Ağva Plajı: Burası da Şile Plajı gibi gayet konforlu. Plajda yiyecek-içecek, şezlong ve şemsiye bulunuyor. Sahili inanılmaz uzunlukta, kumsalda yürüyüş yapmak isteyenleri fazlasıyla mutlu edecek nitelikte. Ancak denizi hem çok dalgalı hem de akıntılardan dolayı temmuz ayında bile soğuk.
Bunlar arasında Ağva'da denize girilir mi konusu yoğun olarak merak ediliyor. Ağva tertemiz deniziyle de oldukça meşhurdur. Bu nedenle dinlenme merkezi ziyaretinizde mutlaka faydalanmanız gerekenler arasında denize girmektir.
Ağva Plajı bir Belediye Plajı olarak da ücretsiz şekilde giriş olanı tanıyor. Ancak bölgede herhangi bir şemsiye ya da şezlong hizmeti verilmemektedir. Bu yüzden tedbirli olarak yanınıza şemsiye ve şezlong getirmeniz önemlidir.
Şile Halk Plajı (Ayazma Plajı)
İstanbul'da özellikle her zaman yaz aylarında günübirlik deniz keyfinin en iyi ve popüler adreslerinden biri Şile Halk Plajı olmaktadır. Şile'nin giriş tarafında yer almaktadır. Şile'nin hemen hemen en kalabalık ve de kıyı genişliğinin en çok olduğu plajdır.
İlgili 18 soru bulundu
Hırçın Karadeniz kıyısıda bulunan Ağva'da denize girerken mutlaka dikkatli olmanızda fayda var, zira dalgalar her an bir tehlike oluşturabiliyor. Aşırı çıkan dalgalar ve denizin içinde oluşan kuyular boğulma tehlikesi oluşturabilir, lütfen buna dikkat ediniz.
İlkbahar ve sonbahar ayları Ağva'nın güzelliğini görmek için ideal aylardır. Ağva'da denize girmek için en ideal dönem haziran ve eylül arası dönemdir. Kış mevsiminde ise bir hafta sonunu sakin ve huzurlu bir ortamda geçirmek istediğiniz takdirde Ağva soğuğa rağmen yine en iyi adres olacaktır.
“Ağva nerede?” diye merak edenler olabilir. Ağva, İstanbul'a bağlı bir ilçe olan Şile'de yer alıyor. İstanbul'a yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan bu şirin kasabaya Ümraniye-Şile yolu üzerinden ulaşılabiliyor.
Hem Karadeniz'e kıyısının bulunması hem de iki nehir arasında yer almasından dolayı Ağva'da alabalık hamsi, lüfer, tekir gibi her mevsimin kendine özgü balıklarını bulabilirsiniz. Kebap ve ızgara yemekleri de kır lokantalarında oldukça revaçta.
Ağva ve çevresinde Onbir Göller Vadisi, Şile Feneri, Saklı Göl, Hacıllıköyü mağarası ve şelaleleri, Ocaklı Kale, Kurudere Şelalesi gibi çeşitli gezilecek yer bulunmaktadır. Ağva'da Ne Yapılır? Ağva hem yaz aylarında hem de kış aylarında farklı güzelliklerini sergileyen bir kasabadır.
Ağva plajları sakinliği, sessizliği ve temiz olması yönünden özellikle ailelerin tercihi. Şezlong ve şemsiye, yeme içme, ulaşım kolaylığı sağlayan bu plajlarda kamp yapmanız bile mümkün. Ağva plajı, Kilimli, Sahilköy plajı, Sofular, Kumbaba, Kabakoz, İmrenli plajları Ağva ve Şile plajları arasında en popülerlerden.
Istanbul - Agva arası mesafe
Arabayla kaç saat: 2 Saat 3 Dk. Uçakla mesafe bilgilendiricidir ve spor veya eğlence amaçlı uçuşlar için faydalı olabilir.
Ağva'nın doğusundaki Yeşilçay Deresi'nde olta balıkçılığının yanı sıra profesyonel balıkçılık da yapılıyor. Dere aynı zamanda balıkçı tekneleri için liman görevi görüyor. Ağva'nın batısındaki kalan Göksu Deresi amatör olta balıkçılık için son derece uygun.
Ayazma veya Halk plajı, Şile'nin giriş tarafında yer alıyor, limanın hemen yanında, giriş ücretsiz, fakat otopark, wc, duş ve soyunma kabini ücretli.
Aşıklar Yolu
Ağva'nın merkezi Göksu Nehri ile Yeşilçay Deresi arasına kurulu. Kasabayı doğu tarafında çevreleyen Yeşilçay Deresi boyunca uzayan yürüyüş yolu Aşıklar Yolu.
Ağva, Latince "iki dere arasına kurulmuş köy" ve "su" anlamına geliyor. İstanbul'un kuzeyinde, Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasında bir sahil kasabası. Göksu ve Yeşilçay dereleri Ağva'dan geçip Karadeniz'e dökülüyor.
En pratik yol bu. Göksu nehrindeki tekne gezileri genellikle 40 dakikalık turlar olarak planlanıyor ve kişi başı ücreti 80-100 TL civarı oluyor.
İstanbul kent merkezine 110 km uzaklıktaki Ağva'ya özel araçla ulaşım 2 saat sürüyor. Toplu ulaşımı kullanarak gitmek isteyenlerin yolculuğu ise 3.5 saat sürüyor. Üsküdar'dan otobüsle Ağva'ya ulaşım: Üsküdar Marmaray çıkışının hemen solunda yer alan Ağva otobüslerini kullanarak Ağva'ya ulaşımı sağlayabilirsiniz.
Şile, İstanbul'un bir ilçesi olarak pek çok mahalleyi idaresi altında bulundurur. Ağva, Şile'ye bağlı mahallelerden bir tanesidir.
Ağva iki nehrin arasında konumlanmış bir delta olup, Yeşilçay ve Göksu nehri arasında şirin bir kasabadır. Ağva'yı güzel kılan faktörler arasında hem dere aktivitelerinin burada yapılabiliyor olması, hem de çok kısa bir yolculukla denize ulaşmanın mümkün olmasıdır. Deniz, Nehir ve Doğa keyfini bir arada sunmaktadır.
A-LA Şile'ye giriş için hafta içi ve hafta sonu farketmeksizin kişi başı 200 TL ödemeniz gerekiyor. Şile kartı buşunan misafirler için ise giriş ücreti kişi başı 100 TL. 0-7 yaş arası ücretsiz, 7-12 arası %50 indirimli.
Ayazma plajına giriş ücreti kişi başı 20 TL'dir. Öğrenci veyahut çocuk indirimi bulunmamaktadır. Ayazma plajı içerisinde şezlong ve şemsiye için de ayrıca bir 20 TL ödemek durumundasınız. Ekstradan 20 TL ödedikten sonra WC ve diğer imkanlardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.
Şile'de Balibey Mahallesinde bulunan Ağlayankaya Plajı'nın girişleri ücretsiz. Dar bir koydan oluşan Şile Ağlayan Kaya Plajı'nın önemli özelliklerinden biri derinliğinin az olması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri