Çoğu sirkede olduğu gibi bu sirkede de bağırsaklara iyi gelir. Düzenli olarak kullandığınız takdirde bağışıklığınız güçlenir ve hastalıklardan korunursunuz. Bağırsaklara bile etkisi olan alıç sirkesinin faydaları saymakla bitmez.
Organik alıç sirkesini salataya ya da içme suyuna katarak bağırsak hareketliliğini hızlandırabilirsiniz. Kabızlık gibi sorunların önüne geçmek için de alıç sirkesi tüketmeniz tavsiye edilir. Alıç sirkesi, bağırsakların hızlı çalışmasına yardım eden bir besin olarak evinizde yerini almalıdır.
2) Bağırsakları Çalıştırır
Elma sirkesinde C vitamini yer alır. C vitamini sayesinde bağırsaklar uyarılır ve çalışmaya başlar. Son günlerde kabızlık ya da şişkinlik gibi durumlarla mücadele ediyorsanız yemekten sonra 1 bardak elma sirkesiyle karışık su içmelisiniz.
Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir
Elma sirkesi fermente bir ürün olmasından dolayı diğer fermente gıdalar gibi bağırsak dostu probiyotik bakteriler içerir. Bu durum sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.
İlgili 20 soru bulundu
Kısmi bozukluk halinde yoğurt, kefir, turşu, sirke ve benzeri gıdalar bağırsak florasındaki bozulmayı biraz geciktirebilir ancak bozulmuş bakteri florasını (disbiyoz) düzeltemez.
Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile kısa sürede yok edilmektedir. Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşarak bu durumu çözer.
Çinli bilim adamlarının yaptığı bir araştırma, sirkenin içeriğindeki asetik asidin bağırsaklar üzerinde olumlu etki gösterdiğini ve midedeki kalın bağırsak iltihabını azaltarak sindirim sistemini rahatlattığını ortaya çıkardı.
“Alıç sirkesi nasıl kullanılır?” İbrahim Saraçoğlu tarafından da incelenmiş bir sorudur. Birçok beslenme uzmanı da ürünün kullanımını onaylamaktadır. “Alıç sirkesi ne kadar içilmeli?” konusuna da özen göstermeniz önemlidir. İçme suyuna bir çay kaşığı kadar sirke ilave edebilirsiniz.
Sindirim bozukluklarına neden olur
Elma sirkesi doğal olarak asidik bir sıvıdır. Bu nedenle, çok fazla içerseniz mide ağrısına ve sindirim bozukluğuna neden olabilir. Elma sirkesi bağırsak geçişini yavaşlatır ve yediğiniz yemek saatlerce midenizde kalır. Bu, gaz ve şişkinlik ile ilgili sorunlara neden olur.
Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan sirke vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlıyor. Bu özelliği sayesinde enfeksiyona da iyi geliyor.
Alıç sirkesi damar açar mı sorusunun yanıtı, mucizevi bir etki vadetmediği yönündedir. Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Tansiyon düşürücü etkisinden dolayı yüksek tansiyon hastalarına önerilir. Mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.
-Böbrek hastalıklarında alıç sirkesi tedaviye yardımcı olmaktadır. Böbrek kumunu döker ve idrar sökmeye yardım eder. Ayrıca kabızlık ve ishalin giderilmesinde de oldukça etkilidir.
Hem aç, hem de tok karna içilebilen alıç sirkesi, bir çay bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı sirke olarak eklenir. Bu karışım günde en fazla 2 kez tüketilmelidir. Sirkenin içileceği zamanlar arasında ortalama 8 saat olmalıdır.
Bağırsak florası ile ilgili organik bileşenleri barındıran alıç meyvesi, sindirim sisteminin çok daha sağlıklı ve kolay işlemesini sağlar. Kabızlık, hazımsızlık ve mide ağrılarına iyi gelir.
Alıç sirkesini hem aç hem de tok karnına kullanabilirsiniz. Binbir derde deva olan alıç sirkesini su ile karıştırılarak içilen karışım, günde bir veya iki kez tüketilebilirsiniz. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi eklemek tavsiye edilir.
Alıç sirkesi, ihtiyaca göre sabah veya akşam tüketilebilir. Genellikle bir bardak suya bir çay kaşığı alıç sirkesi ilave edilerek içilmesi tavsiye edilir. Tüm sirkeler gibi alıç sirkesi de su ile içilmelidir.
Alıç sirkesi yüksek antioksidan özelliği ile kalp ve damar rahatsızlıklarından idrar yolu enfeksiyonlarına kadar vücuda birçok olumlu etki gösterir. Alıç sirkesini evinizde yapmak ise çok kolay!
Probiyotik bakteriler içeren yoğurt, ayran, kefir gibi besinler enfeksiyonun giderilmesine ve ishalin önlenebilmesine yardımcı olur. Buna ek olarak haşlanmış patates ve pirinç tüketimi de bağırsaklarda su emilimini arttırdığından ishali hafifletir.
Özel yöntemlerle elde edilen doğal alıç sirkesi faydalarını anlamanız önemlidir çünkü birçok yararı bulunmaktadır. Öncelikle bu sirke 2 yıl fermente olmasıyla güçlü bir probiyotik kaynağına dönüşür.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri