Bitkilerde ruhun yerini bir takım kanunlar alır. Büyüme, gelişme ve farklılaşma kanunları gibi. Bitkiler gibi yarı canlıların -gelişmelerine vesile olan- bu kanuna bir nevi biyolojik ruh denilebilir.
Bitkilerde bildiğimiz manada ruh yoktur.
Bitkilerde ruhun vazifesini, büyüme, gelişme ve farklılaşma gibi birtakım kanunlar görmektedir. İnsan da dâhil, canlılarda görülen bir takım his ve davranışlar, bir takım hormon ve enzimlerin etkisiyle hâsıl olmaktadır.
- Bütün canlılarda ruh denilen bir hayat iksiri vardır.
Ancak, hayvanlardaki ruh ile insanlardaki ruh arasındaki fark, insanlarla hayvanlar arasındaki fark kadar açıktır.
Bitkiler gibi yarı canlıların -gelişmelerine vesile olan- bu kanuna bir nevi biyolojik ruh denilebilir. Ancak taş gibi cansızlar ise öyle bir biyolojik ruha da sahip değiller.
Hayvanların insanlarınki gibi ruhları yoktur. Kendilerine canlılık veren, yani organlarının işlemesini sağlayan sinir sistemlerinde bir kuvvet vardır. Buna hayvani ruh veya can demişlerdir. İnsanlarda da bu hayvani ruh olmakla beraber, ayrıca âlemi emirden gelen ruhları da vardır.
İlgili 35 soru bulundu
Azrail (aleyhisselâm) ya da onun yardımcıları alır.
Allah ın emir ve yasaklarına uymakla görevlidirler; hayatları boyu bir imtihana tabi tutulurlar. Ölünce de ya cennete veya cehenneme girerler. Hayvanlar ise akıldan mahrum olduklarından, günah-sevap, hayır-şer, cennet-cehennem gibi kavramlar onlar için söz konusu değildir.
Sağlık açısından pek çok faydası bulunur. Sadece akik değil, daha birçok doğal kristalin insan bedeni için şifalı olduğu bilinir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur, para, sağlık, mutluluk, aşk ve başarı gibi dileklerin Allah'tan değil de taş ile geleceğine inanmak ve ondan medet ummak günahtır.
Şifalı olduğuna inanılan taşları alıp kullanmakta bir sakınca yoktur. O, bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir. Fakat taşları programlamak diye bir şeyin dinimizde yeri yoktur. Olması istenen şeyler için taşlara o şeyleri söylemek ve neticesini ondan beklemek İslam'a aykırıdır.
Değerli Kardeşimiz; Melekler zaten nurânî ve ruhanî varlıklardır. İnsanlar ve hayvanların müşterek vasfı, bedenleriyle birlikte ruhlarının da olmasıdır.
Sırayla toprak, dağlar, bitkiler, hayvanlar ve en son olarak insan yaratılmıştır.
İmanlı ölen ve kabir azabı görmeyen insanların ruhları serbest dolaşır. Bu sebeple pek çok yere gidip gelebilirler. Bir anda çok yerde bulunabilirler. Aramızda dolaşmaları mümkündür.
Vejetaryenlerin Keyfini Kaçıracak Araştırmaya Göre Bitkiler de Acıyı Hissedebiliyor! Bitkiler onları ne zaman yediğinizi biliyor ve bu durumdan çok da hoşlanmıyorlar. Missouri Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre, bitkiler oluşturdukları savunma sistemiyle onları tüketen böceklere tepki veriyor.
Bitkilerin bizimkilere benzeyen duyu organları, dokuları ya da sinir sistemleri olmayabilir, ama buna rağmen onlar gene de hisseder ve çevrelerinde olup bitenleri algılar. Tıpkı bizler gibi onlar da görür ve koklar. Hatta duyar, tat alır, teması hisseder, iletişim kurar, mutlu olur ve dans ederler.
Ruh baki kalacağına göre, bütün hayvanların ruhları kendilerine mahsus alemde baki kalacaktır. Süleyman (as)'ın Hüdhüd'ü, Salih (as)'ın devesi, Ashab-ı Kehf'in köpeği hem ruhu hem de cesedi ile birlikte cennete gidecektir. Diğer hayvanların da ruhları cennete girecektir.
Muhammed (S.A.V.) akik taşını kullanırdı. Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir.
İnsanları burç ve yıldız falı gibi yöntemlerle doğum tarihlerine göre sınıflandırmak, karakterlerini tespit etmeye çalışmak ve geleceklerini okumak İslam inancına göre meşru değildir. İnsanların kaderini ve geleceğini okumak dinimizce yasaklanmıştır.
Kur'an-ı Kerim'de cennet Zümrüt ve Yakut taşlarıyla tarif edilmektedir. Yakut ve Zümrüt haricinde Kur'an-ı Kerim'de geçen diğer taşlar ise İnci ve Mercandır.
Daha doğrusu yer çekiminin elle tutulur hiçbir varlığı yoktur. Allah, şifasına ilacı perde yaptığı gibi, kudretine de çekim kanununu perde yapmıştır. Gerçekte ne ilacın ne çekim kanununun ve ne de başka herhangi bir sebebin bir tesiri vardır.
Sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir, ancak şifayı verenin Allah olduğu unutulmamalıdır. Sonuç olarak, doğal taşların İslam'daki yeri hakkında net bir görüş olmamakla birlikte, sağlık için kullanımı caizdir. Şifa için kullanılan doğal taşların sadece bir aracı olduğu unutulmamalıdır.
Doğal taşlarla ilgilenen kişiler doğru kullanıldığında iyileştirici etkilerini gözlemlediklerini iddia etmektedirler. Lakin doğal taşların herhangi bir enerji yaydığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değildir.
Allah'ın en çok sevdiği hayvan deve olarak bilinirken en sevmediği hayvan ise domuzdur. - İslam'da domuz eti yemek günah olarak bilindiği için yasaktır. Bu nedenle de haram kılınmıştır.
İnsanoğlu hayatını devam ettirebilmek için birçok şeye muhtaçtır. Bunların en önemlilerinden biri de hayvanlardır. Nitekim gıda, giyim, nakil gibi zaruri ihtiyaçların giderilmesinden tezyin malzemelerine, hatta estetik zevklere hitap etmeye kadar hayvanlar, insan için yaratılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri