Kalp krizi riskini önler ve damar sertliğine karşı vücudu korur. Kalp atışlarının düzenlenmesinde önemli fonksiyon vardır. Sakinleştirici etkiye sahip olan alıç, sinir bozukluğunu önler ve sinirsel çarpıntı gibi rahatsızlıklarda etkindir. Beyine giden damarların genişlemesini sağlayarak kan akışını arttırır.
Alıç, güçlü antioksidan özelliği sayesinde kalp ve damar sağlığını korumada oldukça aktif görev alır. Kalp destekleyici ve kalp-damar sistemi fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılmaktadır. Antioksidan özelliğiyle idrar yolları ile ilgili rahatsızlıkların önüne geçer. Hafıza güçlendirici özelliği vardır.
Bulantı, baş ağrısı, çarpıntı gibi yan etkileri vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda gün içerisinde fazla tüketimlerde veya düzensiz tüketimlerde bir zararı bulunmamaktadır. Ancak alıç meyvesini fazla tüketmek hiçbir işe yaramayacak, etkisini artırmayacaktır.
Aç veya tok karnına içilebilen sirkenin iki dozu arasında ortalama 8 saat olmalıdır. Su ile karıştırılarak içilen karışım, günde bir veya iki kez tüketilebilir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi eklemek tavsiye edilir. Salatalara konulacaksa su ile seyreltilerek az miktarda eklenebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Kuru Alıç Meyvesi 1 kg Fiyatı 63,33 TL.
-Alıç sirkesi, cinsel gücü kuvvetlendirir. -Hafızayı güçlendirici etkisi vardır.
Uzmanlar, Alıç'ın astım, bronşit, kalp ve damar sistemi fonksiyonlarını normale döndürüp, şeker, kolesterol ve tansiyon hastalıklarına da iyi geldiğini belirtiyor.
Kullanımı Alıç'ın diğer bir ismi de yemişen'dir. Bu bitki 2 ile 4 metre arasında yükselebilen nisan ve mayıs aylarında kokulu ve pembemsi beyaz renkli çiçekler açan bir bitkidir. Ormanlık ve yol kenarlarında rastlanmaktadır.
Alıç meyvesi günlük ne kadar yenmeli sorusuyla ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak her şeyin fazlasının zararları olduğunu düşünürsek alıç meyvesini de dengeli tüketmek gerekir. Ancak alıç çayını günlük olarak en fazla 3 defa tüketebilmeniz mümkün.
Alıç meyvesi hemen hemen her şekilde tüketilse de alıç tüketirken çekirdekleri yutmamak gerekir. Alıç çekirdeğinin yutulması bağırsaklarda tıkanıklık oluşmasının yanı sıra bağırsakta delinme, vücutta toksin maddelerin artışı gibi pek çok soruna neden olabilir.
Doğru şekilde sakladığınız sürece herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz. En doğru saklama yöntemi cam kavanoz içinde ağzı sıkı bir şekilde saklamaktır. Hazırladığınız alıç marmelatını ağzını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra buzdolabı içerisinde saklayabilirsiniz.
Alıç meyvesinin en önemli faydaları arasında zayıflatma etkisi vardır. Metabolizmayı hızlandırır. Bu durum daha fazla kalori yakmayı sağlayarak hızlı kilo vermenizi sağlar.
Dünyada en çok Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da olduğu görülen alıç, ülkemizde ise daha çok kayalık yerlerde, derelere bakan yamaçlarda, çalılıklar içinde ve dağlık bölgelerde kendiliğinden yetişiyor. Özellikle Sivas ve yöresinde oldukça rağbet görüyor.
Alıç bir meyvedir ve yabani bir meyve olarak bilinir. İçeriğinde şeker miktarı azdır.
Alıç meyvesinin en önemli özelliklerinden birisi de başta kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve demir olmak üzere yüksek miktarda farklı mineral maddeler içermesidir. Ayrıca, meyveler karbonhidrat, şeker ve vitamin (özellikle C vitamini) bakımından oldukça zengindir [1]. Flavonoidler alıçta bol miktarda bulunur.
Türkiye'de Bolu çevresindeki ormanlarda, Mersin, Sivas ve bölgesinde yaygın olarak görülür. Dünyada ise Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da alıç ağaçlarına rastlanır.
Hazımsızlık, ishal ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarında da alıç kullanımı tavsiye edilmektedir. Ayrıca sakinleştirici olarak kaygıyı azaltmak, idrar çıkışını arttırmak ve adet problemleri için kullanılır. Alıç ayrıca tenya ve diğer bağırsak enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır.
Alıç sirkesi kolesterol oranını dengelemeye yardım eder. Ayrıca damar sertliği türü hastalıkların tedavisinde rol oynar. Alıç sirkesi şeker hastalığı nedeniyle meydana gelen olumsuz durumların azalmasını sağlar.
Elma sirkesi kullandığınız zamanlar kan şekeri seviyesinin düştüğünü görebilirsiniz. Elma sirkesi insülin duyarlılığını arttırabilir.
Yüksek antioksidan içeren sirke kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü artırdığı gibi hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Devasa ağaçlarda yetişen alıç meyvelerinden yapılan sirke aç ve tok karnına tüketilebiliyor.
Alıç ağacının meyvesi kadar yaprakları ve çekirdeği de oldukça faydalıdır. Alıç meyvesinin çekirdeği kalp yetmezliği, sinirsel kalp çarpıntıları, kalp ritim bozuklukları, kalp kaslarında meydana gelen rahatsızlıklar, yüksek kan basıncı ve damar sertliğinin tedavilerinde kullanılmaktadır.
Elma sirkesi güçlü doğal bir antibiyotiktir ve vajinal mantar tedavisi için oldukça etkilidir. Bunun sebebi ise vajinanın pH seviyesini yeniden düzenlemesi ve mantarın çoğalmasını engellemesidir. Vajinadaki mantar, yanma, kaşıntı ve akıntı tedavisi için elma sirkesinin vajinaya uygulanması veya tüketilmesi önemlidir.
Cinsel Gücü Artıran Besinler Tüketin
Zencefil, çilek, muz, incir, bal, vanilya, avokado, fındık, istiridye, kereviz, yumurta, havyar, kuşkonmaz, kırmızı biber gibi afrodizyak etkili besinler, sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan önemli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.
Rezenenin tohumundan çay yapılarak içilebilir. Salata ve yemek soslarına konan birkaç damla lavanta, cinsel yaşamı güçlendirir. Doğal afrodizyakların en güçlülerinden biri olan karanfil tanesi, yorgunluğa da iyi gelir. Haşhaş tohumu cinsel performansı artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri