Kullanımı Alıç'ın diğer bir ismi de yemişen'dir. Bu bitki 2 ile 4 metre arasında yükselebilen nisan ve mayıs aylarında kokulu ve pembemsi beyaz renkli çiçekler açan bir bitkidir. Ormanlık ve yol kenarlarında rastlanmaktadır.
Sakinleştirici etkiye sahip olan alıç, sinir bozukluğunu önler ve sinirsel çarpıntı gibi rahatsızlıklarda etkindir. Beyine giden damarların genişlemesini sağlayarak kan akışını arttırır. Uykusuzluğu önler. Tansiyon düşürücü etkisinden dolayı yüksek tansiyon hastalarına önerilir.
Her iki meyve farklıdır,alıc,kücük can eriği gibidir, muşmula genelikle kahve renginde,ve biraz tüylü olur.yeni dünya başka bir meyvedir biraz büyük olur,diğer ismi malta eriğidir.
Sağlık için birçok faydası bulunan meyveyi taze olarak yiyebileceğiniz gibi marmelat olarak da tüketebilirsiniz. Sonbahar mevsiminde olgunlaşan meyveleri ham olarak meyve şeklinde tüketilebilir. Yaprakları da kuru meyvesi ile birlikte demlenerek çay şeklinde tüketilebilmektedir.
Türkiye'de de yetiştirilen alıç ağaçları için çoğunlukla dere kenarı tercih edilir. Kayalık yerler, Akdeniz bölgesinin dağlık alanları, çalılık yerler ve ormanlar da alıç yetiştirmek için ideal alanlardır. Sonbahar başlangıcı olgunlaşmaya başlayan alıçlar kış sonuna kadar toplanabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Kuru Alıç Meyvesi 1 kg Fiyatı 63,33 TL.
Çin'de armudun bölünmesi ayrılık getirdiği için uğursuzluk sayılır...Çok geç olgunlaşan yabani cinsine 'ahlat', doğanın yalnız yaşamayı seven ağacı olarak bilinen kalp dostu anaç çayı da meşhur olan kabızlığı giderici özelliği olanına 'alıç' deniliyor...
-Alıç sirkesi, cinsel gücü kuvvetlendirir. -Hafızayı güçlendirici etkisi vardır. -Tip 2 diyabet hastalarında hemoglobin değerlerini olumlu yönde etkiler. -Emziren annelerin, doktorlarına danışarak alıç sirkesi tüketmeleri önerilir.
Alıç sirkesi damar açar mı sorusunun yanıtı, mucizevi bir etki vadetmediği yönündedir. Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Alıç, aslında zararlı değildir. Ancak bazı kalp ve diğer ilaçlarla birlikte tüketildiğinde ilaçlarla etkileşime girebilir. İlaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak alıç tüketin. Alıcın yan etkileri baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, terleme gibi şikayetler olabilir.
Alıç meyvesi düzenli olarak tüketildiği takdirde kan akışını artırarak kan basıncını düşürür. Aynı zamanda kan dolaşımının gelişimini sağlar. Üstelik yüksek kolesterole bağlı olarak görülen kalp hastalığına karşı iyi bir koruma sağlar.
Dünyada en çok Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da olduğu görülen alıç, ülkemizde ise daha çok kayalık yerlerde, derelere bakan yamaçlarda, çalılıklar içinde ve dağlık bölgelerde kendiliğinden yetişiyor. Özellikle Sivas ve yöresinde oldukça rağbet görüyor.
Antioksidan özelliği olan bu bitkinin ekstresinden günlük minimal 150 mg tüketilmesi öneriliyor. Günlük 2-3 fincan alıç çayı kolesterol seviyesini düşürmede katkı sağlıyor.
Dikensi bir ağaçta yetişen alıçın meyvesi kırmızı, turuncu ve sarı olur. Kuşburnu meyvesi gibi soğuk algınlığı için kaynatıp içilir. Kuşburnu ile alıç meyvesi birbirine benzer şartlarda yetişir, ancak kuşburnu dikenliyken, yumuşan ise dikensizdir. Yumuşanın mayhoş bir tadı vardır” diye konuştu.
Alıç bir meyvedir ve yabani bir meyve olarak bilinir. İçeriğinde şeker miktarı azdır.
ALIÇ MEYVESİ GÜNDE NE KADAR YENMELİ? Alıç meyvesi günlük ne kadar yenmeli sorusuyla ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak her şeyin fazlasının zararları olduğunu düşünürsek alıç meyvesini de dengeli tüketmek gerekir. Ancak alıç çayını günlük olarak en fazla 3 defa tüketebilmeniz mümkün.
Alıç sirkesi, kan dolaşımına olan etkileri sayesinde sadece kalp ve damar sağlığını korumakla kalmıyor, aynı zamanda güçlü antioksidan özelliklerini devreye sokarak vücuttan yabancı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlıyor.
Sarımsak, zerdeçal, kekik, zencefil, elma, ananas, muz, domates, üzüm, çilek, kiraz, kızılcık, bal, yeşil çay, çuha çiçeği çayı, soya, fasulye, kayısı, portakal, böğürtlen, erik, hindiba gibi baharat, sebze ve meyvelerden elde edilen besinler damar tıkanıklığı tedavisinde aşama kaydetmenizi sağlar.
Elma sirkesi kan basıncını düzenleyerek kalbin daha sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olur. Kan basıncını düşürmek için magnezyum ve potasyum alımını arttırmak, lifli gıda tüketmek, tuz ve işlenmiş gıdaları beslenme rutininden çıkarmak da elma sirkesinin etkisinin daha net bir şekilde ortaya çıkmasında etkilidir.
“frijidite” veya “cinsel soğukluk” olarak da adlandırılmaktadır. Cinsel isteksizlik, tıp dilinde 'hipoaktif cinsel istek' olarak da bilinmektedir.
Cinsel Gücü Artıran Besinler Tüketin
Zencefil, çilek, muz, incir, bal, vanilya, avokado, fındık, istiridye, kereviz, yumurta, havyar, kuşkonmaz, kırmızı biber gibi afrodizyak etkili besinler, sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan önemli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.
Rezenenin tohumundan çay yapılarak içilebilir. Salata ve yemek soslarına konan birkaç damla lavanta, cinsel yaşamı güçlendirir. Doğal afrodizyakların en güçlülerinden biri olan karanfil tanesi, yorgunluğa da iyi gelir. Haşhaş tohumu cinsel performansı artırır.
Ahlat (Pyrus elaeagnifolia), Anadolu'da yaygın olarak yetişen yabani bir armut türüdür. Genelde ahlat yaygın adıyla bilinir. Bazı yörelerde çakal armudu, çördük gibi yöresel isimleri de vardır.
İdrar söktürücü özelliği vardır ve idrar yolunda ortaya çıkan sorunları kısa zaman içerisinde tedavi edici bir özelliğe de sahiptir. Haşere sokmalarına karşı vücutta bulunan zehrin atılması için ve zehrin etkisini yok etmesi için kullanılmaktadır. Vücutta bulunan alkalitleri düzenlemekte görev alan bir meyvedir.
Ahlat Doğu Anadolu Bölgesinin, Yukarı Murat –Van Bölümü'nde, Süphan ve Nemrut dağları arasında bulunan plato üzerinde kurulmuş, Bitlis İli'ne bağlı, 34.000 nüfuslu bir ilçe merkezidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri