Vücuda bulaşan akrilik boya kurumadan yıkanınca kolaylıkla çıkar. Bu özelliği sayesinde özellikle çocukların bu boyayla daha kolay ve güvenli bir şekilde oynamalarına olanak sağlar.
Polimer boyanın dayanıklılığını arttırmaktadır. Akrilik boyanın tercih edilmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Boya yapısı gereği sudan etkilenmez. Boya yapılan yüzey kuru olduğu takdirde, su ve sabun ile hafif bir şekilde temizlenebilir.
Kurumuş akrilik boya lekesini çıkarmak için alkol veya ince tiner kullanabilirsiniz. Pamuklu bir bez veya pamuklu tülbent üzerine az miktarda alkol veya tiner damlatın. Lekenin üzerini nazikçe silin, yüzeyi çizmemeye dikkat edin.
Akrilik boya, yapısı gereği sıcak havada yumuşak bir kıvamda olur, soğuk havalarda ise yumuşaklığı ve esnekliği azalır. Yüksek silinme performansı sayesinde leke tutmaz ve evsel temizleyicilerle rahatlıkla temizlenebilir.
Akrilik boya lekesi nasıl çıkar dendiğinde ise akla çamaşır leke çıkarıcılar gelebilir. Su bazlı bir ürün olan akrilik boyadan kaynaklı lekeye, yıkama işleminden önce uygun leke çıkarıcı ya da bulaşık deterjanı uygulanabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Boyayı birkaç katman halinde uygulayabilirsiniz, ancak her katman kuruduktan sonra uygulamaya devam etmeniz gerekiyor. Boyayı sabitleyin: Boyanın kumaşa tutunmasını sağlamak için, kumaşı ısıtmanız gerekebilir. Bunun için, boyalı kumaşı birkaç dakika boyunca sıcak bir ütü ile ütüleyebilirsiniz.
Etkili bir boya çözücü olan aseton, kumaşa bulaşan akrilik boyanın izini tamamen çıkarabilir. Asetonu bir pamuğa dökün ve lekenin üzerine tampon yapar gibi 2 dakika bastırın. Leke yumuşadığında çitileyin ve su ile durulayın.
Akrilik Boya Verniği
Su geçirmez özelliğe sahiptir.
Akrilik boya sulu boyadan farklı olarak daha kalıcı bir boyadır. Yüzeyde daha fazla doku elde etmek ve iyi sonuçlar elde etmek için yıkama tekniğini ve kuru fırça tekniğini karıştırmayı deneyebilirsiniz.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Akrilik boyayı kesinlikle telefon kılıfında kullanabilirsiniz, ancak kalıcı olması için uygun şekilde astarlanması ve mühürlenmesi gerekir.
Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.
Akrilik boya belki de en çok renk tonunun elde edildiği boya türlerinden biridir. Su bazlı olan akrilik boya, ıslandığında suda çözülür. Boyanın kalitesi, uygulandığı alan ve ne tür değişkenler kullanıldığına bağlı olarak ne kadar inceltilebileceği belirlenir.
Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
Mobilya yenileme projelerinde, mutfak yenilemede, fayans zeminlerde rahatlıkla tutunabilen akrilik boya ahşap, cam, seramik, porselen, kumaş, polyester, deri, plastik, metal, duvar gibi yüzeylerde de çok yüksek kapatıcılık sağlar.
Akrilik olan bu boya çeşidi tüm kumaş yüzeylere uygulanabilmektedir.
İçerisindeki maddeler akrilik boyayı, yağlı boyaya oranla daha kaliteli ve dayanıklı hale getirmektedir. Akrilik boya, daha çok tuval üzerine yapılan resimlerde kullanıldığı gibi duvar üzerinde de kullanılmaktadır.
Akrilik boya genellikle yağlı boya türlerinden biri olarak zannediliyor. Ancak bilinenin aksine akrilik boya yağlı boya türlerinden farklıdır. Akrilik boyanın içerisinde esnek pigmentler bulunur. Akrilik boya plastik yağlı boyadan farklı olarak içerisinde plastik akrilik reçine parçaları bulundurur.
Karplus İzolasyon su yalıtım boyası kesinlikle su geçirmez. Uygulaması çok basit olup yarı akışkan özelliği vardır. Bu yüzden çok zor yüzeyleri bile kolayca kaplayabilir. Elastiktir.
Akrilik boya ile evinizdeki tüm mobilyaları olduğu gibi mutfak dolaplarınızı da kolayca boyayabilirsiniz.
Kırtasiye ofis malzemeleri arasında yer alan akrilik boyanın birçok farklı türü bulunur. Akrilik sprey boya, bu formlar arasında en çok tercih edilen türdür.
Akrilik boya lekesi için tercih edebilecek olduğunuz son yöntem ise deterjanlı su ile silmedir. Deterjanlı suyun lekeye etki etmesi için dairesel hareketler ile deterjanı lekeye yedirin. Daha sonra bölgeyi kuru bir bez ile kurulayın.
Akrilik Boya Nasıl Kullanılır? Akrilik boya kullanımı esnasında kuruma zamanını kısaltmak amacı ile içerisine jel katılmaktadır. Derinlik kazandırmak için de içerisine doku macunu katılmaktadır. Akrilik boyanın inceltilmesi, su kullanımı ile birlikte mümkün olmaktadır.
Plastik boyamak için astarlama işlemini bitirdikten sonra su bazlı akrilik boyalar ile yüzeylerinizi kolayca boyayabilirsiniz. Plastik boya renkleri arasından istediğiniz rengi seçerek hemen satın alabilirsiniz. Su bazlı akrilik boya veya Handy lake boyaları tercih edebilirsiniz.
Boyamayı planladığınız öğeyi daima önceden yıkayın. Bu sadece kiri ve tozu gidermekle kalmaz, aynı zamanda gelecekte yıkandığında çekmeyi de önler. Herhangi bir boyaya başlamadan önce öğenizi tamamen kurumaya bırakın. Eşyanız kuruduktan sonra tahta veya başka bir ev eşyası kullanarak germek isteyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri