6. Hasta alt bezi reçetesini her hekim yazabilir. Aile hekimleriniz bu konuda size yardımcı olacaktır. Eğer hastanız aile hekimine gidemeyecek durumda ise; aile hekiminizi arayınız ya da 444 3 833 numaralı telefonu arayarak “evde sağlık hizmetleri” kapsamında reçete yazılması konusunda destek isteyiniz.
Hasta bezi raporunu herhangi bir devlet hastanesinden ya da özel hastaneden çıkartabilirsiniz. Aile hekimi, üroloji, dahiliye gibi pek çok bölüm uygun tanı varlığında raporunuzu yazabilir. Ayrıca hastanız yatalak durumda ise evde bakım hizmetini arayıp randevu oluşturabilirsiniz.
Bez raporu almak için devlet hastanelerinden randevu alarak sağlık raporu almanız gerekmektedir. Şayet hasta yatalaksa ve doktora gitme imkanı bulunmuyorsa 444 38 33 telefon numarasını arayabilirsiniz. Bu hattı arayan vatandaşlar evden hizmet alma imkanına sahiptir.
01 Temmuz 2022 itibari ile raporunuzla birlikte bağlı bulunduğunuz SGK İl Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın. “e-Hizmetler” bölümünden “Kurumlar” kısmını tıklayın. “Tedavi Bilgileri Sorgulama” seçeneğine girin. Açılan sayfayla SGK hasta bezi sorgulama işlemini tamamlamış olacaksınız.
İlgili 33 soru bulundu
SGK hasta bezleri için bir ay yetecek miktarda ve günlük en fazla 4 adet bezi (hekiminizin yazmış olduğu miktar kadar) karşılıyor. Kısaca bir ay için 120 adet hasta alt bezi bedeli olarak kurum (bir bez için 1,88 TL + %18 KDV) 266,20 TL ödüyor.
Böylelikle Yeni SUT fiyatlarına göre SGK 2 aylık raporlarda bezin adet fiyatını 1,88 TL'sini karşılıyor. SGK 1 aylık Hasta Bezi ödeme tutarı 120 adet x 1,88 TL = 225,60 TL KDV hariçtir. KDV dahil 243,65 TL 'dir. SGK 2 aylık Hasta Bezi ödeme tutarı 240 adet x 1,88 TL = 451,20 TL KDV hariçtir.
Hasta kişi sağlık kuruluşlarına gitme problemi olması durumunda evde bakım hizmetleri bölümünü arayarak gelen kişilere raporunuzu teslim ederek hasta bezi alımı yaptırılabilir. Evde Sağlık Hizmetleri 444 38 33 numara üzerinden arayarak sgk hasta bezi raporu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Hak sahipleri söz konusu tıbbi malzemeleri istedikleri yerden temin edebileceklerdir. 01.07.2022 tarihinden itibaren uzman hekim raporu (e-rapor) ile bulunduğunuz yerdeki SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz.
Kişi, hasta alt bezi raporu ile ikamet ettiği Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne başvuru yapmalı ve ödeneğin yatırılacağı hesap numarasını beyan etmelidir. Başvuru yapılacak yer il sağlık müdürlükleri değil SGK il müdürlükleridir. Yeni düzenleme ile hasta alt bezi/külotlu hasta alt bezi ödeme şartları aşağıdadır.
SGK hasta bezi ödemelerini PTT'ye hasta adı ve hastanın TC kimlik numarasına yatırmaktadır. Bez yardımı alan kişiler PTT kart ile PTT ATM'lerinden veya PTT gişelerinden alabilmektedirler.
Sisteme giriş yapmak için wwww.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Ana sayfada çıkan ''E-hizmetler'' menüsü üzerinden e-devlet üzerinden yapabileceğiniz tüm işlemleri sorgulayabilirsiniz.
7. Hasta alt bezi reçetesini her hekim yazabilir. Aile hekimleriniz bu konuda size yardımcı olacaktır. Eğer hastanız aile hekimine gidemeyecek durumda ise; aile hekiminizi arayınız ya da 444 3 833 numaralı telefonu arayarak “evde sağlık hizmetleri” kapsamında reçete yazılması konusunda destek isteyiniz.
Evet, reçete “1 aylık 120 adet hasta bezi” şeklinde düzenlenebilir. Böylece SGK, sadece 1 aylık hasta bezi ödemesi yapar. Hasta bezi raporu kaç yıl geçerlidir? Rapor üzerinde farklı bir tarih belirtilmediyse 2 yıl geçerlidir.
Hastanızın yüzünü size dönük olmayacak şekilde yavaşça yana yatırın. Hastanızı omuzlarından, kollarından veya bacaklarından değil kalçasından çevirmeye dikkat edin. Hastanızın dizlerini hafifçe göğsüne doğru bükün. Bezi geri çekerken içe doğru yuvarlayın.
Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır.
Bu destek paketi ile yardımsever vatandaşlarımız, 0-4 yaş arası 1 bebeği olan annelere 150 TL; 1'den fazla bebek sahibi olan annelere 250 TL destek olabileceklerdir. Anne-bebek Destek Paketi ile bez, mama ve ıslak mendil ihtiyacı karşılanabilmektedir.
Hasta bezi, hastanın uyku saatine göre 3-4 saatte bir değiştirilir. Hasta bezi, idrar ya da gaita kaçıran yatarak veya ayakta tedavi gören yaşlı, çocuk ve hastalar için kullanılan bir sağlık ürünüdür.
Başvuru işlemleri SGK İl Müdürlüklerine dilekçe ile yapılabileceği gibi, 01.07.2022 tarihi itibariyle internet üzerinden https://gss.sgk.gov.tr/SahisOdemeOnlineBasvuru/ adresine girilerek online olarak da yapılabilecektir.
Hasta bezi yardımı almak için başvuruda bulunmak isteyen kişiler yakın il veya ilçe sağlık müdürlüğüne yada 170 arayarak bilgi alabilirler. Hasta bezi yardımı için başvurular SGK ile yapılacaktır.
SGK hasta bezleri için bir ay yetecek miktarda ve günlük en fazla 4 adet bezi (hekiminizin yazmış olduğu miktar kadar) karşılıyor. Kısaca bir ay için 120 adet hasta alt bezi bedeli olarak kurum (bir bez için 1,88 TL + %18 KDV) 266,20 TL ödüyor.
PTT şubeleri veya Ziraat Bankası hesaplarına yatan yardımlar başvuru sahibi tarafından çekilebilir. 2021 yılı için belirlenen ve düzenli olarak ödenen mama ve bez yardımı aylık 239 TL'dir.
SGK Hasta Bezi Ücreti Yatmadı
Nedenini öğrenmek ve araştırmak için Alo 170'i aradığımda kendisi ile iletişim kurmamız lazım dedi.
İşe giriş için alınması zorunlu olan bu sağlık raporu için işçilerden herhangi bir ücret talep edilmez. Ancak istisnai durumlar olabileceği gibi, Sağlık Bakanlığı tarafından; sağlık kurulu raporu almak isteyen bir kişi 200, üniversite raporu almak isteyen bir kişi ise 300 Türk Lirası ödemekle yükümlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri