Ödeme planınızdaki taksitler mevcut Artı Para faiz oranı ile oluşacaktır. Taksit başlangıcı kredi kullandırımını takip eden ayın 15'inde olacaktır. Bu sebeple ilk taksit tutarı diğer taksitlerden yüksek veya düşük olabilir. Taksitler her ayın 15.'inde aşağıdaki şekilde ödenir.
Artı Para kullanımınıza bağlı geri ödemelerinizi Akbank hesap özetinizden kolaylıkla takip edebilirsiniz. Asgari tutarın son ödeme tarihine kadar ödenmemesi durumunda Artı Para krediniz gecikmeli hale gelir, Artı Paranızın kullanıma açık kalması için 14 gün içinde asgari tutarın ödenmesi gerekir.
Şirketinizin, kısa vadeli ve küçük montanlı nakit ihtiyacını karşılamanız için vadesiz mevduat hesabınıza tanımlanır. Böylece çek, fatura ve diğer düzenli ödemelerinizi, gecikme endişesi yaşamadan son ödeme gününde gerçekleştirirsiniz.
Merhabalar akbank artı para ınternet alisverisinde nasil kullanılır yardımcı olur musunuz? Kredi kartı var limit yoksa kart borcunu Artı Para ile ödeyip alışveriş yaparsınız. Kart yoksa bankamatik kart ile alışveriş yaparsınız.Hesap eksiye düşecek. Ister kısa vadeli ay içi ister taksitli kullanabilirsiniz.
Kredi Başvurusu Kredi Notunu Düşürür mü? Kredi başvurusu yapmak kredi notunu düşürmez. Ancak çok fazla kredi başvurusunda bulunmak bankalarda olumsuz bir izlenim oluşturabilir. Bunun nedeni “diğer bankaların vermediği krediyi ben niye vereyim” şeklinde bankaların konuya doğrusal yaklaşımıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Kredi notu sıfır olan tüketiciler, düşük limitli kredi kartını maaş bankasından talep edebilir. Dilerseniz herhangi bir bankadan mevduat hesabı açtırarak tüm harcamalarınızı bu hesaptaki birikiminizden yapabilirsiniz. Hesabınıza düzenli para giriş çıkışı sağladığınız takdirde kredi notunuz oluşmaya başlayacaktır.
Kredi kartı dönem borcunun asgari ödemesi son ödeme tarihinden bir gün sonra bile ödense, kredi raporuna "geç ödeme" olarak yansıyor ve kredi notunu ciddi anlamda düşürüyor. Çünkü kredi notunun %35'i kredi ve kredi kartı ödeme düzenine, %35'i de mevcut borç durumuna göre oluşturuluyor.
Nasıl Kullanılır? En yakın Akbank ATM'sine giderek, Ticari Artı Para'nızı taksitli olarak kullanabilirsiniz. Axess üye işyerlerinde Akbank Kart'ınız ile yapacağınız alışverişlerinizi Ticari Artı Para'nızı taksitlendirerek gerçekleştirebilirsiniz.
444 25 25 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak, Akbank İnternet'i veya Akbank Şubeleri'ni ziyaret ederek limit artış talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca, düzenli limit artış talimatı vererek, limitinizin otomatik olarak güncellenmesini de sağlayabilirsiniz.
Kullanılabilecek Nakit Avans tutarı kartınızın kullanılabilir Nakit Avans limiti, tek işlem limiti ve günlük işlem limiti ile sınırlandırılmıştır. Nakit Avans yurt içi ATM'lerde tek seferde en fazla 4.000 TL tutarında kullanılabilir.
Özellikle bir hesap içerisindeki geriye kalan miktar hesap bakiyesi olarak bilinir. Aynı zamanda borç ve alacak kısmının arasındaki fark olarak değerlendirilir. Bu bağlamda kullanılabilir bakiye ise hesabın bakiyesi ve kalan kredi toplam limit miktarı olarak öne çıkar.
Örneğin toplam kredi kartı borcu 5 bin lira olan bir kişinin güncel burcunda +2300 TL yazıyorsa eğer toplam borçtan 2300 TL düşerek borcunuzu görebilirsiniz. Ancak güncel borçta '-' işareti varsa eğer bakiyenizde fazla para yoktur. Bunun yerine eksi borcunuz olduğu görülmektedir.
18-26 yaş aralığında üniversite öğrencisiysen, başvuru formunu doldurarak veya Akbank Mobil'den Kampanyalar'da yer alan Üniversiteli Akbanklı'ya Katıl'a tıklayarak programa ücretsiz katılabilirsin. Eğer hala Akbank hesabın yoksa, Akbank Mobil'i indirip şubeye gitmene gerek kalmadan Akbank'ta hesap açabilirsin.
Vade beklemeden, günlük faiz kazandıran hesabınıza dilediğiniz zaman para yatırıp çekebilirsiniz. Başka bir hesaba ihtiyaç duymadan Serbest Hesap'tan havale ve EFT yapabilirsiniz. Üstelik ilk hesap açılışınızda birikimlerinizi %38,00 tanışma faizi ile değerlendirebilirsiniz.
Periyodik Limit Artırım Talimatı
Periyodik limit artırım talimatıyla kredi kartı limitinizin düzenli olarak değerlendirilerek limitinizin artırılması mümkün olduğunda 15 gün önceden artırılabilecek limite ilişkin bilgi verilerek farklı bir talebiniz olmaması durumunda limitinizin artırılabilirsiniz.
Acil Nakit İhtiyacınızda Yanınızda!
SMS'le Nakit Avans başvurusunda bulunmak için “NA” yazıp kartınızın son 6 hanesini ve dilediğiniz tutarı 5990'a gönderebilirsiniz.
Akbank Mobil uygulamasını indirin, Başvuru ve Nakit İhtiyaçlarım menüsüne girin, Menüdeki Risk Raporu (Findeks) butonuna tıklayarak, Findeks Kredi Notunuzu öğrenin.
Kampanyadan yararlanmak için Akbank Mobil'i indirerek müşteri olmak istiyorum adımını tamamlayabilir, temassız bir şekilde bankanın müşterisi olabilirsiniz. Kredi kartı başvurunuz onayladığında ise anında nakit avans teklifinden faydalanabilirsiniz.
Nakit avans, kredi kartınıza bağlı olarak tanımlanıyor ve ATM'ler üzerinden kredi kartınızı kullanarak çekebiliyorsunuz. Nakit ihtiyacınız ne zaman ortaya çıkarsa, dilediğiniz saatte kartınızın bağlı olduğu bankaya ait en yakın ATM'ye giderek nakit avansınızı çekebilirsiniz.
Kredi kartı borcunun asgari ödeme tutarının altında ödeme yaptığında ise %3,96 oranında gecikme faizi kalan borcuna uygulanır. Kredi kartı gecikme faizi, genellikle aylık olarak hesaplanır ve önceki dönemde ödenmeyen bakiyenin üzerine uygulanır.
Riskli kredi notu kapsamında değerlendirilen; yani puanı 1 ila 699 arasında olan kişiler, bloke teminatlı kredi kartlarına başvuru yapabilir. Notu 700 puan ve üstünde yer alan banka müşterilerinin ise çalışma durumlarına ve gelir beyanlarına göre kredi kartı sahibi olmaları mümkün.
Kredi kartının sürekli asgari tutarını ödemek mevcut borç durumunu arttırabilir veya sürekli yüksek borçlu olarak görünmeye sebep olabilir. Bu durum da kredi notuna olumsuz olarak yansıyabilir. Sürekli asgari tutarı ödemek, her ay borcun katlanarak artmasına sebep olur.
Kredi notunuzu yükseltebilmek için taksitlerinizi zamanında ödemeniz olumlu etkiye yol açar. Genel bilinenin aksine erken ödeme yapmanın ise sanıldığı kadar büyük avantajı yoktur. Normal gününde ödemeniz yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri