Alıç meyvesi günlük ne kadar yenmeli sorusuyla ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak her şeyin fazlasının zararları olduğunu düşünürsek alıç meyvesini de dengeli tüketmek gerekir. Ancak alıç çayını günlük olarak en fazla 3 defa tüketebilmeniz mümkün.
Aşırı alıç tüketimi baş dönmesi, mide bulantısı ve bağırsak bölgesinde kanamaya sebep olabilir. Kalp damarlarını genişletici etkiye sahip olan alıç meyvesi, kalp ilaçları ile birlikte tüketildiğinde zararlı etki gösterebilir.
Sağlık için birçok faydası bulunan meyveyi taze olarak yiyebileceğiniz gibi marmelat olarak da tüketebilirsiniz. Sonbahar mevsiminde olgunlaşan meyveleri ham olarak meyve şeklinde tüketilebilir. Yaprakları da kuru meyvesi ile birlikte demlenerek çay şeklinde tüketilebilmektedir.
İçerisindeki doğal alıç meyveleri, maya ve meyvelerin etkisi ile vücuda iyi gelen alıç sirkesi kullanımı oldukça kolaydır. Günlük salataların içinde veya tek olarak içilerek vücuda alınabilir. Mide rahatsızlıklarının da hafifletilmesine yardım eden sirke, hazımsızlık ve mide krampları için kullanılabilir.
Alıç özellikle kalbe çok iyi gelmektedir. Kalp-damar sistemi fonksiyonlarını normalleştirilmesi sebebiyle kalp destekleyici olarak tüketilmektedir. Kalpte kan akışının ve oksijen miktarının artmasına yardımcı olur. Kan damarlarının çeperlerinin güçlenmesini sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
-Alıç sirkesi, cinsel gücü kuvvetlendirir. -Hafızayı güçlendirici etkisi vardır. -Tip 2 diyabet hastalarında hemoglobin değerlerini olumlu yönde etkiler. -Emziren annelerin, doktorlarına danışarak alıç sirkesi tüketmeleri önerilir.
Alıç Marmeladını uzun süreli tüketmek istiyorsanız doğru şekilde saklamanız gerekir. Doğru şekilde sakladığınız sürece herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz. En doğru saklama yöntemi cam kavanoz içinde ağzı sıkı bir şekilde saklamaktır.
Kuru Alıç Meyvesi 1 kg Fiyatı 63,33 TL.
Alıç bir meyvedir ve yabani bir meyve olarak bilinir. İçeriğinde şeker miktarı azdır.
Özellikle yaşlı kişilerde çekirdekleri ile birlikte yenildiğinde bağırsak tıkanıklığına hatta bağırsaklarda delinmelere kadar sebep olabiliyor. Alıcı az miktarda yemelerini ve özellikle çekirdeksiz yemelerini öneriyoruz" dedi.
Alıç meyvesinin yararlarını şöyle sıralayabiliriz:
Kalp krizi ve yüksek tansiyon sonrasında oluşan damar sertliklerini düzeltir. Ödem atmak, biriken sıvıların dışarı atılmasında yardımcıdır. İdrar söktürücü özelliği vardır. Antidepresan olarak ta kullanılabilen bu meyve, sinirsel sorunların azalmasında yardımcıdır.
Şeker hastalığının tedavisinde kullanılır. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü artırır. Hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
Alıç meyvesinin faydası kadar alıç çekirdeği de faydalıdır. Alıç çekirdeği kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, sinirsel kalp çarpıntıları, ağır enfeksiyon hastalıkları sonrasındaki kalp kasları rahatsızlıkları, kalp krizi sonrası, yüksek kan basıncı ve damar sertliği tedavisinde kullanılır.
Alıç meyvesinin kurusunu her zaman aktarlardan bulabilirsiniz. Taze olarak tüketmek istiyorsanız; semt pazarlarından ya da marketlerden eylül – ekim - kasım aylarından ulaşabilirsiniz. Ancak tüketirken çekirdeğini çıkarın ve yutmamaya dikkat edin.
Alıç meyvesinin en önemli faydaları arasında zayıflatma etkisi vardır. Metabolizmayı hızlandırır. Bu durum daha fazla kalori yakmayı sağlayarak hızlı kilo vermenizi sağlar.
Hazımsızlık, ishal ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarında da alıç kullanımı tavsiye edilmektedir. Ayrıca sakinleştirici olarak kaygıyı azaltmak, idrar çıkışını arttırmak ve adet problemleri için kullanılır. Alıç ayrıca tenya ve diğer bağırsak enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır.
Alıç meyvesi düzenli olarak tüketildiği takdirde kan akışını artırarak kan basıncını düşürür. Aynı zamanda kan dolaşımının gelişimini sağlar. Üstelik yüksek kolesterole bağlı olarak görülen kalp hastalığına karşı iyi bir koruma sağlar.
Dünyada en çok Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da olduğu görülen alıç, ülkemizde ise daha çok kayalık yerlerde, derelere bakan yamaçlarda, çalılıklar içinde ve dağlık bölgelerde kendiliğinden yetişiyor. Özellikle Sivas ve yöresinde oldukça rağbet görüyor.
Özellikle kalp destekleyici ve kalp-damar fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılan alıç, salamurası ve çayı da yapılan bir meyve. Tansiyon ve şeker hastalığına karşı etkisi gözlemlenmiştir. Hem yüksek hem düşük tansiyonun kontrol edilmesine yardımcı olur.
Türkiye'de Bolu çevresindeki ormanlarda, Mersin, Sivas ve bölgesinde yaygın olarak görülür. Dünyada ise Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da alıç ağaçlarına rastlanır.
Dünya genelinde en çok Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinde yetişen alıç ağacı Türkiye genelinde de derelere bakan yamaç ve ormanlık alanlarda doğal olarak yetişirler.
Alıç Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Alıç fidanı dikim yapıldıktan 2 ya da 3 yıl içerisinde meyve verir.
ALIÇ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR? Alıç çekirdeği genellikle alıç meyvesi ve yaprağı ile birlikte hazırlanan çay şeklinde tüketilebilmektedir.
TARİFİ 1 bardak kaynamış suyun içerisine taze ya da kurutulmuş alıç yaprağı eklenir. 1-2 dakika dakika kaynatılarak demlenir. Ardından birkaç damla limon eklenerek tüketilebilir.
Adi alıç (Crataegus monogyna), gülgiller (Rosaceae) familyasından bir alıç türü. Ormanlarda yetişir. İlkbaharda açan çiçekleri beyaz ve pembedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri