Ev işlerinde, anne ve babaya yardımcı olmak. Odalarını düzenli ve temiz tutmak. Abi, abla veya kardeşlere yardımcı olmak. Tüm aile bireylerine karşı saygılı olmak.
Ailemize karşı sorumluluklarımız: Aynı zamanda ailemize karşı olan sorumluluklarımız bulunmaktadır. - Ailemiz ile beraber çevremizdeki yakın insanlara karşı saygılı olmalıyız. - Aile büyüklerimizin verdiği görevleri yerine getirmeli ve onlara yardım etmeliyiz. - Onlara karşı her zaman hoşgörülü ve kibar olmalıyız.
Anne ve babaların evin geçimini sağlamak, yemek ihtiyacını karşılamak, evi temiz ve düzenli tutmak, tamir ve onarım işlerini yerine getirmek, çocukların eğitiminin takip etmek gibi birçok sorumluluğu vardır. Çocukların da ailede görev ve sorumlulukları vardır. Çocuklar da evdeki temizliğe yardım etmelidir.
İlgili 39 soru bulundu
Aynı zamanda tamir ve bakım işlerini gerçekleştirir. Annemiz de evin geçimini sağlar. Ayrıca yemek, temizlik ve düzen gibi ev içerisinde sorumlulukları vardır. Anne ve babalar bu sorumluluklarını eksiksiz şekilde her gün yerine getirir.
Annenin çocuklarına karşı ilk görevi onları dünyaya getirmek, emzirmek ve hayata güçlü ve sağlıklı bir başlangıç yapabilmelerini sağlamaktır. Sadece anne tarafından yapılabilecek görevler sona erdiğinde, çocuğun gelişimi ve yetiştirilmesi görevi ailedeki diğer yetişkinlerle anne arasında paylaşılır.
Anne ve babanın sözünü dinlemek, onlara hizmet etmek ve onlara karşı saygı ve sevgi ile davranmak. Kardeşlerine sevgi ile davranmak. 2. Onların ekonomik durumlarını zorlayacak harcamalardan kaçınmak.
- Kişisel eşyalarımızı düzenli şekilde yerlerine koymalıyız. - Odamızı her zaman temiz tutmalıyız ve eşyalarımızı yerli yerine koymalıyız. - Gürültü yapmamalıyız. Evimizin içerisinde birbirimizi rahat edecek davranışlardan mutlaka kaçınmalıyız.
Fonction (Fr.) Bu tanımlardan hareketle yetki, görev ve sorumluluk kavramının ayrıntılarına girilebilir. Aşağıda, yetki kavramı, iktidarı ele geçirme ve gücü; görev, devletin kendisine amaç olarak belirlediği kamusal hizmetler; sorumluluk ise yönetimde temsil sisteminin meşruiyetinin sonucu olarak betimlenmiştir.
Çocuğun yerine getirmesi gereken görevleri anne ve baba üstlenmemelidir. Çocuğun kendi davranışlarının sorumluluğunu almasına ve yanlış davranışlarını düzeltmesine fırsat verilmelidir. Yatağını toplama, odasını düzenleme gibi şeylerde her şeyi üstlenip, hazıra konmaya alıştırmayın.
· 8-9 yaş grubu çocukları çok gelişmiş bir hayal gücüne sahiptirler. · Gerilimini; ayağını yere vurmak, kendi kendisiyle alay etmek gibi yollarla boşaltmaya çalışırlar. · Çocuk bu dönemde oldukça bağımsız bir hale gelmiştir. Kendine güvenir ve kendi kendini eleştirir. · Şakadan çok hoşlanırlar, ansızın gülerler.
Örneğin okulda okul malzemelerine ve araç gereçlere sahip çıkmak kullandığımız tuvaletleri temiz bırakmak, sokakta yerlere çöp atmamak, karşıdan karşıya geçerken yanımızda yaşlı bir teyze varsa ona yardım etmek, toplu taşımada bizden büyük hamile ve yaşlılara yer vermek, büyüklerimize saygısızlık yapmamak gibi bir çok ...
SORUMLULUK : Sorumluluk kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur. Örneğin; öğrencilerin dersi dinleme, okul araç gereçlerini düzenli kullanma, başkalarının hakkına saygı duyma, yaşadığı çevreyi temiz tutma vb. sorumlulukları vardır.
Yani sorumluluk, hayatımızın içerisinde olan bir kelime olarak bilinmektedir. Bazı sorumluluklar kişisel olurken bazıları ise herkesin sorumluluğudur. Örneğin çevremizi temiz tutmak, hastalara yardımcı olmak ve trafik kurallarına uymak gibi.
1-Aile,çocuğuna çok değer vermelidir, sevgi ve saygı göstermelidir. 2-Ailenin çocuklarına yaş seviyesine göre davranması gerekir. 3-Veli,çocuğunun ergenlik dönemine çok dikkat etmelidir. 4-Ders çalışırken çocuğa esnek davranılmalı ve çalışma ortamı oluşturulmalıdır.
Sorumluluk kısaca, “Bireyin uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ve kendine ait bir olayın başkaları üzerindeki etkilerinin sonuçlarını üstlenmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve kendi davranışının sonuçlarına sahip çıkabilmesi" olarak tanımlanmaktadır.
Aile veya ocak, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilen sosyal bir yapı. En küçük, yani "çekirdek" olarak adlandırılan bir aile; baba, anne ve çocuklardan oluşur.
Babasıyla kurduğu duygusal bağ dış dünyayı algılayışını yaratır. Kendi değeri hakkındaki düşünceleri öncelikle aileden sonra sosyal çevre tarafından beslenir. Babanın bu nokta çok kritik bir rolü vardır. Babanın çocuğu onay ve kabulü dış dünyanın onayını temsil eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri