Alanya'nın nesi meşhur sorusu için en çok verilen yanıt, bölgenin simgesel yapılarından biri haline gelmiş Alanya kalesi. Bununla birlikte Kızılkule de en çok ilgi gören adresler içinde yer alıyor. Alanya neyi ile meşhur diyenler için plaj ve koylar içinde en çok öne çıkan yanıt tabii ki Kleopatra Plajı.
Antalya denildiğinde ilk akla gelen lezzetler arasında piyaz vardır. Genellikle tahinli piyaz tüketilse de, et ve balık yemeklerinin yanında barbunya piyazı da ikram edilir. Portakal cenneti olarak bilinen Antalya, portakal reçeli ile ünlüdür.
Alanya pahalı bir şehir mi? Alanya ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Alanya Türkiye 'dan 1.05 kat daha fazla ödemeniz gerekir.
Bölgeye has patlıcan, bergamot, karpuz ve zeytin reçeli sevip satın almak isteyeceğiniz reçellerden olabilir. Ayrıca ipek dokuma da yörenin önemli değerlerinden biridir. İpek dokuma tekniği ile üretilmiş şallar ve eşarplar tercih edilebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Kentin bilinen en eski adı Korakesium dur. Bizans döneminde ise Kalanoros ismi verilmiştir. 13, YY da Anadolu Selçuklu Hükümdarlarından 1, Allaaddin Keykubat'ın (1200-1237) kaleyi alması ile şehrin ismini Alaiye olarak değiştirmiştir. 1935 yılında Kenti ziyaret eden Atatürk ise Alanya adını vermiştir.
Kale 6,5 kilometreyi bulan surların uzunluğu, 140'ı bulan burçları, içindeki 400'e yakın sarnıcı, görkemli, yazıtlı ve bezemeli kapıları ile bir açık hava müzesi görünümündedir.
Alara Kalesi, Alanya'nın 37 kilometre batısında, denizden 9 kilometre içeride Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 1232 yılında yaptırılmıştır.
Antalya'nın meşhur tatlıları içerisinde kabak tatlısı, kıvrım tatlısı, tahinli katmer, tahinli un helvası, hamali tatlısı, elmalı baklava, babata keki, taş kadayıf ve Finike muz tatlısı, bergamot reçeli, yanık dondurma, keçi boynuzu pekmezi popüler olanlardır.
Aspendos Antik Kenti
Antalya tarih ve kültür gezilerinin en önemli adreslerinden biri olan Aspendos Antik Kenti, Antalya merkezine sadece 46 kilometre uzaklıkta. M.Ö. 10. yüzyılda inşa edilmiş ve günümüze kadar özenle korunmuş antik kenti gezerken Roma dönemi mimarisinin en güzel örneklerine şahit olacaksınız.
Günümüzde Alanya'da muz ile avokadonun yanı sıra mango ve papaya başta olmak üzere çerimoya, karambola (yıldız meyvesi), dragon fruit (ejder meyvesi), custard apple (Hint ayvası), longon (kedigözü), mangis, salak pondoh, star fruit, jambu bangkok, jambu bıjı, rambutan rapiah gibi 24 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor.
Turfanda sebze ve meyvelerinin yanı sıra muz da önemli bir gelir kaynağıdır. Alanya muzu, ülke çapında başlı başına bir markadır. Alanya'da yetişen limon, portakal, greyfurt ve turunç gibi narenciye türleri ünlüdür.
Antalya'nın antik çağdaki adı Pamphylia idi ve burada kurulan şehirler bilhassa II. ve III. yüzyılda altın çağını yaşadı. V. yüzyıla doğru da eski ihtişamını kaybetti. Yöre Doğu Roma ya da Türkiye'de tanınan adıyla Bizanslıların hâkimiyeti altındayken, 1207'de Selçuklular tarafından Türk topraklarına katıldı.
Giriş Ücretleri (2023)
Alanya Kalesi için girişler ücretlidir. Kule'ye giriş ücreti yetişkinler için 30 TL'dir. Eğer Müzekart'ınız varsa ücretsiz giriş yapabilirsiniz.
Türkler, Antalya ilinin Alanya ilçesine, bağlı bir mahalledir.
Alanya nüfusta 17 ilden büyük.
Alâiye Beyliği bugünkü Alanya taraflarında kurulmuş bir Türkmen beyliğidir. Kökleri Afşar boyundan gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri