Hayır. Ağır hasar kayıtlı veya hasar kaydı toplamı kasko tutarının %30 unu aşan araçlar için kredi kullandırımı yapılmamaktadır. Ayrıca daha önce ticari taksi olarak kullanılan araçlar için de kredi kullandırımı yapılamamaktadır. Kredi dosyamda ek bir kesinti uygulanır mı?
Eğer bir araçta ağır hasar kaydı tespit edildiyse, araç öncelikle trafikten men edilir; ardından da sürücü, aracı eski haline getirmek ve yenilemek için gerekli masrafların yapılmasını, böylece aracın yeniden trafiğe katılmasını sağlar.
Araçların tramer kayıtlarının da kaydolduğu Sigorta Bilgi Merkezi üzerinden hasar kaydı sildirme başvurusu yapılır. Ancak aracınızın hasar kaydında her hangi bir yanlışlık yoksa bu kaydın silinmesi mümkün değildir. Fakat keyfi olmayan sisteme yanlış girilmiş hasar kayıtları itiraz sonucunda sistemden silinir.
Kredi imza aşamasında kredi kullandırılacak aracın TSE onaylı ekspertiz raporunu sunmanız gerekmektedir. Tramer kaydı %30'u geçen araçlarda kredi kullandırımı gerçekleşmez.
Bir aracın ağır hasarlı sayılması için hasar oranının en çok %70 olması gerekir. Hasar oranı %70'in üzerinde olan araçlar pert araç sınıfında değerlendirilirler. Pert kaydı ve ağır hasar kaydının arasındaki fark aslında tam olarak budur.
İlgili 43 soru bulundu
Ağır hasar kaydı, kaza sonucu aracın değerini en fazla %70 olarak kaybetmesi anlama gelmektedir. Ağır hasar kayıtlı araçların onarılarak eski işlevine dönmesi mümkündür. Aksi halde trafiğe çıkma izinleri bulunmayacaktır.
Yani kazadan önce eğer araç 50.000 TL'de alıcı bulabiliyor fakat kaza sonrası yapılan tamire rağmen hasar kaydı nedeniyle oluşan kayıptan ötürü artık aracın fiyatı 45.000 TL'ye düşüyor ise aradaki 5.000 TL fark araçtaki değer kaybının miktarı oluyor.
Ağır Hasarlı Araca Banka Kredisi Çıkar Mı? Bir aracın hasarlı olması durumunda bankalar tarafından bu aracın satın alınabilmesi için kredi verilmesi ihtimali daha yüksektir. Fakat aracın ağır hasar kaydı bulundurması durumunda banka kuruluşları araç için kasko yapılabilecek durumda olup olmadığını inceleyebilir.
Hasar kaydı ve pert kaydı aynı şey değildir. İki kayıt arasındaki en temel fark; hasar kaydında aracın tamir masraflarının araç değerinin %70'inin altında kalması, ağır hasarlı yani pert araçlarda ise %70'in üzerine çıkmasıdır.
bir aracın tek kazada çok masraflı bir kazaya karışması sonucu kasko tarafından siciline işlenen statüdür. ağır hasarlı araçlar genelde tek kazada 15.000tl ve ya üstü kazalıdır.
Değişensiz hasar kaydında araç, ağır hasarlı olarak kayda geçer fakat hiçbir parçasının değişmesine gerek olmaz. Örneğin; kaza sonrasında aracın bir bölümü arızalanmış ama değişmesine gerek olmadan tamir edildiyse bu araç değişensiz ağır hasar kaydı listesinde olur.
Sonuç olarak; dolu hasarları bulunan araçlar, belirli bir pazarlık durumu ile satın alınabilir. Fakat onarım kısmında, aracınızı nerede yaptıracağınızı iyi araştırıp, iyi karar vermenizi tavsiye ederiz. Baştan iyi yapılmayan araştırma, sonradan geri dönüşü olmayan pişmanlıklar doğurabilir.
Ağır hasar kayıtlı araca kasko sigortasının yapılabilmesi için aracın önceden pert işlemi görmüş olması ve onarımlarının da yapılmış olması şartı aranır. Ancak ilgili aracın kasko işlemlerinde normal kasko işlemlerine kıyasla çok daha yüksek ücret ödemek zorunda kalabilirsin.
Ağır hasarlı araç sorgulama için TRAMER üzerinden, SMS ile veya e-Devlet portalı üzerinden işlem yapabilirsin. TRAMER hasar sorgulama adı verilen bu işlemle, hızlı ve eksiksiz bir şekilde hasar sorgulaması yapabilir, geriye dönük hasar kayıtlarına dahi anında ulaşabilirsin.
Karayolları trafik kanununa göre trafiğe çıkan her araç trafik sigortası yaptırmak zorundadır, bu sebeple ağır hasar ya da pert kaydı olan araç trafiğe çıkacak ise trafik sigortası yaptırılmalıdır. Bu aracın sigorta primi ağır hasarlı olduğu için yüksek çıkacak diye bir kural yoktur.
Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi tramer kelimesinin açılımı olarak trafik bilgilerinin kusursuz olarak verilmesinde bize yardımcı olur. Günümüzde ikinci el araçlar artık sıfır araçlara göre daha çok kullanılmaktadır. İkinci el araçlarda ister az kullanılmış olsun ister çok aracın hasar geçmişi önemlidir.
Araç Değer Kaybı Hesaplama Örneği
Kaza yapan aracın piyasa fiyatı 100.000,00 TL, kilometresi 15.000 km ve altında, kazada kusur oranı %0 olduğu varsayıldığında araç değer kaybı hesaplaması şu şekilde olacaktır; Hasar giderme tutarı 20.001,00TL üzeri ise araç değer kaybı 15.390,00TL olur.
İtiraz hasar tespitlerinde binaların incelenmesi için bu süre içerisinde mutlaka itiraz dilekçesi verilmesi gerekmektedir. Ağır hasarlı bina ne demektir? Deprem nedeniyle onarımı mümkün olmayacak derecede hasar gören ve tekrar kullanımı mümkün olmayan binalar ağır hasarlı olarak derecelendirilir.
Yani ERP çarpma raporu hasarlı aracın sigorta şirketi tarafından onarılmadığı anlamına gelir. Ancak ERP çarpma raporu her kaza veya hasar durumunda verilmez. Örneğin kaza esnasında kusurlu olan taraf sizseniz ERP çarpma raporu alamazsınız.
Araç bedelinin 400.000 TL ve altında olan taşıtlar maksimum %70, 400.000 TL ve üzerinde olup 800.000 TL'ye kadar olan taşıtlar için maksimum %50, 800.000 TL üzerinde olup 1.200.000 TL'ye kadar olan taşıtlar için maksimum %30, 1.200.000 TL'nin üzerinde olup 2.000.000 TL'ye kadar olan taşıtlar için maksimum %20 oranında ...
Yüksek Mahkeme; piyasa değerinden ucuz alınan aracın 'pert olduğunun' bilindiği kanaatinin yanlış olduğuna, ağır hasarlı aracı herhangi bir bilgilendirme yapmadan vatandaşa satmanın yasal olmadığına hükmetti.
İkinci el araç kredisi tüm markalar için kullanılabilir. Bazı bankaların 0 araçlar için çeşitli markalarla anlaşması olsa da ikinci el araçlarda böyle bir durum söz konusu değil. Bankanın talep ettiği yaş sınırını aşmadığınız sürece istediğiniz tüm marka araçlar için ikinci el taşıt kredisi kullanabilirsiniz.
Araç Değer Kaybı Avukat Ücreti Ne Kadardır? Araç değer kaybı başvurularında genel olarak önden bir avukatlık ücreti talep edilmemektedir. Avukatlık ücreti, değer kaybı tahsil edildikten sonra ortalama %20 üzerinden talep edilmektedir.
Hava yastıgı patladığı zaman aracınız değer kaybetmez. Kaza esnasında emniyet kemerinden sonra ikinci olarak sizi koruyucu hava yastığı gelmektedir. Bu iki koruma sistemi aynı statüdedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri