Merhaba ; Ahmet Bey büyük harfle yazılmaktadır. Unvan belirten kelimeler her zaman büyük harfle yazılır.
Bu kelimenin doğru yazım şekli Bey şeklindedir. İsimden sonra yazılan bu kelime büyük harf ile başlamaktadır. Kimi yerlerde ise Beg olarak yazılmaktadır. Ancak doğru yazılışı Bey olmalıdır.
e-maile “Ali Bey Merhaba” gibi bir selamlama cümlesiyle başlanır. Sürekli yazıştığınız kişilere de “Ali Bey” eğer bir gruba yazıyorsanız “Proje Birimi Çalışanlarına” veya çok isimle hitap edinilir. “Ali Bey, Mehmet Bey, Hakan Bey”.
Sorusunu birlikte cevaplayalım; Öncelikle sorumuzun cevabı "Ahmet Beyin" olacaktır.
Kişi adlarından önce ve sonra gelen ünvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr.
İlgili 21 soru bulundu
Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, kelime gerçek bir akrabayı ifade etmese de küçük harfle yazılmalıdır.
Attila (Latince: Attila, Grekçe: Ἀττίλα, h . 434-453), Hun topluluklarının hükümdarı olduğu 434 tarihinden, 453'teki ölümüne kadar Hun İmparatorluğu hükümdarıdır.
Kişi adlarından sonra gelen saygı ve unvan sözlerine getirilen ekleri ayırmak için konur: Nihat Bey'e, Ayşe Hanım'dan, Mahmut Efendi'ye, Enver Paşa'ya; Türk Dil Kurumu Başkanı'na vb.
"Ali bey, Ayşe hanım" mı? Yanıt: Büyük harflerin kullanımı için size derneğimizin kılavuzunu önereceğiz. “Dönemin Cumhurbaşkanı İnönü, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Veli, İş Bankası Genel Müdürü, Ali Bey, Ayşe Hanım …” biçimleri doğrudur.
Merhaba, Bey, Hanım, Amca, Efendi gibi sözcükler özel isimlerden sonra gelip o ismi nitelerse büyük harfle yazılır ve gelen ekler kesme işareti ile ayrılır.
Mehmet Bey yazarken (B) harfi büyük yazılır. Bu bir kuraldır. Ünvan belirtir .
Merhaba: Halihazırda profesyonel bir ilişkiniz olan kişiler için uygundur. Herkese merhaba: Bir grup insana hitap etmek için kullanılır, ancak e-posta'larınızı kişiselleştirmek ve alıcıların adlarını kullanmak her zaman daha iyi bir uygulamadır. Selamlar: Genellikle “merhaba” yerine kullanılır.
* Yazı düzenli olmalıdır. Merhaba, Sayın Yetkili, gibi bir hitapla başlamalıdır. İsmini bildiğiniz birine mail atıyorsanız hitapta ismini kullanmanız daha doğru olur.
Yazım yanlışında ise beyfendi şeklinde olmaktadır. Bey ve efendi kelimeleri ayrı yazıldığında da yazım yanlışı oluşturmaktadır. Doğru yazımı beyefendi şeklinde kullanılmaktadır.
Örneğin, Sayın Doruk Kara. Bunun yanı sıra yazışmayı yaptığınız kişi ile daha önceden de yazışmalarınız olduysa Bey ya da Hanım gibi hitap kelimeleri de kullanabilirsiniz. Örneğin, Sayın Doruk Bey veya Sayın Banu Hanım. İş hayatınız içerisinde İngilizce yazışmalar yapmanız da gerekebilir.
Açıklama: MERHABA! Kişi adlarından sonra gelen saygı, ünvan ve lakaplara getirilen çekim ekleri kesme işareri ile ayrılırlar. O yüzden Mehmet Bey'le şeklinde yazılır.
I. Osman, Osman Gazi, Osman Bey ya da Ataman Bey (Osmanlı Türkçesi: عثمان بك Osman Bey), mahlasıyla Fahrüddin ya da Osmancık (1258, Söğüt - 1324, Bursa), Osmanlı Beyliği ve Osmanlı Hanedanı'nın kurucusu ve beyliğin ilk padişahı olan Türk hükümdar ve komutandır.
Hasan Bey kelimesindeki "-Bey-" , bir hitap cümlesidir. Kuralımız ise Hitap Cümleleri büyük harfle başlar.O yüzden büyük yazılmalıdır.
küçük bey, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, y harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'ü', 'ç', 'ü', 'k', ' ', 'b', 'e', 'y', şeklindedir. küçük bey kelimesinin tersten yazılışı yeb küçük diziliminde gösterilir.
Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey'dir. Annesi ise Zübeyde Hanım'dır. Oysa günümüzde bu tür kullanımlar söz konusu değildir. Tabii eğer gerçekten soyadınız "Bey" veya "Hanım" değilse.
Aslan kelimesi telaffuz edildiği şekli ile aslan şeklinde yazılır. Arslan şeklinde yazılması halinde ise yazım yanlışlığı ortaya çıkar.
ben ve sana iyelik eki bey ise saygı bildiren bir iyilik eki olduğu için cins ismidir.
Cümle içinde geçen ay ve gün adları küçük harfle yazılır:
Murat Bey, temmuz ayında tatile gidecek.
Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Kaymakam Erol Bey; Sayın Prof. Dr. Mustafa Özkan; Şevki Efendi, Zeynep Hanım; Mareşal Fevzi Çakmak, Yüzbaşı Cengiz Topel; Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet, Genç Osman, Deli Petro vb.
Akademik alanda çoğul ekinin yerine çokluk eki terimi de yaygındır. Çoğul eki, özel isimlere eklendiği zaman kesmeyle ayrılmaz. Yani Türk'ler değil Türkler ifadesi doğrudur. Yine Aliler veya Ali Beyler derken de buradaki -ler eki ayrılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri