Alpaka kumaş ile üretilen ürünler orta sıcaklıktaki ılık ütüyle ya da varsa polyester ve viskon ayarıyla ütülenmelidir ve çamaşır makinesinde 40 dereceye kadar yıkanmalıdır. 40 derece üstü yıkamalar önerilmemektedir.
Üniformanızı evde yıkamak, diğer kıyafetleri yıkamaktan çok farklı değildir. Bununla birlikte, en iyi sonuçlar için şunlar önerilmektedir: 30ºC'de deterjanlarla yıkama veya neredeyse tüm mikroorganizmaları yok etmek için 60ºC'de on dakikalık bir yıkama yeterlidir. Üniformaları diğer giyim eşyalarından ayrı yıkamak.
30 DERECE SICAKLIKTA, BEYAZLATICI İÇERMEYEN DETERJANLA YIKANIR VE DİREKT GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ KALMADAN KURUTULURSA RENGİNİ KAYBETMEDEN, UZUN SÜRE GİYİLEBİLİR.
30°'de kısa programda yıkanması önerilir.
Genellikle bu kıyafetler 30-40 derece arasında nispeten biraz soğuk suda yıkanır. Ancak yine de kıyafetin üzerindeki etiketi kontrol etmek önemlidir. Eğer kıyafetlerinizin rengi hızlıca soluyorsa, daha soğuk suda yıkamanız gerekebilir. Bu yüzden genellikle makine ayarına göre 30-40 derece su sıcaklığında yıkanmalıdır.
İlgili 33 soru bulundu
Genellikle pamuklu kumaştan üretilen ve büyük çoğunluğu beyaz olan iç çamaşırları, 90 derecede yıkanarak derinlemesine temizlenebiliyor.
Sweatshirtlerin çamaşır makinesinde 30 derecede yıkanmaları tavsiye edilmektedir. Renkli ve pamuklu giyim ürünlerinin 30 derecenin üstünde bir ısıda yıkanmaları durumunda çekme ve solma gibi problemler oluşabilmektedir. Uygun yıkama ile sweatshirtler uzun yıllar süresince gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.
Hemşire formaları; genel olarak en yüksek pamuk oranında, viskon ve likra karışımı ile üretilirler. Ürünün rahatlığıyla kumaş seçiminin doğrudan ilgili olduğu düşünülürse, pamuk yoğunluğunun üst seviyede olması avantaj sağlar. Pamuklu kumaş yazın terletmez, kışın ise sıcak tutar.
Geleneksel olarak çok kullanımlıkDesenli Doktor Hemşire Formaları %100 pamuktan üretilmektedir. Emicilik ve iyi giyim konforuna sahip olma özellikleri, pamuklu kumaşlardan üretilen cerrahi giysilerin büyük avantajı olarak gösterilebilmektedir.
Genellikle doktorluk, hemşirelik, veterinerlik meslekleri arasında yaygın olan scrubs kullanımı artık bu mesleklerin zorunluluğu haline gelmiştir. Oldukça fazla kullanım çeşitliliği ve yararı olan bu üniforma benzeri kıyafetler son yıllarda moda haline bile gelmiş parçalardandır.
Kurutma makinalarında en düşük kurutma ayarında kurutulmalıdır. Yıkama yaparken yumuşatıcılar kullanılmamalı, durulama suyuna ½ fincan damıtılmış sirke eklenmeli, %65 pamuk, %35 polyester olan ürünler, ılık suda yıkanmalıdır.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Balenli ve balensiz sütyenlerde çok fazla lastik detayı bulunduğundan yüksek sıcaklıklarda yıkama yapılmaz. Eğer 40 derecenin üzerinde bir su sıcaklığı tercih edilirse sütyenlerin lastiklerinde gevşemeler meydana gelebilir. Ayrıca çamaşır makinesinde yıkanacak balenli sütyenlerde mutlaka koruma kullanılmalıdır.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Pamuklu kumaşlar için renkli kıyafetler adına ideal yıkama 40 derecedir. Ancak ipekli ve bu gibi narin kumaşlar adına 30 derece yeterlidir. Sentetik kumaşlar konusunda ise eğer ön yıkama da bulunuyorsa, 50 veya 60 derece ayarlanmalıdır.
Spor giysiler, 30 °C'de ve 80 dakikada spor kıyafetlerinizi temizlemenize imkan tanır. Karışık, sentetik, pamuklu keten ya da renkli çamaşırları ayırmanıza gerek kalmadan aynı anda yıkamanızı sağlar.
Hemşirelerin mesai saatleri içinde kullandığı kıyafetler, hemşire forması adıyla anılır. Bahse onu kıyafetler, sağlık personelinin gün boyu kendini rahat hissetmesi için özel olarak üretilir. Formalar, nöbet günlerinde de kullanılarak zamanınızı çok daha konforlu bir kıyafetle geçirmenizi sağlar.
Asaleti ve asaleti temsil eden bir renk olan mor, kendinizi alçakgönüllü bir şekilde taşırken gücünüzü ve zarafetinizi göstermenin güzel bir yoludur.
Hemşir kelimesi erkek hemşireler için kullanılan sözcüklerden biridir. Farsça kökene sahip olan bu kelime hekim kelimesinden türemiştir. 2007 yılında ise erkek hemşirelere "hemşir" denilmesi kararı alınmıştır. Bu karar ile beraber erkek hemşirelere "hemşir" şeklinde hitap edilmektedir.
Yeşil, ördekbaşı yeşili olarak da geçen önlükler cerrahi müdahalede bulunan doktorlar ve görevliler tarafından kullanılır. Beyaz önlüklü doktorlar genelde poliklinik doktorlarıdır. Koyu mavi ya da lacivert renk önlük ve forma kullanan doktor ve yardımcıları acil servis personelidir.
Örneğin: Travma koğuşunda koyu mavi tercih edilirken doğum ve jinekoloji bölümü mor vb. kreş ve pediatri bölümü yumuşak pembe ya da desenli giyiyor olabilir.
Öğrenciler uygulama alanlarında Hemşirelik Fakültesi'nin belirlemiş olduğu formayı giymek zorundadır. *Klinik alan uygulamalarında öğrenci üniforması beyaz renkte üst ve koyu lacivert renkte pantolondan oluşur.
Beyazlar kiri en fazla gösteren giysilerdir. Bu nedenle de beyaz çamaşırları yıkamak için genellikle 60 derece tercih edilir.
Öncelikle beyazları yıkarken arasına hiçbir şekilde renkli çamaşır girmemesine özen göstermelisiniz. “Beyazlar kaç derecede yıkanırsa kirleri en iyi şekilde çıkarır?” diye merak ediyorsanız kirler fazlaca gösteren bu çamaşırları 60 derecede yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz.
Çamaşır makinenizin sıcaklığının 30 dereceyi geçmemesine dikkat etmeniz oldukça önemlidir çünkü pamuk ilk kez yıkandığında çekme yapabilir. Beyaz pamuklu giysilerde bulunan inatçı lekeler için ise ağartıcı bulunmayan bir leke çıkarıcı tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri