Bal, reçel ve pekmez gibi tatlı yiyeceklerle birlikte yiyebileceğiniz kaymak içeriğinde bol miktarda kalsiyum ve protein bulunmaktadır. Kalsiyum kemiklerinizi güçlendirirken enerji verici özelliği gün içinde bedeninizi zinde tutar. Kahvaltılarda tüketildiği gibi kaymaklı tatlı tariflerinde de rahatlıkla kullanılabilir.
Kaymak şekeri peynirimsi kıvamda, yoğun tatlı tadı olan, kaymak ile yapılan bir şekerleme türüdür. Bıçak ile minik minik dilimleyerek kahve yanında tüketebilir veya tatlı bir atıştırmalık yapabilirsiniz.
Manda kaymağı genellikle kahvaltılarda veya tatlılarla tüketiliyor. Ayrıca, lokum ve şekerleme sanayisinde de bu kaymak kullanılıyor." Acar, manda kaymağının genellikle iç piyasada tüketildiğini vurguladı.
Afyonkarahisar'ın meşhur manda kaymağından yapılan ekmek kadayıfı, baklava, güllaç gibi şerbetli ve sütlü tatlıları ramazan ayında yoğun ilgi görüyor.
İlgili 40 soru bulundu
Afyon Kaymağı - Afyonkarahisar
Manda ve inek sütünden elde edilen Afyon kaymağı tatlıların vazgeçilmez bir tamamlayıcısı ve lezzet kaynağıdır. Asıl tercih edilen kaymak manda sütünden elde edilendir. Manda kaymağı süt beyazı renginde olur, daha yağlıdır, daha lezzetli ve daha dayanıklıdır.
Kaymak, sucuk, lokum, haşhaş, kaymaklı ekmek kadayıfı, et ve et ürünleri, şekerleme ürünleri gibi. Afyonkarahisar yemek kültürünün genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz. Afyonkarahisar Mutfağının en önemli özelliği, haşhaşın vazgeçilmez bir unsur olarak öne çıkmasıdır.
Kaymağın saklanması için ise ne yazık ki uzun süreler boyunca bu lezzet muhafaza edilememektedir. Kaymağın ömrü oldukça kısa olduğu için alındığı günden itibaren ortalama beş gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Ancak buzlukta bir iki hafta kadar saklanabilmektedir.
Kaymak: bal, reçel, pekmez, fındık ezmesi ve tüm tatlılarla birlikte tüketilmelidir sade yalnız kaymak yenilmesini tavsiye etmiyoruz.çünkü kaymak tatlı grubu ile kullanıldığında lezzet vermektedir.
Afyonun keskin, hoş olmayan kokusu ve acı bir tadı vardır. Bileşiminde takriben %10 morfin, %5 kodein, %6 narkotin bulunabilmektedir.
Kaymak şekeri Afyon'a özgü bir şekerleme türüdür. Peynirimsi kıvamda olan bu kaymak ile kahve yanına veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Afyon kaymak şekeri aynı zamanda kaymak ezmesi olarak da bilinir. Kahvaltılarda kullanılan kaymaklarla karıştırılmamalıdır.
kalitesiz kaymaklarda kremayı dayadıklarından akışkanlığı yüksek bir yiyecek haline gelir. bu durumda kaymağın ekmek üzerinde kalmasını sağlamak için balı altlık olarak kullanabilirsiniz. fakat sütü yüksek miktarda olan kaliteli ve nispeten katı bir kaymak alıyorsanız önce kaymak sonra bal yapmanızı öneririm.
Mide ve sindirim sistemini düzenleyici bir gıda olan süt kaymağı, bal ile karıştırılıp tüketildiğinde gıdaların hazmedilmesine katkı sağlamaktadır. Vücuda zararlı bakteriler ile savaşan kaymak, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Kaymak ürünleri, güçlü bir balgam söktürücüdür.
herkesin bildiği şeyi bilmeyen bir yazar tarafından açılmış başlık. işin doğrusunu açıklıyorum. önce ekmeğin yüzeyine bal sürülür, sonra ekmek ters çevrilip diğer yüzeyine kaymak sürülür, sonra da masaya dökülen bal yalanır. afiyet olsun.
Sütaş Kaymak raf ömrü buzdolabında muhafaza edilmesi durumunda 21 gündür.
Muhafaza Koşulları: (+4 ile +8 °C) ve buzdolabında ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.
Afyon kaymağı olarak adlandırılan manda kaymağı Afyonkarahisar li ile özdeşmiş bir lezzettir.
Yumuşacık kaymaklı poğaça için ilk olarak yoğurma kabına ılık süt, instant maya ve şekeri ekleyip çırpalım. Tereyağı, kaymak, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve yaklaşık 4 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini kapatıp 30 dakika hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin, içine kremayı ya da kaymağı ilave edip karıştırın. Makarnayı da koyup 2-3 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Mekâna asıl önemini veren unsura, yani yemeklere gelecek olursak, lokantanın alametifarikası kendi yağında uzun süre pişen kuzu. Yanında pide, pilav ve soğan ile servis ediliyor. Et, kullanılan pişirme tekniği sayesinde hayli yumuşak.
Afyon'u ziyaret eden gezginlerin mutlaka tatması gereken yöresel lezzetler arasında; Afyon Kaymağı, Afyon Lokumu, Afyon Bükmesi, Afyon Sucuğu, Çullama Köfte, Zürbiye, Düğülü Haşhaş Tatlısı, Sakala Çarpan Çorbası, Afyon Keşkeği, Paçık, İlibada Sarması ve Emirdağ Güveci yer almaktadır.
Afyon kebabı, yoğurt eşliğinde tüketilir. Domates, tereyağı, kuşbaşı, biber, yoğurt gibi malzemelerin kullanımına başvurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri