San Sebastián, İspanya'da özerk Bask Bölgesi'nde Guipúzcoa ili'nde bir kenttir. Guipúzcoa ilinin başkentidir. Konuşulan diller Baskça ve İspanyolcadır.
İspanyol mutfağına özgü bir lezzet olan san sebastian cheesecake, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yapımında krem peynir, krema, yumurta, şeker ve un kullanılır. İsteğe göre üzeri meyve dilimleri ile süslenebilir.
San Sebastián (Baskça: Donostia), İspanya'da özerk Bask Bölgesi'nde Guipúzcoa ili'nde bir kenttir. Guipúzcoa ilinin başkentidir. Konuşulan diller Baskça ve İspanyolcadır.
San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
San Sebastian Cheesecake Tarifi Püf Noktası
Peynir alternatifleriniz arasında suyu süzülmüş labne peyniri ya da sürülebilir beyaz peynir yer alır. Sürülebilir beyaz peynire benzeyen krem peynirleri de kolay cheesecake tarifi içerisinde rahat bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
San Sebastian Cheesecake Tarihçesi
İlk kez İspanya'nın San Sebastián şehrinde bulunan La Vina adlı küçük bir pastanede yapılmaya başlandı. Tarta de queso olarak adlandırılan bu lezzetin ünü hızla yayıldı. Yanık cheesecake olarak da biliniyor. Sırrı içindeki peynirin yumuşaklığı ve kremamsı tadı.
servisi size kalmış. oda sıcaklığına gelene kadar bekletip ılık ve içi akışkan da servis edebilirsiniz -ki orjinali bu şekilde; bu dolayında 1 gece bekletip soğuk da servis edebilirsiniz. ben buzdolabında bekletmeyi tercih ediyorum. soğusa da içi yumuşak kalıyor. servis ederken güzel bir marmelatla sunmanız iyi olur.
Bir Dilimi 35 Türk Lirası Olan Abonelere Özel San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı 4.7 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Cheesecake yapımında daha iyi sonuç verdiği için krem peynir tercih edilse de siz beyaz peynir ya da labne de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanacağınız krem peynir miktarını düşürerek San Sebastian cheesecake'inizi lor peyniri ile de yapabilirsiniz.
-Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. -Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı. Eğer akışkan seviyorsanız 20 dakika, orta akışkanlıkta seviyorsanız 30 dakika yeterli olacaktır.
210 derecede 24 – 25 dakika üstü kızarıp içi salladığınızda hareket edecek kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. San Sebastian Cheesecake 'i oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfak tezgahında dinlendirin. Soğuduğunda buzdolabına kaldırın. Minimum 4-5 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Cheesecake'in ana malzemesi peynirdir. Ortalama 20 cm'lik bir kalınlıkta olmasını istediğiniz tatlı için 900 gr kadar peynir lezzetin yoğun olması ve kıvamının tutması için yeterli olacaktır. Türkiye'de cheesecake yapımı için labne peynir tercih ediliyor.
San Sebastian ya da Yanık Cheesecake diye bilinen bu tatlı ise, İspanya'nın Bask bölgesindeki San Sebastian şehrinde, La Vina adlı tapas barında ortaya çıkmıştır. Hatta La Vina'nın menüsünde “La Tarta De Queso” olarak adlandırılıyordur.
Fit San Sebastian Cheesecake Tarifi 😍 Bir dilimi 149 Kalori 💫
Önce kelepçeli kalıbınızı yumuşamış tereyağ ile yağlıyor, sonra içine kenarlarından biraz taşacak şekilde yağlı kağıt kesip yapıştırıyor ve üzerini, kenarlarını yine tereyağ ile yağlıyorsunuz. Böylece pastanız pişip dolapta soğuduktan sonra hem kalıptan hem yağlı kağıttan kolaylıkla çıkıyor.
Muhtemelen ilk defa San Sebastian şehrinde üretildiğinden, diğer cheesecake türlerinden ayırt edilebilmesi için, geldiği yerin, yani coğrafi kaynağı olan bu şehrin ismi ile anılır hale geliyor.
Biliyorum biraz geç kaldım San Sebastian cheesecake yapımına ama size harika bir haberim var; artık herkes evinde borcam kullanarak nefis bir cheesecake yapabilecek. Herkes kalkıp özel San Sebastian Cheesecake kalıpları tavaları, kapları, tencereleri önerip duruyordu.
Şerit halinde kestiğiniz yağlı kağıdı duvar kısmına yerleştirin. Hazırladığınız harcı elekten geçirerek kalıba dökün. 210 derece önceden ısıtılmış fırında üstü karamelize oluncaya dek 30 dk civarı pişirin. Dilerseniz ilk sıcağı geçtikten sonra ya da bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
Ancak şehre gidecek turistler özellikle hangi ayda gidilir sorusunun cevabını merak etmektedir. San Sebastian tatili için en uygun dönem, iklimi ve hava koşulları sebebiyle yaz mevsimidir. Haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsayan bu dönem, San Sebastian'ın en sıcak olduğu aylardır.
İspanya'nın San Sebastian şehrinde La Vina adlı bir restorandan çıkmış. Adını da tahmin edeceğiniz üzere restoranın bulunduğu şehirden alıyor. Klasik cheesecakelerden epey farklı. Aslına bakarsanız biraz çalakalem yapılmış bir cheesecake gibi.
İlk denemeden sonra, gücüne göre 190 C ile de pişirebilirsiniz. Piştikten sonra 2 saat oda sıcaklığında, en az 4-6 saat buzdolabında beklemelidir. En iyi sonuç için 24 saat bekleyin.
Fırın önceden ısıtılmalı, fırının en altın bir üst rafına cheesecake oturtulmalı . San Sebastian cheesecake' imiz piştikten sonra fırının kapağı aralık bırakılarak kendi halinde soğutulmalı . Fırında soğuduktan sonra dışarı çıkartılıp oda sıcaklığına gelince bir gece buzdolabında soğutularak servis yapılmalı.
Krem ve labne peynire şeker eklenir harmanlaşana kadar çırpılır. Ardından un, vanilya, kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır. En son krema eklenip çırpılır. fırınımız önceden ısıtılmış olacak 180 derece.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri