Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı A- FERİN SİNÜS sakinleştirici ilaçlarla kullanılmamalıdır.
Parasetamol, psödoefedrin hidroklorür veya klorfeniramin maleat içeren diğer ilaçların A- FERİN PLUS pediatrik şurup ile eş zamanlı kullanımından kaçınılmalıdır.
Parasetamol içeren ve ağrı kesici, ateş düşürücü, grip ve nezle semptomlarını giderici ya da uykuya yardımcı ilaçlar ile birlikte kullanmayınız. hastalarda seyrek olarak hemoliz (kırmızı kan hücrelerinin yıkımı) görülebilir.
Hafif ve orta şiddette karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Eğer A-FERİN FORTE'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz. zararı alkolik karaciğer hastalarında daha yüksektir.
A-FERİN pediatrik şurup nektarin kokulu, berrak açık kahve renklidir. A-FERİN pediatrik, bir ağrı kesici ve ateş düşürücü (parasetamol) ve bir antihistaminik (klorfeniramin maleat) olmak üzere iki etkin madde içeren kombine bir ilaçtır.
İlgili 34 soru bulundu
Ateş düşürücü olarak ilk tercihimiz her zaman parasetamoldür (Calpol, Minoset, Tylol gibi). Parasetamolün şurup ve fitil formu (Paranox-S) bulunmaktadır. Bilmemiz gereken şudur ki bu iki ilacı aynı anda kullanmamamız gerekmektedir.
İBURAMİN COLD; Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen ateş, burun akıntısı ve burun tıkanıklığını içeren belirtilerin giderilmesinde kullanılır.
Parol vb. ilaçlar soğuk algınlığına iyi gelir mi? Parol (parasetamol) gibi ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu tür ilaçlar, ateşi düşürerek ateşli durumu kontrol altına alabilir ve baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi semptomların şiddetini azaltabilir.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:
12yaĢından büyük çocuklarda ve yetiĢkinlerde tavsiye edilen Parol Tablet dozajı, gerekli oldukça her 4-6 saatte bir 500 mg -1 gr (1 -2 tablet)'dır. Maksimum günlük doz 6 tablettir. ve 24 saatte toplam 4 dozdan daha fazla verilmemelidir. 6 yaĢından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
PAROL'ü 4 saatte birden daha sık aralıklarla kullanmayınız.
Parasetamol her dört ile altı saatte bir verilebilir – 24 saatlik süre içinde dört defadan fazla verilmemeli. Çocuğunuza 48 saatten fazla parasetamol vermeniz gerekiyorsa, onu bir doktora götürmelisiniz.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
12 yaş ve üzerindeki hastalarda 6 saat ara ile 1 tablet önerilir. Gereğinde 4 saat ara ile 1 tablet uygulanabilir. Günde 6 tabletten fazla kullanılmamalıdır.
Doktorunuz tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde: Günde 3 kez 1 kapsül alınır. Uygulama yolu ve metodu: Yemeklerden sonra bol su ile ağızdan alınır.
Grip tedavisinde ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir. En iyi, en az zararlı ateş düşürücü parasetamol grubu ilaçlardır. Günde 3-4 kez düzenli aralıklarla kullanılması önerilir. Bu ilaçlar 72-96 saat kullanılabilir.
Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kullanılarak nezlenin semptomatik tedavisi yapılarak rahatlama sağlanır. Antibiyotik kullanılmaz. Bağışıklığı güçlendirecek C vitamini yönünden zengin gıdalar tüketilmelidir. Sıvı alımı artırılmalıdır, bol bol su içmeye özen gösterilmelidir.
Ciddi hastalık belirtileri olmayan basit nezlede, belirtileri azaltmak amacıyla semptomatik tedavi uygulanır. Ek olarak yatak istirahati, bol sıvı alınması, ılık tuzlu su ile gargara, akıntı kesici ilaçlar ve parasetamol gibi ağrı kesici ve ateş düşürücüler önerilir.
Parasetamolün renal klerensi idrar akış hızına bağlıdır, fakat pH'ya bağlı değildir. Uygulanan ilacın %4'ten daha azı değişmemiş parasetamol halinde atılır. Sağlıklı bireylerde terapötik dozun yaklaşık %85-95'i 24 saat içinde idrar ile atılır.
Antibiyotik ateş düşürücü/ağrı kesici olarak kullanılmamalı.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. romatizma) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları (örn.
Çocuklarla ateş genellikle elleri-ayakları soğuk başı sıcak olarak hissedilir. Böyle durumlarda üşümesin diye kalı giysiler giydirmek doğru olmaz, ancak ellerini ellerimizle ısıtıp, ayaklarına çorap giydirebilirsiniz. Ancak üstünü ince giysisiyle bırakmanız gerekir.
Hastalandığınızda terleme genellikle ateş, enfeksiyon veya virüs sonucu meydana gelir. Vücudunuz daha fazla ter atarak vücut ısısını düşürmek için daha fazla savaş verir.
İç ateş hakkında, bireyler sıklıkla vücutlarının içinden gelen sıcaklık, ısı veya ateş gibi hislerden bahsederler. Bu deneyim, genellikle ciltte kızarma, huzursuzluk ve genel bir rahatsızlık hissi ile birlikte olabilir. İlginçtir ki, bu hisler hafiften daha belirgin ısı hissine kadar farklı yoğunluklarda yaşanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri