Kuru Alıç Meyvesi 1 kg Fiyatı 63,33 TL.
Kalp krizi riskini önler ve damar sertliğine karşı vücudu korur. Kalp atışlarının düzenlenmesinde önemli fonksiyon vardır. Sakinleştirici etkiye sahip olan alıç, sinir bozukluğunu önler ve sinirsel çarpıntı gibi rahatsızlıklarda etkindir. Beyine giden damarların genişlemesini sağlayarak kan akışını arttırır.
Alıç meyvesi nerede bulunur ne zaman yetişir gibi soruların cevaplarını birazdan öğrenebileceksiniz. Alıç meyvesinin kurusunu her mevsim aktarlardan satın alabilirsiniz. Ancak taze olarak alıç tüketmek istiyorsanız semt pazarlarından veya marketlerden Eylül- Ekim ve Kasım aylarından bulabilirsiniz.
-Verime Geçmiş Bir Yabani Alıç Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Alıç fidanı tarlada ağaç başı 10-20 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.
İlgili 34 soru bulundu
Türkiye'de de yetiştirilen alıç ağaçları için çoğunlukla dere kenarı tercih edilir. Kayalık yerler, Akdeniz bölgesinin dağlık alanları, çalılık yerler ve ormanlar da alıç yetiştirmek için ideal alanlardır. Sonbahar başlangıcı olgunlaşmaya başlayan alıçlar kış sonuna kadar toplanabilir.
Alıç Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Alıç fidanı dikim yapıldıktan 2 ya da 3 yıl içerisinde meyve verir.
Kullanımı Alıç'ın diğer bir ismi de yemişen'dir. Bu bitki 2 ile 4 metre arasında yükselebilen nisan ve mayıs aylarında kokulu ve pembemsi beyaz renkli çiçekler açan bir bitkidir. Ormanlık ve yol kenarlarında rastlanmaktadır.
Nemli topraklarda alıç ağaçları daha iyi büyürler. Bunun yanı sıra alıç ağaçlarının da sürekli sulanması gerekir.
Aşılı klasik anaçlı alıç fidanlarını fidanlar arası 5 metre , sıralar arası 5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.
Dünyada en çok Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da olduğu görülen alıç, ülkemizde ise daha çok kayalık yerlerde, derelere bakan yamaçlarda, çalılıklar içinde ve dağlık bölgelerde kendiliğinden yetişiyor. Özellikle Sivas ve yöresinde oldukça rağbet görüyor.
Sonbahar Yemişi Alıç
Yabani bitki türlerinden olan alıç bir sonbahar yemişi olup, dağlarda, dere yataklarında, kayaçlarda, ormanlarda yetişir, sarı ve turuncu renklerde olur. Ortalama 10 metrelik ve dikenli dalları olan ağaçlarda meyveleri vardır. İlkbaharın gelişi ile pembe ya da beyaz çiçek açarlar.
Doğru şekilde sakladığınız sürece herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz. En doğru saklama yöntemi cam kavanoz içinde ağzı sıkı bir şekilde saklamaktır. Hazırladığınız alıç marmelatını ağzını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra buzdolabı içerisinde saklayabilirsiniz.
Dere yamaçlarında taşlı arazilerde yabani olarak yetişen alıç meyvesi günümüzde meyve bahçelerinde de sıklıkla yetiştiriliyor. Her geçen gün tüketimi artan şifa deposu meyvenin kurusu çay olarak da tüketilebiliyor. Hasat sezonu dışında meyvesi yıl boyu marmelat ya da salatalarda sirke olarak da kullanılabiliyor.
-Alıç sirkesi, cinsel gücü kuvvetlendirir. -Hafızayı güçlendirici etkisi vardır. -Tip 2 diyabet hastalarında hemoglobin değerlerini olumlu yönde etkiler. -Emziren annelerin, doktorlarına danışarak alıç sirkesi tüketmeleri önerilir.
Alıç bir meyvedir ve yabani bir meyve olarak bilinir. İçeriğinde şeker miktarı azdır.
Alıç meyvesinin en önemli faydaları arasında zayıflatma etkisi vardır. Metabolizmayı hızlandırır. Bu durum daha fazla kalori yakmayı sağlayarak hızlı kilo vermenizi sağlar.
Alıç meyvesi günlük ne kadar yenmeli sorusuyla ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak her şeyin fazlasının zararları olduğunu düşünürsek alıç meyvesini de dengeli tüketmek gerekir. Ancak alıç çayını günlük olarak en fazla 3 defa tüketebilmeniz mümkün.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Alıç meyvesi hemen hemen her şekilde tüketilse de alıç tüketirken çekirdekleri yutmamak gerekir. Alıç çekirdeğinin yutulması bağırsaklarda tıkanıklık oluşmasının yanı sıra bağırsakta delinme, vücutta toksin maddelerin artışı gibi pek çok soruna neden olabilir.
Alıç Fidanlarının Dikimi
Aşılı alıç fidanı, kasım ayının ilk haftasından, nisan ayının sonuna kadar dikilebilir. 50 cm'lik çukur kazıldıktan sonra, aşı noktası açıkta kalacak şekilde, gübreli toprak kökler hava almayacak şekilde doldurulur.
Alıç yetiştirmenin en zorlu kısmı ise tohumun çimlendirilmesi olmaktadır. Bunun sebebi ise çekirdeklerinin sahip olduğu kabuğun son derece sert olmasıdır.
Bulantı, baş ağrısı, çarpıntı gibi yan etkileri vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda gün içerisinde fazla tüketimlerde veya düzensiz tüketimlerde bir zararı bulunmamaktadır. Ancak alıç meyvesini fazla tüketmek hiçbir işe yaramayacak, etkisini artırmayacaktır.
Uzmanlar, Alıç'ın astım, bronşit, kalp ve damar sistemi fonksiyonlarını normale döndürüp, şeker, kolesterol ve tansiyon hastalıklarına da iyi geldiğini belirtiyor.
Alıç ağacının meyvesi kadar yaprakları ve çekirdeği de oldukça faydalıdır. Alıç meyvesinin çekirdeği kalp yetmezliği, sinirsel kalp çarpıntıları, kalp ritim bozuklukları, kalp kaslarında meydana gelen rahatsızlıklar, yüksek kan basıncı ve damar sertliğinin tedavilerinde kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri