Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir. Yüksek tansiyonu kısa sürede dengeleme etkisi bilinir.
Alıç sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen bir sirkedir. Doktorlar da ilaç yanında kullanılmasını tavsiye ettiği alıç sirkesi, damar tıkanıklıklarını gidererek kan dolaşımının hızlanmasına katkı sağlar.
Alıç Sirkesi Faydaları
Grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar ve kalp ritmini düzenler. Damarlardaki kan akışını hızlandırmaya yardımcı olur.
Alıç ve alıç sirkesinin insan sağlığı açısından faydalarını kısaca özetleyelim. Kalp Ritmi (Aritmi) düzenleyicisidir. Alıç meyvesinin kalp ritim bozuklukları (aritmi)ve sinirsel kalp çarpıntılarına iyi geldiği gözlemlenmiştir.
Kalp yetmezliği durumlarında oluşabilen göğüs ağrıları için alıç meyvesinin faydalarını görmek mümkündür. Damarları genişletici etkisiyle kan dolaşımının düzene girmesine yardımcıdır. Bu etkisinden yararlanmak için taze ya da çay olarak 3 haftalık düzenli kullanım gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Alıç sirkesi, damar sertliği rahatsızlığı olanlarca da sıklıkla tüketilir.
Elma sirkesi kan basıncını düzenleyerek kalbin daha sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olur. Kan basıncını düşürmek için magnezyum ve potasyum alımını arttırmak, lifli gıda tüketmek, tuz ve işlenmiş gıdaları beslenme rutininden çıkarmak da elma sirkesinin etkisinin daha net bir şekilde ortaya çıkmasında etkilidir.
10- Kalp krizi riskini azaltır:
Düzenli aralıklarda sirke tüketmek kalp krizi riskini azalttığı gibi kalp damar hastalıklarına da iyi geliyor. Sirkenin iyi geldiği diğer kalp hastalıkları arasında, aort yetmezliği, kalp spazmı ve aritmi.
Alıç sirkesi kolesterol oranını dengelemeye yardım eder. Ayrıca damar sertliği türü hastalıkların tedavisinde rol oynar. Alıç sirkesi şeker hastalığı nedeniyle meydana gelen olumsuz durumların azalmasını sağlar.
Elma ve üzüm sirkesinden daha çok faydası olduğu bilinen alıç sirkesi vücudumuzda daha fazla oksijen ve kan dolaşımına yardım ederek damarları genişletir ve oksijen alımını kuvvetlendirir. Özellikle yüksek tansiyonu düşürmesiyle tansiyon hastalarının tedavisinde rol oynuyor. Hipertansiyonu da düşürücü etkisi vardır.
Kalp damarı tıkanıklığı iki yöntemle açılır. Birinci yöntem pıhtı eritici ilaçların damar yoluyla verilmesi. Başarı şansı düşük olduğu için, acil anjiyo laboratuvarı ve ekibinin olmadığı durumlarda yapılır. İkinci ve etkin yöntem ise tıkanan damarın acil kalp anjiyosuyla belirlenip anjiyoplasti ve stentle açılması.
Elma sirkesi, böbrekler tarafından üretilen, kan damarlarının daralması ve genişlemesinden sorumlu bir hormon olan renini kontrol etmeye yardımcı olur. Kan damarları daraldığında kan basıncı yükselir. Elma sirkesi damarları gevşetir ve bu durum da kan basıcını düşürmeye yardımcı olabilir.
Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir. Ayrıca damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını engeller. Kuşkonmaz, damarlardaki baskıyı azaltır ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Ayrıca damar tıkanıklığı ve enflamasyona da iyi gelir.
Damar tıkanıklığının giderilmesi için damar açıcı bitki ve gıdalar tüketilmelidir. Özellikle kepekli tahıl, yulaf ezmesi ve fasulye tüketimi de arttırılmalıdır. Yüksek lif oranına sahip olan besinler kötü kolesterolü düşürür. Kötü kolesterolün düşmesi ile birlikte damar tıkanıklığı gibi sorunlar da ortadan kalkar.
Aterektomi cihazı üzerinde, özel, dönerek plağı traşlayan küçük bıçaklar mevcuttur. Plak düzeyinde bu küçük bıçaklar, kateter üzerinde hızla döner ve plağa dokunduğu düzeylerde plağı ufak ufak traşlar ve temizlenir, traşlanan plak emilerek dışarı alınır.
BESLENME ÖNEMLİ
Sebze-meyve ağırlıklı, az et, çok balık tüketen Akdeniz tipi beslenme tarzı ve düzenli egzersiz sayesinde damar sağlığı korunabilir. Katı yağı bırakıp daha fazla zeytinyağı, farklı sebze-meyvelerin bol tüketimi, bol bol balık, fındık ve ceviz gibi gıdaları yemek gereklidir.
Alıç Sirkesi Günlük Ne Kadar İçilmeli? Aç veya tok karnına içilebilen sirkenin iki dozu arasında ortalama 8 saat olmalıdır. Su ile karıştırılarak içilen karışım, günde bir veya iki kez tüketilebilir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi eklemek tavsiye edilir.
Örneğin elma sirkesinin kanser, yüksek tansiyon gibi hastalıkların tedavinde iyileştirici etkileri olduğundan bahsedilir.
Kalp ve Damar Rahatsızlıkları İçin Doğal Bir İlaç Olan Alıç Meyvesinin Kireçlenme ve Romatizmaya da İyi Geldiği Bildirildi. Kalp ve damar rahatsızlıkları için doğal bir ilaç olan alıç meyvesinin kireçlenme ve romatizmaya da iyi geldiği bildirildi.
Hem aç, hem de tok karna içilebilen alıç sirkesi, bir çay bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı sirke olarak eklenir. Bu karışım günde en fazla 2 kez tüketilmelidir.
Elma sirkesindeki yüksek asetik asit kanda potasyum değerinin düşmesine neden oluyor. Hipokalemi denen bu durum zayıflama, mide bulantısı, kramp, idrara sık çıkma, tansiyon düşüklüğü, kalp ritminde bozulma ve hatta felç gibi birçok soruna yol açabilir.
Kalp ritim bozukluğu tedavisi için kullanılan ilaçlar, çok hızlı atan kalbi yavaşlatarak ritmi tamamen normale döndürebilir. Bu tip ilaçlara ''antiaritmikler'' adı verilir. Kalp hızını düşürmek için en sık kullanılan ilaçlar; beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxin'dir.
Damarları genişletici etkiye sahip olan alıç, kalp damarlarından kanın kolay pompalanmasını sağlayarak dolaşımı kolaylaştırır ve böylece kalbin yükünü hafifletir. Kalp krizi riskini önler ve damar sertliğine karşı vücudu korur. Kalp atışlarının düzenlenmesinde önemli fonksiyon vardır.
Sirke İçmenin Faydaları
Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor. Antioksidan etkisi ile bilinen sirke, vücutta detoks etkisi yaratıyor. Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını hafiflettiği biliniyor. Bağırsak hareketleri düzenli sirkeli su içiminde düzene giriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri