Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz. Soğuk su ile karıştırdığınız sütü temiz bir bez yardımıyla nazikçe tene sürün.
Ağda sonrasında pudra kullanmak, yanma ve kızarıklık belirtilerinin önüne geçer. Bu bölgeye pudra döküldüğünde cilt tahrişi ve rahatsızlığının azaldığı bilinir. Ağda sonrası nemlendirme işlemi ise bir diğer yöntemdir. Bitkisel yağlar ya da kremlerle cildin rahatlamasını sağlamak gerekir.
Çiğ bir dilim patates ile koltuk altınızı ovalayabilir ya da büyükçe bir patatesin suyunu çıkararak bu suyu koltukaltlarınıza sürerek yaklaşık 10 dk. bekleyin durulamanız yeterli olacaktır. Bu kürü düzenli uygulamak kararmayı önleyecektir. Bir başka doğal yöntem ise limondur.
Aloe vera bazlı jeller cildin tahrişini azaltır ve sakinleşmesini sağlar. Bunları ağda yaptığınız bölgeye sürebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere soğuk iyi gelecektir. Soğuk su, süt ve buzu karıştırın.
Ağda yapmak, vücudundaki ölü derilerin atılmasına yardımcı olurken aynı zamanda parfümlü yapısıyla ciltte kaşıntı oluşturabiliyor. Bu nedenle ağda kullandıktan sonra mutlaka Cicaplast gibi hassas ciltlere uygun bir bakım kremiyle cildini ödüllendirmelisin. Bu kremi hem yüz, hem de vücut için kullanabilirsin.
İlgili 37 soru bulundu
Ağda yanığına en iyi gelen şey soğuk sudur. En az 10 dakika boyunca soğuk su tutulmalı. Eğer yanık yer su tutulmayacak bir bölgede ise küvetin içerisi soğuk su ile doldurulmalı ve 15 dakika küvet içinde bekletilmelidir.
Kızarıklığa iyi gelen en önemli şey soğuktur. Buzdolabından aldığımız buz poşetini ağda alanına koyarak bekletebiliriz. Buz hem kızarıklığa iyi gelecek hem de yanma hissini geçirecektir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağdanın ardından kızarıklığı yok etmek için bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buzla ovma kızarıklığı hafifletirken aynı zamanda yanma hissini de azaltmaya yardımcı olacaktır. Regl olduğunuz dönemde ağda yapmaktan kaçının.
Badem yağı – Hindistan cevizi yağı doğal olarak bulunan ve aktarlardan alınabilecek bu yağlar ile ağda uygulaması bakım yaparak ciltteki tahrişi azaltabilirsiniz. Buz özellikle ağda sonrası kullanımda cildi yatıştırır ve kızarıklıklara iyi gelir.
Bu yöntemlerin en bilineniyse soğuk sudur. Ağda uygulanan bölgeye soğuk su tutulduğunda ya da buzla ovalama yapıldığında yanma hissi azalır. Diğer doğal yöntemler arasında süt, kantaron yağı ve saf aloe vera sürmek olduğu söylenebilir.
l Ağda sonrasında kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır. l Ağda sonrasında ağda yapılan bölge çok sıcak su ile yıkanmamalı ve sabun kullanılmamalıdır. l Gözeneklerin açık olması sebebiyle sauna, hamam vb. gibi yerlere girilmemelidir. l Deniz ve havuza girmek enfeksiyon riskini arttırmaktadır.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir. Hassas cilde sahip kişilerde daha fazla görülen ağda yanığı, akıllara birçok soruyu getirir.
Ağda sonrası kaşıntı hissinin en büyük sebebi ciltte kalan ölü deri parçalarıdır. Ağda işleminden sonra ipek gibi yumuşak bir kese ile cilde çok hafif peeling uygulamak, ölü derilerin arınmasını sağlayacak, kaşıntıyı önleyecektir.
Ağda sonrasında yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak ağda sürecinde bazen ciltte kızarıklık ve hassasiyet gibi durumlar görülebilir. Eğer ağda cildinizi tahriş ettiyse ağda sonrası kızarıklık yöntemlerini araştırarak cildinizi rahatlatacak ipuçlarını öğrenebilirsiniz.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
7. Ağda. Nemlendirici ve rahatlatıcı özellikleri nedeniyle ağda sonrası krem olarak uygulamak da vazelinin kozmetik kullanımı için uygundur. Ağda yaptıktan sonra tahriş olan cildi yumuşatacaktır.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
En İyi Cevaplar
Bepanten krem sür, hücre onarıcıdır, çok iyi gelir.
Ağda sonrasında hem cildinizi nemlendirmek hem de ağda kalıntılarını temizlemek için bebek yağı ile cildinize masaj yapabilirsiniz.
Ayrıca ağdadan sonra oluşabilecek sivilcelerin de önüne geçilir. Bunun yanı sıra bebek pudrası ile ağda kızarıklıkları giderilir. Bebek pudrası, gül suyu ve limon karıştırılıp bu da ağda kızarıklığının üzerine sürülerek ağda kızarıklığı giderilir.
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır.
Silverdin krem de bu konuda adını duyurmuş etkili bir kremdir. Lekeleri ve yanıkları hızlı bir şekilde tedavi etme özelliğine sahip olmasının yanında sürüldüğü bölgede hızlıca kabuk oluşumuna da sebep olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri