Aile birleşimi vizesi onaylanması ile birlikte Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra aile ikamet izni başvurusunda bulunulması gereklidir. İkamet izni başvurusunda bulunulmadığı takdirde Vize kalış süresi bitiminde Türkiye'den çıkış yapılmalıdır.
Onaylanan Türkiye Aile Birleşimi Vizesi ile İngiliz Vatandaşı Eşe 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet hakkı verilir. Bu süre zarfında evliliğin devam etmesi ve koşullarının değişmemesi, İngiliz Vatandaşı eşin süresiz oturum hakkı almasına ve sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlar.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun oldukça karmaşık olduğu bu vizeye başvuru yapacak olan bağımlı aile üyelerince bilinmelidir. Başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir.
Genel itibari ile yaklaşık 3 ay kadar süren bu işlemler bazen daha uzun bazı durumlarda ise daha kısa sürebilmektedir. Bu süre aynı zamanda Almanya Federal Cumhuriyeti Yetkili konsolosluk ve büyükelçiliklerin tatil günleriyle ve yoğun olduğu dönemlerle de doğrudan ilgilidir.
Aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar listesi
Not: Vize talebiniz Türkiye'den onay alındıktan sonra sonuçlanabilir. İşlem süresinin yaklaşık bir ay sürdüğünü lütfen unutmayın. Sunulan tüm belgeler güncel ve eksiksiz olmalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Türkiye'de geçerli çalışma veya ikamet izni bulunan yabancı ile evli olan yabancının veya çocuklarının aile birleşim amaçlı vize başvurusunda bulunması, randevu günü gerekli evrakları hazır ederek Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne müracaat etmesi gerekmektedir.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun açıklanma süresi hangi ülkeden başvuru yapıldığına bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte genellikle başvuru dosyasının tamamlanması ve teslim edilmesinin ardından 3 ile 12 hafta arasında sonuç alınmaktadır.
Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
10.07.2014 tarihinde Avrupa Adalet Divanı'nın Almanya'nın Aile Birleşimi için gerekli gördüğü dil şartı ile ilgili kararından sonra Almanya, uygulamaya dair kararını büyükelçiliğin web sayfasında bir yazıyla duyurdu. Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
Bu nedenle, Almanya vize başvuruları değerlendirme süreci turistik Alman vizesine nazaran daha uzun sürmektedir. Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, Almanya oturma izni başvurularının sonuçları 3 ila 6 ay kadar sürebilmektedir.
İngiltere Aile Birleşimi A1 İngilizce Sınavı Konuşma ve Dinleme bölümlerinde oluşmaktadır. Bilgisayar tabanlı olarak sınav merkezimizde yapılan A1 sınavı ortalama 30 dakika sürmektedir. Sınava katılıp başarılı olmanız durumunda alacağınız sınav sonuç belgesi 2 sene geçerlidir.
Vize başvuruları için belirli bir ücret ödeniyor. Ancak başvurunun reddedilmesiyle o ücret geri ödenmiyor.
Başvurudan sonra ortalama 1,5 ayda sonuç alırsınız. Eğer sizin de vizeniz red konusundaysa, red kararından en çok 1 ay içinde itiraz etmeniz gerekir. Elbette bu süre geçerse itiraz edemiyorsunuz.
Vize aldıktan sonra ne zaman gidilir? 90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Alternatif olarak Online Başvuru Formu'nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar. ➢ Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Hayır kalkmadı, hala konsolosluk Sertifika görmek istiyor. Detaylı bilgiyi konsolosluğun kendi sayfasından alabilirsiniz.
A1 Almanca Dil Sertifikası aslı ve 2 fotokopisi. Sadece Goethe-Institut ve ÖSD ( Österreichische Sprachdiplom) dil sertifikaları geçerlidir. İstisnai durumlarda A1 sertifikası istenmemektedir.
Almanca Aile Birleşimi Sınavı (Start Deutsch 1) sınavı girmek isteyen ve A1 seviyesinde Almanca öğrenmek isteyen herkes başvurabilir.
Bununla ilgili ayrıntıları “vatandaşlık işleri” başlığı altında bulabilirsiniz. Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir. Fakat bu aile cüzdanı Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır.
Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı.
Aile birleşimi vizesi için başvuru yaptıktan 3 ay sonrasında durum ile ilgili olarak bilgi alınması mümkün olmaktadır. Almanya vize başvurusu sırasında belirlenen ücretin de Euro olarak nakit bir şekilde ödenmesi gerekmektedir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
- Her türlü vize başvurularında, dış temsilciliklerimizce en fazla 90 gün ikametli vize verilmekte olup, 90 günden fazla ülkemizde kalmak isteyen yabancıların İl Göç İdaresi Müdürlüklerine “Kısa Süreli İkamet” başvurusunda bulunarak ikametlerini uzatabilmeleri mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri