İyi (>70°C)
Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 7'şer dakika pişirin. Dışı koyu kahverengi, ortası kahverengi ve hiç pembelik olmayan etiniz iyi derecesinde yemeye hazırdır.
Tek yapmanız gereken şey et tekrar ısıtıldığında, ocakta hızlı bir şekilde kızarmaktır. Bifteği ılınan torbanın içinden çıkarın. Kağıt havluyla kurutun ve ince bir tabaka sıvı yağ ile yağlayın yüksek ısıda ısınmış tavanın içine koyun. Yaklaşık bir dakika boyunca her iki tarafını da pişirin.
Tuzlama: Etinizin tuzlayıp 2 saat kadar bekletmeniz yumuşatma konusunda iyi bir sonuç verecektir. Çünkü tuz, etin protein yapısında tepkime yapar ve etin yumuşamasına yol açar. Etinizde fazla tuz olmaması için 2 saatlik bekletmenin ardından etinizi suya tutabilir ve peçete ile kurulayabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Ayrıca etin yumuşak olması için doğru kesilmiş olması gerekir. Kas liflerine paralel olarak kesilen et, ne kadar pişerse pişsin yumuşak olmaz.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Yemeklere doğranmış et ekleyin.
Pişmiş et, tavuk eti ve balık tek lokmalık parçalara bölünebilir ve tavada veya güveçte pişen yemeklere eklenebilir. Bu yöntem tahılları ve sebzeleri kullanmak için de güzel bir yol. Bu etleri pilav ve çorba gibi yemeklere de ekleyebilirsiniz.
Et piştikten sonra nasıl Yumuşatilir? Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Marine edilen et oda sıcaklığına ulaşana kadar dışarıda bekletilir. Tava etleri cızırdatacak kadar ısıtılır. Daha sonra mühürleme işlemi yapılır. Ateş kısılarak, etin kısık ateşte kendi suyu ile pişmesi beklenir, kafanızda bütün et nasıl pişirilir sorusu varsa eti kısık ateşte pişirmek gerektiğini unutmayın.
Geniş bir tavayı ocağa koyup, kızdırın. Ardından etleri ekleyin. Yüksek ateşte suyunu salana kadar kavurun.
Pişmiş etin sırrı damak tadınıza göre, onu ne zaman ateşten alacağınızla ilgili bir durumdur. Eğer ızgara etini az pişmiş seviyorsanız pişirme süreniz kısa olmalıdır. Maşanızla dokunduğunuzda et hala yumuşaksa az pişmiş demektir. Eğer maşanızla dokunduğunuzda et elastik bir dokuda ise de orta pişmiş demektir.
Sotelik doğradığınız 600 gram dana etini ilave edin. Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürleyin. Dış kısmı renk alan etleri aralarda karıştırarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
Et suyunu çektikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip haşlamaya devam edin. Et bir süre haşlandıktan sonra bir kenara alın. Ardından tencereye yağ koyun. Yağlı sevenler etin kendi yağından bir miktar koyabilir.
Eti az pişirmenin sağlıksal anlamda da yararları var. Az pişmiş et birçok yararlı maddeyi hala korur, yüksek ısıya tabi tutulmadığı için yapısında çok fazla bozulmalar olmaz. Bu sayede vücudun ihtiyacı kadar et tüketildiğinde etten beklenen tüm faydalar da alınmış olur.
Yemeklerin en fazla 1 kere ısıtılması gerekir.
Yemeğin ısıtıldığı, kokusunun gelmesi ile anlaşılacaktır. Pişirilen ya da kavrulan et derin dondurucuda en fazla 3 ay, çiğ kıyma ise 4 ay saklanabilir.
Et yemeklerini hazırlarken hepimizin beklentisi şöyle lokum gibi pişmiş etler yapmak. Çatalı değdirdiğinizde dağılan etleri pişirmenin birkaç yöntemi var. Bunlardan biri de etleri haşlamak. Etlerinizi haşlayarak hem et suyu hazırlayabilirsiniz hem de haşladığınız etleri çok uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Derin dondurucuda pişmiş et saklama:
Bunun için kıymanın iyice soğumasını bekleyin. Porsiyonluk şekilde ayırın ve uygun malzemelere koyarak dondurucuya yerleştirin. ➽Eti kavrulmuş veya haşlanmış olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Haşladığınız etin suyunu süzüp uygun kaplara koyup dondurucuya kaldırın.
Öncelikle rüya sahibinin maddi anlamda yaşadığı zorlukların ortadan kalkacağına işaret etmektedir. Aynı zamanda yakın bir dönemde tüm borçların kapacağına, maddi yüklerin ortadan kalkacağına işaret etmekte olan bir rüyadır. Eğer kişi ticaret ile uğraşmakta ise elinin bollaşacağı anlamına gelmektedir.
- Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız.
Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin.
Sağlıklı et için yavaş yavaş pişirmeyi tercih edin. Ayrıca sağlıklı et için ek yağ kullanmamaya dikkat edin. Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Pişmiş et ve çiğ eti birbirine değmeyecek şekilde saklayın.
Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Kurban eti pişirme tarifleri içinde bir tüyo da doğru zamanda tereyağı kullanılmasıdır. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız.
Tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile ve sütle önlü arkalı marine ettikten sonra ısıtılan döküm ızgara ya da tavada eti mühürleyin. Ardından eti ızgaraya koyun ve kısa süreli, çevire çevire her yüzeyini pişirin. Yaklaşık 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri