Smart Quick Boost, kullanıcılarına değişik CPU frekansları seçmesine imkan sunarak, en iyi performans elde etmelerini sağlamaktadır. Geliştirilmiş CPU OC, kullanıcıların CPU saatlerini, frekanslarını, voltajlarını ve birleşik grafik frekanslarını ayarlamalarını sağlamaktadır.
Quick CPU işe yarıyor mu sorusuna net bir evet ya da hayır cevabı vermek mümkün değil. Çünkü program performansıyla bilgisayarınızın donanım özellikleri ve çalıştırdığınız uygulamalar direkt olarak ilişkilidir. Yani Quick CPU her bilgisayar işlemcisinin performansını arttırmayabilir.
QUIC, Google'ın UDP üzerinden gerçekleştirdiği deneysel ve düşük gecikmeli yeni bir internet protokolüdür. Genellikle hızın önemli olduğu ve gecikmeye tahammülün olmadığı alanlarda UDP kullanılıyor. QUIC Google'ın geliştirdiği bir protokol olarak karşımıza çıkmaktadır.
Turbo Boost, işlemcinin saat hızını, ihtiyaç duyduğu zamanlarda otomatik olarak arttırarak, uygulamaların daha hızlı çalışmasına olanak tanır. Her işlemcinin belirli bir saat hızı vardır ve Turbo Boost özelliği, işlemcinin bu saat hızını otomatik olarak arttırarak, performansın artmasını sağlar.
Quick CPU işlemcinizin çekirdek hızlarını eşitleyerek tek bir çekirdeğe yüklemez ve bu sayede işlemciniz tam güçte çalışır.
İlgili 36 soru bulundu
Bilgisayarda CPU değeri çok yükseldiği zaman ısınma sorununa neden olabilir. Bu durumda, fanlar çok şiddetli bir şekilde çalışarak bilgisayar parçalarınızı soğutmaya çalışır. Soğutma süreci yeterli olmadığında ise bilgisayarınız bazı işlemleri gerçekleştiremez ve genel performansını kısıtlar.
Arka planda çalışan uygulamalara ek olarak bazı programlar zaman zaman işlemci kullanımının yüzde 100'e ulaşmasına yol açar. Bunun sebebi ise programın çok fazla kaynağa ihtiyaç duyması. Programı kapattığınız takdirde işlemci kullanımının düşmesi gerekir.
Ortalama olarak 1 ya da 1,5 GHz işlemci hızı genellikle iş amaçlı kullanımda yeterli oluyor. Eğer tasarım işiyle uğraşıyorsanız ya da kullandığınız yüksek performanslı uygulamalar varsa bu durumda daha yüksek işlemci hızı ihtiyacınızı karşılıyor.
Windows arama kutusuna [Güç planı seçin] yazın④ ve ardından [Aç]⑤ öğesine tıklayın. [Yüksek performans] modunun bilgisayarınızın güç planları içinde mevcut ve seçili olduğundan⑥ emin olun. Bu şartlarda, Intel işlemciniz Turbo Boost sırasında en yüksek frekansına ulaşacaktır.
*Denetim masasından -->güç seçeneklerini görüntüleyin, kullandığınız profilin plan ayarlarını değiştir'e tıklayın ardından gelişmiş güç ayarlarına girin. * 4.seçenek etkinleşmiş olacaktır ve bu kısımdan performans artışını devre dışı bırakın.
Bir bilgisayarın performansını donanım özellikleri belirlerken hızını ise bilgisayarda yer alan işlemci belirler. Hem Intel hem de AMD, farklı işlemci modelleri ile kullanıcılara pek çok seçenek sunmaktadır.
Eğer bütçeniz sınırlı ise 4 çekirdekli işlemciler bile pek çok oyun için yeterli olmaktadır. Full HD oyun oynamak isteniyorsa, 2,5GHz hızında i5 ya da i7 işlemci tercih edilmelidir. Bütçesi uygun olan kullanıcıların i7 ve üzeri işlemcileri kullanmaları önerilir.
Daima açık kalsın, sıkıntı olmaz. Batarya performansı gerekirse kapatabilirsiniz.
Intel® Turbo Boost Teknolojisi güvenli sıcaklık ve güç sınırlarında kalırken CPU hızlarını potansiyel olarak Maksimum Turbo Frekansına kadar artırabilir. Bu işlem hem tek iş parçacığı hem de çoklu iş parçacığı kullanan (birden fazla işlemci çekirdeği kullanan) uygulamaların performansını artırabilir.
Genellikle işlemcilerin GHz hızları 0.5 GHz'den 5.0 GHz'e kadar değişebilmektedir.
2.4 GHz hız, duvarların veya mesafenin fazla olduğu yerlerde daha iyi bir internet bağlantısı sağlayabilir. İçeri mekanlar için elverişli bir hat olduğu söylenebilir. Çünkü 2.4 GHz ağda 5 GHz ağa göre daha geniş bir bant ve daha uzun frekans dalgaları imkanı vardır.
Bir saniyede yapılan bir işe 1 Hertz denir. Günümüzde kullanılan 3 GHz'lik bir işlemci saniyede 3 milyon iş yapabilme kapasitesine sahiptir. 1 GHz ölçü birimi, 1.000.000.000 Hertz demektir.
Dört çekirdekli işlemciler, dört adet işlem çekirdeğinin ortak bir önbellekte tek bir yonga içine sokulmasıyla üretilirler.
Cpu sayısı arttıkça performans artar. Çünkü join işlemlerinde her çekirdek bir join işlemi yapar. Eğer cpu sayısını artırırsak performans artar.(ancak maliyette artar.)
CPU'nuzun aşırı ısınmasından endişe ediyorsanız, satın alacağınız özel bir fan kullanmanız iyi bir fikir olabilir. CPU'nuzun normal çalışma sıcaklığı, ideal olarak, 75 dereceden daha sıcak veya 20°C'den önemli ölçüde daha soğuk olmamalıdır.
İşlemcinin içeriği ve hızı oyun bilgisayarlarında sistemin performans kalitesini belirleyen en önemli kriterlerden birisidir. Bilgisayarın en önemli performans araçlarından birisi olarak gösterilen işlemci; saniyeler içerisinde birden fazla bilgiyi alarak çok hızlı bir şekilde işleyebilir.
Buna göre ideal işlemci sıcaklığı boştayken 35-50 derece, yük altındayken ise 60-85 derece aralığındadır. İdeal sıcaklık aralıklarının alt limitine ulaşmak, çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız oldukça kaliteli soğutucular kullanmayı gerektiriyor.
80 derece kötü bir değer değil. Limitlerde diyebiliriz problem yok.
Bir işlemcinin GHz hızının ve çekirdeğinin yüksek olması o sistemin daha fazla hızlı işlem yapmasına yardımcı olmaktadır. Kısacası iki işlemci arasında 2.3 GHz ve 2.5 Ghz karşılaştırıldığında, 2.5 GHz her zaman daha hızlı işlem yapacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri