Su temiz olduğu zaman sorun olmaz. Fakat su yeniliği balıklar için büyümelerine de etki eder. Doğal ortamlarında da sular yazın çekiliyor kışın ve baharın yeni sular ekleniyor.2 ayda bir 3/1 oranında su değişimi yapabilirsiniz.Suyun minarelleri balıklara iyi geliyor. Ayrıca kokuyu da önlemiş olursunuz.
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
İlgili 29 soru bulundu
Balıklarınız İçin En Doğru Çözüm: Arıtılmış Su
Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir! Akvaryuma sahip herkes, mutfağındaki su arıtma cihazlarını kullanarak balıkları için ideal yaşam alanı oluşturmak konusunda çok önemli bir adım atabilir!
Akvaryumunuz için doğru su kullanımı yapmanız akvaryumunuzun bulanık görüntüsünü ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve balıklarınızın daha sağlıklı ortamda yaşamasına olanak sağlar. Genellikle herkes musluk suyundan akvaryuma doldurmayı tercih eder. Nitekim arınmış içme suyu kullanmak epey zordur.
Kaya tuzu sudaki nitrat ve zararlı bakterileri bastırır. Akvaryumlarımızda koruyucu görev yapar. Balıklarda sürtünme ve solungaçlarda kırmızılık olursa kullandığımız tuz miktarı o dönem için arttırılmalıdır.
Dip süpürgesi kullanarak akvaryumun dibine çöken artıkları temizlemek suyun boşalmasını da sağlar. Eksilen suyun yerine iki gün dinlendirilmiş su kullanılır. Sıcaklığı akvaryum suyundan çok farklı olmamalıdır. Balıklar günde ancak 2-3 santigrat derece sıcaklık değişimine tahammül edebilir.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Önerilen sıklık haftada bir veya iki haftada bir şeklindedir.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Bakterilerin oturması için 10 gün kadar beklemeniz gerekebilir, bu döngüyü hızlandırmak için biraz yem veya bakteri kültürü kullanırsanız iyi olur.
Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Balık metilen banyosuna daldırılır ve en fazla 10 saniye bekletilir. Daha sonra akvaryumuna geri koyulur. Metilen mavisinin bazı istemeyeceğiniz etkileri olacaktır akvaryumunuzda. Bunlardan birisi akvaryum silikonunun kalıcı olarak mavi renge bürünmesidir.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
AquaGarden içine beta ya da 9 lt suda yaşayabilecek lepistes, japon ya da tetra cinsinde bir ya da birkaç balık almanız yeterli. Tek yapmanız gereken balığınızı beslemek, balığınız yemini yedikten sonra suya dışkısını bırakır, balığın dışkıları küçük bir pompa vasıtasıyla bitkilerin ekili olduğu üst tepsiye aktarılır.
Suya salınım yapan renkli, boyalı taşlar balıklara zarar verebiliyor.
Basitçe 3 çay kaşığı tuzu yaklaşık 23 litre suya denk gelecek şekilde kullanmak yeterli olacaktır. Örneğin petshoplardan edinebileceğiniz akvaryum tuzları kullanılabileceği gibi temizlenmiş iyot ve potasyum içermeyen tuzlar kullanılmalıdır. Tuz akvaryumun ilk kurulduğunda ve su değişimlerinde kullanılmalıdır.
Ciklet olarak tuza dayanıklı olsalar da tuzu sevmezler.50 ltye bir çay kaşığı oranını geçmemelidir. 20lt ye 1 tane tablet diye biliyorum.su değişimlerinde 200 lt akvaryumda 100 lit su değişimi yaparsanız 5 adet atmanız gerekecektir.
İlk başta akvaryum kumunun tankın dibinden 2-3 inç kadar yükseklikte olduğundan emin olun. Kovanızı üçte iki oranında suyla doldurun. Mümkün olduğunca dinlenmiş su (saf) kullanın. Ardından akvaryumunuza dökün.
Dinlendirilmek suretiyle kloru uçurulmuş suyun istenilen akvaryum ısısına dengelenmesinde çok az kaynamış su ilavesi ise uygundur.
Suyun yüzey alanı mümkün olduğunca geniş bir kapta dinlendirmek doğru yöntem. Daha da iyisi içine bir hava taşı atmak. Bu sayede motordan gelen havayla su daha çabuk temizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri