Akü suyu asit bir yapıya sahiptir. Daha doğrusu akü içerisinde yer alan asit, aynı zamanda akü suyu olarak bilinir. Bu sebepten dolayı akü içerisinde akü suyu ekleme yapılırken çok dikkat etmek gerekmektedir. Böyle durumlarda eksilen akü suyu adına saf su eklenmesi yapılır.
Aküden sadece su eksilir, asitte eksilme olmaz. Bu yüzden aküye sadece eksilen su kadar seperatörü 1 cm aşacak kadar saf su eklenir, kesinlikle asit eklenmez. Asitli su minimum değerin altına düştüğü zaman aküye saf su eklenir.
Autokit saf su, otomobillerin akülerinde radyatörlerinde, cam yıkama suyu depolarında, ütülerde kulanılabilecek şekilde; tortudan,magnezyum ve calcium kirecinden arındırarak üretilmiştir. Ütünüzün ve akünüzün ömrünü uzatır. Kireçlenmeyi önler.
Çeşitli konulara baktım . Safsu yerine; kaynayıp soğumuş su ,yağmur veya kar suyu konulabilir yorumlarını gördüm.
Plastik üretiminde, soğutma sistemlerinde, ilaç üretimlerinde, araçların akülerinde, ütülerde ve birçok alanda saf su kullanılmaktadır. Canlılar kesinlikle saf su tüketmemelilerdir. Saf su tüketimi tüm sindirim sistemini bozmakla beraber aynı zamanda vücudumuzun elektroliz dengesiyle oynamaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Elektrolit: Akü içerisindeki sıvıya verilen addır. Saf su veya sülfürik asitten oluşabilir. Akünün kullanım yerine ve akü çeşidine bağlı olarak elektrolit içindeki saf su ve sülfürik asit dağılımı çeşitlilik gösterebilir. Elektrolit sayesinde aküdeki iyonlar artı kutuptan eksi kutba doğru hareket ederler.
Distile suyun iletkenliği bulunmuyor. Saf su ile arasında bir fark yoktur. Yani, bu iki su çeşidi aslında aynıdır. Suyun en katıksız ve berrak halidir.
Akülerde Saf Su Kullanımı
İyonları ve kirleri uzaklaştırılmış su kullanarak, akünün kullanım ömrüne de katkı sağlamış olursunuz. Normal su, pilin olması gerekenden çok daha fazla çalışmasına ve dolayısıyla daha yüksek bir iç sıcaklığa ve daha hızlı buharlaşmaya neden olur.
Yağmur Suyu Kalitesi:
Hava içinde bulunan su buharını teorik olarak “saf su”, yani saf H₂O olarak kabul edebiliriz. Yağmur damlası da bu saf su buharının yoğunlaşması ile meydana geldiğine göre, yağmur damlasını da teorik olarak “saf su” olarak kabul etmemiz mantıklıdır.
Kaynamış su saf su mudur? Kaynamış su saf değildir. Ancak kaynamış suyun buharı damıtıldığında belli oranda saf su elde edilmesi mümkündür.
Akünün içinde elektriği ileten asitli sıvı bir madde bulunur. Buna akü suyu veya elektrolit adı verilir. Özellikle bakımlı akülerde zaman içerisinde su seviyesi eksilebilir. Eksilen su yüzünden akü bozulabilir.
Zorda iseniz yağmur, kar veya kaynak suyunu aküye ilave yapmak için kullanabilirsiniz, ama değilseniz özel akü suyu kullanmanız gerekmektedir. Akü sularına Saf Su densede sanırım içlerinde kimyasal katkılar var ve içilmemesi gerektiği şişelerinin üzerinde de belirtilmektedir.
Bakımsız Akü Nedir? Bakıma ihtiyaç duyulmayan akülere bakımsız akü adı verilir. Bakımsız akülere asit veya su takviyesi yapılmasına gerek yoktur.
Birçok araç içerisinde kullanım ile beraber zamanla akü suyu azalır. Böyle durumlarda mutlaka saf su ile beraber karıştırılmak suretiyle üzerine su eklenmelidir. Ancak asit bir etkisi olduğu için mutlaka bu işlem gerçekleştirirken çok dikkat etmek gerekir.
Jel aküler bakımsız tip akülerdir, dolayısıyla jel akülere hiçbir şekilde saf su v.b. ilave edilmez.
Arıtılmış sular ise bütün sağlık örgütleri tarafından onaylanmış şekilde içtiğiniz suyun kalitesini arttırır ve temizliğini sağlar. Bu durumda kolaylıkla söyleyebiliriz ki arıtılmış su saf su değildir.
Saf suyu, bir bardağa konulması halinde, bakılarak ayırt etmek mümkün değildir. Ancak içilirse saf su olduğu anlaşılır. Çünkü içerisinde mineral bulunmadığından dolayı, ağızda yavan ve buruk bir tat bırakır. İçilmesinde zarar yoktur ancak yarar da yoktur.
Yapısında kendinden başka madde bulunmayan ve özellikleri her noktasında eşit olan maddeler saf madde kabul edilmektedir. Bu özellikler dikkate alındığında içme suyunun saf özellikte olduğu ortaya çıkmaktadır.
İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir.
Aküye gereğinden fazla saf su ilavesi yapılırsa, araç çalıştığında, buşon deliklerinden suyun fazlası akar. Ancak bu durum, akü ve araç için zarar verici olabilir. İnci Akü teknik ekibi olarak, yarı kapalı sistem akülerde saf su dışında herhangi bir sıvı eklenmemesi konusunda araç kullanıcılarını uyarır.
Araba aküsü,% 29 sülfürik asit içeren suda en az yüzde 30 ila 50 sülfürik asit içerir. Sülfürik asidin yoğunluğu litre başına 1.25 kilogramdır ve pH seviyesi yaklaşık 0.8'dir.
Saf su farklı isimlerde de ifade edilmektedir. Bunlar, distile su, deiyonize su, ultra saf su, steril su ve demineralize su şeklindedir. Sadece damıtma ve arıtma aşamalarından faklılık gösterdikleri veya kullanım amacına göre sektör bazlı faklı isimler tercih edilmektedir.
Herhangi bir şekilde güvenilir suya erişim olmadığı takdirde çeşme suyunun daha güvenilir bir şekilde tüketilebilmesi için su kaynatılabilir. Ancak kaynatma işleminin sadece suda bulunan virüsler, parazitler ve bakteriler dâhil olmak üzere hastalığa neden olabilecek mikropları öldüreceğini unutmamak gerekir.
Saf su elde edilebilmesi için bildiğimiz çeşme veya kaynak sularının laboratuvar ortamlarında bir çok farklı kimyasal işlemden geçmesi sonucu elde edilmektedir. Saf su, doğal ortamda bulunmaz. Doğada laboratuvar alanlarında insanlar tarafından üretilen saf suya en yakın su, yağmur suyudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri