korede orta yaşlı erkeklere yapılan hitap şeklidir. bi erkeğe genellikle evlendikten sonra ajuşhi derler. amca, bayım gibi anlamlarda kullanılıyor.
Kelime anlamı "amca"dır ama sizden daha yaşlı,tanımadıgınız bir adama kibarca seslenmek için de ajusshi diyebilirsiniz.
Anlamı ”yapabilirsin!”, ”bol şans!” veya ”hadi bakalım!” dır. Ama bence ”Aja aja fighting!” en sevimlisi.
Oppa sözcüğünün hakkında sizlere yardımcı olabilecek bilgileri detayları ile derledik. Kore dilinde kullanılan yaygın sözcükler arasında oppa sözcüğü de bulunuyor. Oppa sözcüğü, Kore'de kızların erkek arkadaşlarına kullandığı bir kelimedir. Kendilerinden büyük olan abiler için de kullanılabiliyor.
Saranghae; seni seviyorum sözcüğü, saranhe olarak okunur.
İlgili 30 soru bulundu
Erkekler ise birine abla demek için "noona" ifadesini kullanır. Buradan anlaşılacağı üzere unni kelimesi, sadece kadınlar arasında kullanılabilen bir hitap sözcüğüdür. Ek olarak, Koreli kadınlar yaşça büyük erkeklere seslenmek için "oppa" veya "hyeong" ifadelerini kullanır.
Aegyo (Korece: 애교, hanja: 愛嬌), Güney Kore'de kullanılan sevimli yüz ifadeleri, jest ve mimik ve sevimli bebek sesi kullanılarak da yapılan bir tür ifadedir. Aegyo gerçek anlamda coquette-ish ediyormuş gibi davranan ve çoğunlukla kadın ve erkek K-pop idolleri tarafından kullanılır.
Kore dilinde 'Alo' ifadesinin okunuşu ve kullanımı hakkında bilgi vermek gerekirse; bu ifade, genellikle 'Yoboseyo' şeklinde ifade edilir. Geleneksel olarak, bir telefon çağrısına yanıt verirken veya birini ararken bu kelime kullanılır. 'Yoboseyo', kelime anlamı olarak 'Kiminle görüşüyorum? ' veya 'Alo' yerine geçer.
Korecede merhaba, selam demenin en kolay ve en yaygın yolu 안녕하세요 (annyeong haseyo) demektir.
Bu veda cümlesinin anlamı güle güle veya hoşçakal demektir.
Sunbae, Korece'de kişilerin üst mevkideki ve yetkili kişiler için kullandıkları bir hitap şeklidir. Bu nedenle genelde iş ortamında sıkça kullanılır.
| Asialogy. Korecede merhaba, selam demenin en kolay ve en yaygın yolu 안녕하세요 (annyeong haseyo) demektir.
Korece en çok kullanılan 6 kelime şu şekildedir:
Juseyo: Lütfen.
Çinceye benzeyen Korece, kendine özgü özellikleriyle dikkat çekmektedir. Yazılışı ve okunuşu farklı özelliklere sahip Korece'de günaydın demek ' Joh-eun achim' şeklinde telaffuz edilir. Orijinal yazılışı ise 좋은 아침 şeklinde yazılmaktadır.
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
Bu terim iki öğeden oluşur: "Koryo", Kore'nin Korecedeki isimlerinden biridir, "saram" ise "insan" veya "halk" anlamına gelir.
환영해요 (Burada makine çevirisi yok!)
Biz ayrılan değil de kalan kişiysek şunu demeliyiz: 안녕히가세요 (annyeonghi gaseyo): bay bay, görüşürüz, güle güle gibi anlamlara gelir. Bunu kalan kişi söyler.
Maknae: En genç grup üyesine maknae denir.
Korecede kençana kelimesi "İyi misin?" anlamında kullanılır. Yani kençana kelimesi günlük konuşma dilinde sıklıkla karşılabileceğiniz bir kelimedir.
Hyung, abi, saygı duyulan ve sevilen büyük erkek kişiler için hitap etme kelimesidir. Yani bir hitap sözcüğüdür. Hyung hitap kelimesi yalnızca erkekler arasında kullanılır.
Kore'de çok sık duyulan bu hitap şekli abi anlamına gelmiştir. Hyung, saygı duyulan kendinden yaşça büyük erkeklere karşı bir hitap şekli olarak karşımıza çıkar. Bu hitap sadece erkekler tarafından kullanılır.
Oppa ve Unnie: Koreliler, kardeşlik ilişkilerine büyük önem verirler ve bu durumda kardeşlerine özel isimler kullanırlar. Erkekler, kendilerinden büyük olan kız kardeşlerine "Unnie" derken, kadınlar da kendilerinden büyük erkek kardeşlerine ve sevgililerine "Oppa" der.
Bildiğiniz iyi geceler kelimesi. Kadeh tokuştururken şerefeee denir ya. Hah işte o kelime konbe.
남편 — “nampyeon” (koca)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri