOL PARASI NASIL ALINIR, NE ZAMAN YATAR? Sevkinize ilişkin yol masrafınız sevk evrakınızı aldıktan sonra 3 iş günü içerisinde Ptt'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir Ptt şubesine yapacağınız başvuruda; kimlik belgeniz ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafınızı alabilirsiniz.
ZİRAAT BANKASI A.Ş.
İlgili 23 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Afet Müdahale Elemanı 2023 yılında ortalama 19.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Afet Müdahale Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 15.400 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.416 TL maaş alıyordu.
Yol masrafı PTT'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir PTT şubesine başvuruda bulunularak; kimlik belgesi ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafı alınabilir.
Yol ücretini nakit ödemek dışında işveren, işçinin yol kartına para yatırmak suretiyle yol parasını ödeyebilir. Bu durumda işçi, bu parayı yol dışında farklı bir amaç ile kullanamaz. Bir diğer yöntem ise işverenin işçiler için servis imkanı sağlamasıdır.
Bakan Nebati, yeni tutarların 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olduğunu belirtti. Vergiden istisna tutulan günlük yemek bedeli 34 liradan 51 liraya, yol yardım bedeli ise 17 liradan 25.50 liraya yükseltildi.
Yol Masraf Belgesi talep eden depremzedeler "tahliye.afad.gov.tr" adresinden sisteme girebilecek. Tahliye ve geri dönüş için başvuran depremzedelerin bilet ücretleri ödenecek. Başvuru yapmadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan depremzedelere de kolaylık sağlanarak yol masrafları karşılanacak.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Uygulama kapsamında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) depremzede listesinde yer alan vatandaşlar, sınırsız ve ücretsiz şekilde seyahat edebilecek.
Adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçları, öncelik KYK yurtları olmak üzere valilikler ve kaymakamlıklar üzerinden AFAD koordinesinde karşılanacak. Ulaşım ve barınma desteği için başvurular, kimlik kartı, 2023-YKS sınava giriş belgesi ve ikametgah belgesi ile birlikte valilik ve kaymakamlıklara şahsen yapılacak.
(7) Destek Programına ilişkin başvurular, başvuru tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilerek karara bağlanır.
Evet. AFAD Gönüllülük Portalı için hazırlanan eğitimler/sunumlar tüm AFAD Gönüllülerine açık ve tamamen ücretsizdir.
ASKERLİK YOL PARASI NASIL ALINIR? Yol masrafı PTT'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir PTT şubesine başvuruda bulunularak; kimlik belgesi ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafı alınabilir.
Resmi Gazete'de ayrıca yol ücreti de açıklandı ve 2023 yol ücreti 56 TL oldu.
Yol ücreti, işveren tarafından karşılanan ve işçinin işe gidiş ve işten dönüş masrafını karşılayan bir yardımdır.
Yol parası, işçinin ikamet ettiği bölge ve işyeri arasındaki mesafeye ve kullandığı ulaşım şekline göre değişir. İşveren farklı yollarla işçiye ulaşım sağlayabilir. Buna göre işveren işçiye her ay yol parasını nakit olarak ödeyebileceği gibi, işçinin yol kartına para yatırmak suretiyle de yol parasını ödeyebilir.
Yol Yardımı Ne Kadar? En fazla çalışma gününün 56 TL'si ile çarpımı kadar olabilir. Yani bir işyerinde 22 gün çalışma günü var ise 56*22=1.232 TL'ye kadar Yol yardımı verilebilir. Rakam bu tutardan daha düşük veya yüksek olabilir.
25.3.1. Yüklenici tarafından karşılanacak olan yemek ve yol masrafı aylık gün sayısı olarak 26 (yirmi altı) gün esas alınacaktır.Firma çalıştırılan personelin bir öğün yemek bedeli günlük brüt 6,38 (Altı lira Otozsekiz kr), yol bedeli günlük geliş-gidiş olarak brüt 4,50 (Dört lira elli kr) dir.
Mezunlar il afet ve acil durum müdürlüklerinde, belediyelerde, 112 ambulans merkezlerinde, itfaiyelerde koordinatör ve yönetici olarak çalışabilirler.
Ön lisans düzeyinde başvuran adaylar için mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmak kaydıyla; ön lisans düzeyinde öğretim veren kurumların “Acil Durum ve Afet Yönetimi veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” programları ile bunlara denkliği kabul edilen programlarından mezun olmak.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri