çok şaşırmak, şaşakalmak.
Ağzı açık kalmak deyimi karşılaşılan bir durum karşısında şaşkınlıktan ne yapacağını bilememek anlamında kullanılan bir deyimdir.
Ağzı açık kalmak deyimi, çok şaşırmak ve şaşırıp kalmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir.
Tilidan bal tammak” yani “dilinden bal damlamak”); birini bir şeye inandırmak, ikna etmeye çalışmak: ağzından girip burnundan çıkmak; birini dikkatle, hayranlıkla dinlemek: ağzının içine bakmak, ağzı açık dinlemek, ağzı bir karış açık kalmak (Özb.
Uyanık, kurnaz, çıkarlarını iyi kollayan, becerikli, zeki.
İlgili 35 soru bulundu
[1] Eşinin dışında başka kimselerle de ilgilenen kişi. [2] İşini değiştirmeyi düşünen kimse.
Günümüzde birçok kişi geceleri gözü açık uyumaktadır. Bunu bir rahatsızlık olarak görmeyenler de vardır ancak gözü açık uyumak bir hastalıktır. Adı da Lagoftalmus olarak bilinmektedir. Bahsi geçen rahatsızlık, göz kapaklarının tam olarak kapanmaması nedeni ile kendini gösterir.
konuyla ilgisi olmayan, bilir bilmez herkesin söyleyecek sözü var anlamında kullanılan bir söz.
Ağzı Köpürmek bir kişinin çok öfkelendiği anlamına gelmektedir. Canını dişine takmak deyimi genel olarak, çok öfkelenen ve kontrolünü kaybeden birini tanımlamak için kullanılır.
[1] Kolay anlaşılır bir dille anlatmak. Çekinmeden dürüstçe gerçeği söylemek.
çok şaşırmak, şaşakalmak.
Canına tak etmek deyimi sabrı tükenmek ya da herhangi bir şeye daha fazla dayanamamak biçiminde karşılık bulunmaktadır.
Ağzı sulanmak deyimi, hem bir şeye imrenmek hem de gerçek anlamıyla bir yiyeceğe karşı istek ve arzu duymak anlamında kullanılır.
Ağızı açık uyumanın nedenleri arasında burunda oluşan tıkanıklar gösterilebilir. Buna benzer olarak geniz bölgesinde et, bademciklerin büyümesi neticesinde daralma da ağızı açık uyumaya sebep olabilir. Bu nedenleri ağzı açık uyumaya sebep olarak gösterebiliriz.
Horlama ve ağız açık uyumak sanıldığı kadar masum bir durum değildir. Özellikle ağız açık uyuma sorunu üzerinde yapılan araştırmalarda dişlerin daha kısa sürede çürümesine neden olduğu kanıtlanmıştır. Gece uyurken sürekli olarak ağızdan nefes alıp verme ağız içindeki asidik dengenin bozulmasına neden olabilmektedir.
Yaşınız nedeniyle cildinizdeki elastikiyetin bir kısmını kaybetmiş yaşlı bir kişiyseniz, çene hattınızın normalden daha fazla gevşemesi ve uyurken dişlerinizin daha fazla ortaya çıkması olasıdır. Bu, “çene çekilmesi” olarak bilinir ve “ağız açıklığı” olarak adlandırılan duruma neden olmaktadır.
Geçmiş ve gelecek arasında kontrolsüzce savrulan düşüncelerin kaza yapması kaçınılmazdır. Öfkelenmek ve kızmak sözcükleri yaygın olarak birbirinin yerine kullanılıyor.
birine kızmak,birden bire öfkelenmek,parlamak.
Ağzı süt kokmak deyimini açıkladığımız yazıda örnek deyimleri ve cümleleri ayrıntıları ile sizler için derledik. Ağzı Süt Kokmak Deyiminin Anlamı Ne Demek? Ağzı süt kokmak, bir işe yeni başlamak ve o işle ilgili çok az bilgiye sahip olmak anlamına gelir. Bu deyim, genellikle karşı tarafı küçümsemek için kullanılır.
Oldukça sessiz, sakin, kendi halinde, konuşmayıp susan, derdini anlatmayan anlamlarında kullanılan bir deyimdir.
Ağız dil vermemek deyimi, söz söyleyemeyecek duruma gelmek ya da söylememek anlamında kullanılan bir deyimdir. Ağız Dil Vermemek Ne Demek? Kişinin konuşulması gereken anlarda dahi herhangi bir sebeple konuşmaması, ağız dil vermemek deyimiyle özetlenmektedir.
Ağzı Var Dili Yok deyimi, sessiz, içine kapanık ve ketum kişileri tanımlamak için kullanılan bir deyimdir. Aynı deyim ile utangaç ve insanlarla iletişim kurmakta güçlük çeken insanların kişilik özellikleri de anlatılır.
Gözü tam kapatamamak LAGOFTALMUS olarak adlandırılır. Gözün açık uyunması veya gündüz normal bakış sırasında göz kırpmanın normal şekilde gerçekleşmemesidir.
Avusturalya'da hayvanbilimcilerin yaptığı bir araştırmaya göre timsahlar tek gözleri açık uyuyor. Deneysel Biyoloji dergisinde çıkan makalede araştırmacılar timsahların beyninin yalnızca bir yarım küresinin uyuduğunu diğer yarım kürenin aktif ve tetikte olduğunu ortaya koydu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri