Ağda yapılan bölgenin temiz olması gereklidir, bölge iyice temizlendikten sonra pudra uygulanırsa terleme engellenmiş olur. Nemli bir bölgede ağda yapıldığında küçük tüylerin kalma riski vardır. Pudra cildi iyice kurutur ve en ufak tüylerin bile ağdayla kolayca kopmasını sağlar.
Bölgeye dökeceğiniz pudra koruyucu bir tabaka olarak ağdanın cildinize değil tüylere yapışmasını sağlar. Böylece cildiniz daha az tahriş olur.
Talk Pudrası
Ağdadan önce ölü derileri temizledikten sonra ağdanın daha iyi yapışması ve tüyleri daha iyi kavraması için uygulama öncesinde pudra sürmeliyiz.
Eğer cilt hassas ise, pudralı ağdalar tercih edilmeli veya ince pudralı/pudrasız ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır. Talk Pudra her sir ağda uygulamasında gerek duyulan önemli destekçilerden biridir.
Mısır nişastası çok uzun zamandır bebek pudrasına alternatif olarak kullanılmaktadır. Yoğunluğu pudra ile bire bir aynı olduğundan aynı emiciliği sağlayacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Pudra yerine; nişasta ve yulaf unu kullanabilirsiniz.
Ağdayı vücudunuza uygulamadan önce cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun. Daha sonra ağda yapacağınız yere pudra sürün. Pudra, ciltteki yağı ve nemi emerek, ağdanın tüylere daha iyi bir şekilde yapışmasını sağlayacak, bu da acınızı azaltacaktır. Aksi takdirde ağda tüylere yapışmazsa çekerken çok acıtır.
Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! İnanmayacaksınız ama kasık bölgesi, alt bölgeden daha fazla acıtır.
Ağda yapılacak cilt bölgesine bebek pudrası uygulanır ve iyice silkelenir. Böylece cilt yüzeyinde fazla yağ emilerek ağdanın tüyleri daha iyi tutması sağlanmış olur.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Ağdadan sonra aşırı sıcak suyla banyo yapmamalı, sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıklı yerlere girmemelisiniz. Buhar, zaten açık olan kil köklerinin gerilmesine ve kurumasına sebep olur. Özellikle yaz günleri yaptığınız ağda sonrasında denize, havuza girmek ve güneşlenmek için en azından 24 saat beklemelisiniz.
Ağdanın doğru yapılmamış olması ya da uygulama aşamalarında özen göstermemek tahrişe neden olabilir. Bu olumsuz durumdan kurtulmak için ağda sonrası losyonu ya da bebek yağı kullanılabilir. Losyonun fazla yağlı olmaması ve doğal içeriklerden elde edilmesi önerilir.
Tek yapmanız gereken Roll-On Sir Ağdayı ısıtıp ağda yapılacak bölgeye sürün ve ağda bandı ile çekin, işte bu kadar kolay. Hassas ciltlerde tüylerini azaltmak için kullanabilir.
Genellikle cilt üzerindeki fazla yağı ve nemi alması için kullanılır. Aslında talk pudranın makyaj ritüelinde kesin bir rolü vardır diyemeyiz. Ama duruma özel makyaj pudraları olmadığı zaman talk pudra da makyaj sabitleyici olarak kullanılabilir. Fakat uygulama aşamasında çok fazla ürün almamak gerekir.
Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır. Temizlik işleminin ardından ağdanın uygulanacağı bölgeyi pudralamak da iyi bir yöntemdir. Uygulama esnasında çok yüksek olasılıkla biraz terleyebilirsiniz.
Pudrasız ağda eski dönemlerde kullanılan ağda gibidir. Yalnızca tüylerin alınmasına odaklıdır. Kadınların acı eşiği ve derilerinde oluşan tahriş düşülmez. Ancak pudralı ağda özellikle de pempe pudralı ağda, hem tüyleri alır, hem de acı hissinin azaltılmasını sağlar.
Evde yapılan şeker ağdaları, kıl köklerini besler.
Deri altındaki atıkların deri üzerine çıkması tüylerle sağlandığından dolayı düzenli ağda yapılması ile azalma söz konusu olmaktadır. Kadınların aklından çıkmayan tüyleri azaltan ağda hangisi? sorusunun cevabı günümüzde üretilen ve kadınların bir numarası haline gelen İnci Ağda olmaktadır.
Aynı zamanda ağdayla alınan kıllar kökten alındığı için bir sonraki ağda dönemi için kıllar tekrar kökten çıkar. Jilette ise bu durum farklıdır, jilet deri yüzeyinden kesim yapar deri altından çekmez.
· Bazı uzmanların değerlendirmelerine göre, bikini bölgesinin dudaklarını çekiştirmeye bağlı olarak sarkmalar yaşanabilir. Ağda sarkma yapar mı diye düşünüyorsanız, bikini ağda yaptıranlar ile iletişime geçebilirsiniz. · Sıcak ağda ile bikini bölgesi yanabilir.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Uzun kıl çekerken kırılır. Bu sebeple kullar çok uzunken ağda yapılmamalı. Ağdadan sonra tüy azaltıcı krem ya da losyon kullanılmalı. Bu uygulama zamanla tüylerin yoğunluğunun azalmasını sağlar ve batık riskini azaltır.
Kalınca (çok da kalın olmayacak şekilde) tüylerin çıkış yönüne doğru sürdüğünüz ağda, 10-15 saniye içerisinde tamamen kuruyacaktır. Daha fazla bekletmeden ağdayı tek hamlede tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekerek cildinizden soyun.
Isınma derecesi makinenin modeline göre değişse de genellikle 25 ila 35 dakika arasındadır. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayabilirsiniz. Sonrasında yapışkan bezi tüylerin çıkış yönünün tam tersine çekebilirsiniz. Yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kalıp ağda kullanılır.
Ağda: Ağda, “bikini bölgesi kılları nasıl alınır?” dediğinizde sık tercih edilen ve kılları kökünden aldığı için etkisi uzun süren bir yöntemdir. Ancak bikini bölgesinin hassas derisi üzerinde diğer yöntemlere oranla daha zorlayıcı ve acılı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri