Almanya aile birleşiminde A1 dil şartı bu kişiler için kaldırıldı!
Nitelikli Göç İle Gelenlerin Aile Birleşim A1 Dil Şartı Kalkıyor | Aile İle Aynı Anda Almanya'ya - YouTube.
''A1 Almanca Sınavı kalktı mı ?'' Şeklinde sorular alabiliyoruz arkadaşlar. Hayır kalkmadı, hala konsolosluk Sertifika görmek istiyor. Detaylı bilgiyi konsolosluğun kendi sayfasından alabilirsiniz.
Örneğin okur/yazar olmamak bir istisna değildir. Ama Almanya'da yaşayan 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu durumda A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz. Almanya'da yaşayan eşin hamilelik durumunda da A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz.
Vize başvuru sırasında yetkili olan kişileri Almancanızın yeterli olduğunu onaylaması durumunda A1 sertifikası aranmamaktadır. Almanya aile birleşimi başvurusu yapacak kişinin fiziksel veya zihinsel bir engelinin olması durumunda A1 sertifikası istenmemektedir.
İlgili 44 soru bulundu
32. Sertifikaların geçerlilik süreleri nedir? Aile birleşimi vizesine başvurduysanız, ÖSD A1 Almanca dil sertifikasının konsolosluk nezdinde geçerliliği korona sürecinde 12 aydır.
Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız.
Berlin-Brandenburg Danıştay Kararı Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
10.07.2014 tarihinde Avrupa Adalet Divanı'nın Almanya'nın Aile Birleşimi için gerekli gördüğü dil şartı ile ilgili kararından sonra Almanya, uygulamaya dair kararını büyükelçiliğin web sayfasında bir yazıyla duyurdu. Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
10 Yıl Önce Kaldırılan Hollanda'ya Uyum Sınavı 1 Ocak 2022'de Yeniden Yürürlüğe Girecek. Hollanda'ya aile birleşimi yoluyla gelecek olanlar Hollandaca kurslarına katılmak ve diğer kuralları öğrenmek mecburiyetinde olacaklar.
Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı. ABAD, „Almanya'nın uyguladığı dil sınavı, Türkiye ile olan anlaşmalara aykırı“ dedi.
Sertifikamın geçerlilik süresi nedir? Goethe Institut A1–C2 sertifikaların geçerlilik süresi sınırsızdır. Fakat birçok enstitü ve işveren son iki yıl içerisinde alınan sertifikaları talep eder.
Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmıştı. İşçi açığını kapatmak için 2 milyon kişiye kolaylık sağlanacak, dil şartı kaldırılacak. İşsiz kalan kişiler ise ayda 451 euro yardımla geçinebilecek.
Almanya 2 milyon işçi alıyor: Dil şartı da kaldırıldı
Almanya devlet üniversiteleri, üniversite ve master bölümlerine başvurularda Testdaf, DSH, Telc, Goethe ve DSD sınavlarından alınan sertifikaları kabul ederler. Bu sınavlar Almanya'da yükseköğrenim almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettikleri sınavlardır.
Aile Birleşimi Sınavı; Almanya'daki eşinin yanında yaşamak isteyen ve bu süreçte Almanya'ya uyum sürecini kolaylaştırmak için, başkonsolosluğun zorunlu tuttuğu sınavdır. Bu sınavla Almancanızın en az A1 seviyesinde olduğunu kanıtlamanız istenmektedir.
Evlilik akdini akabinde Almanya'ya yerleşmek için; her iki eşe ait doğum kayıt örneği ile evlilik cüzdanının, Almanya'daki nikah memurluğundan evlilik başvurusunun yapıldığına dair teyit belgesinin de ibraz edilmesi gerekmektedir. Çocuk üzerinden başvuru yapacak ebeveyn; Aile Birleşimi Oturum vizesi başvuru formu.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sayfasında da evlenme, boşanma ve yabancı boşanma kararlarının Türkiye'de tanıma ve tenfizine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre yapılan evlilikler Almanya'da tanınmaktadır.
Aile birleşimi, aile üyelerinin, başka bir ülkede hukuka uygun şekilde diğer bir deyişle düzenli bir şekilde yaşayan ya da çalışmakta olan diğer aile üyelerine katılmasıdır.
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
Bu belgeyi alabilmek için sınavda belli bir ortalamayı geçmek oldukça önemlidir. Almanca aile birleşimi sınavı birtakım aşamalardan oluşmaktadır ve bu sınavın sonucunda A1 seviyesini geçmek gerekmektedir. A1 seviyesi temel diyaloglar ve kelimelerin yer aldığı seviyedir.
Aile birleşimi için yerine getirilmesi gereken koşullar nelerdir? Aile birleşimi için yerine getirmeniz gereken koşullar, oturum durumunuza bağlıdır. Tanınmış mülteciler, yeniden yerleştirilen mülteciler (Resettlement-Flüchtling) ve iltica hakkı olan kişiler, sözde "ayrıcalıklı aile birleşimi" için başvurabilirler.
Ya da eşiniz/partneriniz vefat etti. Ayrıldıysanız, Almanya'da en az üç yıl evli kalmış olmanız gerekir. Bu durum yasal partnerlikler için de geçerlidir. Yetkililerin üç yıllık süreyi nasıl hesapladığını "Üç yıllık süre nasıl hesaplanır?" başlığı altında öğrenebilirsiniz.
Bir Alman vatandaşı ile evlenen kişiler vatandaşlığa başvurabilmeleri için en az 2 yıl evli kalmış olmaları ve Almanya'da en az 3 yıl yasal şekilde yaşamış olmaları gerekiyor. Almanya'da doğan ve ebeveynlerinden biri Alman diğeri Türk olanlar doğuştan çifte vatandaş oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri