ALPHA: 7-14 Hz arasında değişen frekanstır. Alpha dalgaları rahat, farkındalığı yüksek, çabuk kavrayan bir alandır. Uykudan yeni kalktığımız ve ya uykuya geçiş anıdır. Olumlamalarımızı, bilinçaltı kodlamalarını bu frekans aralığında yapmak her zaman çok daha etkilidir.
Alfa beyin dalgaları, frekans spektrumunda 8-12 Hertz arasında olan bir türdür. Bu dalgalar genellikle zihinsel rahatlama, gevşeme ve gözlerin kapalı olduğu dinlenme durumunda ortaya çıkar. Örneğin gözlerimizi kapatıp biraz gevşediğimizde beynimiz Alfa frekansına geçer. (Alfa beyin dalgası, “Hafif Hipnoz” halidir).
Alfa, sınıfta veya işte öğretilen bilgiyi öğrenme ve kullanma anlamında beynin en önemli frekanslarından biridir. Gözlerinizi kapatarak veya derin nefes alarak alfa seviyesini arttırabilirsiniz; Hızlı nefesler alıp vererek düşürebilirsiniz.
Alfa modu, beynin dışarıdan gelen bilgileri en hızlı şekilde almaya açık olduğu moddur.
Alfa; 8 Hz.'ten 12 Hz.'e kadar yayılmış olan frekanstır. Hans Berger'in ritmik EEG aktiviteleri sonucu ilk defa adlandırılan dalga alfa frekansıdır. Beynin her iki arka tarfında da görülür, dominant tarafta daha çoktur. En çok gözler kapalı olarak rahatlanıldığında görülür ve gözler açıldığında bu azalır.
İlgili 38 soru bulundu
20 Hz - 20000 Hz = Standart olarak karşımıza çıkan kulaklık türüdür. Bas ve tiz dengesi kabul edilebilir bir seviyededir. 10 Hz - 20000 Hz = Genellikle bas seslerde çok daha iyi bir performans sağlayan frekans tepkisidir.
Standart bilgisayar monitörlerinde 60 Hz olan görüntü değişim sayısı, oyun monitörlerinde yüksek kaliteli ve daha net görüntü sağlaması açısından 144 Hz veya 240 Hz'e kadar çıkmaktadır.
EEG (Elektroensefalograf) beyinde değişik frekanstaki beyin dalgalarını ölçer. Elektrotlar deride spesifik yerlere, beyindeki elektriksel aktiviteyi ölçmek ve kaydetmek için yerleştirilir. Frekans bir saniye içinde bir dalganın kaç defa tekrar ettiğidir.
Kan damarlarındaki düz kasların gevşemesiyle ve kalpteki alfa reseptörlere bazı kimyasalların bağlanmasını bloke ederek kalbin iş yükünü azaltan ilaçlardır.
EEG sonuçlarına göre beyin dalgalarında frekans değerleri en düşük olarak delta konumunda beyin refleksi bilinçaltına doğru, frekans değeri en yüksek olarak ölçülebilen gama (27-100 Hz) refleksinde ise beyin bilinç seviyesinde olur. Bazı yayınlarda bu frekans aralığı 30-80 Hertz olarak verilir.
Alpha dalgaları rahat, farkındalığı yüksek, çabuk kavrayan bir alandır. Uykudan yeni kalktığımız ve ya uykuya geçiş anıdır. Olumlamalarımızı, bilinçaltı kodlamalarını bu frekans aralığında yapmak her zaman çok daha etkilidir. Bu seviyede kişiler daha huzurlu ve dingindirler.
Yüksek frekansa sahip insanlar, kendilerini her zaman enerjik hissetmektedir. Çünkü her zaman pozitif düşünür ve davranırlar. Sahip oldukları bu enerji sayesinde günlük ve iş yaşantılarında her işi halledebilir bir yapıya sahiptirler. Ayrıca diğer kişilere karşı daha sevgi dolu olurlar.
Ağaca sarılmak, toprağa çıplak ayakla basmak. Duş almak ve duşta tuz kullanmak frekansımızı dengeler. Su tüketimi çok önemli. Su da olduğu gibi gıdaları da tüketirken düşük frekanslı düşünce ve duyguları konuşmak yemeğe aktarmak frekansı düşürür.
ALPHA Beyin Dalgaları
Dinginlik, içsel odak ve hafif meditasyon dalgalarıdır. Zihin rahat ve sakindir ancak bilinç de berrak bir şekilde açıktır. Hayal gücünü, hafızayı, derin öğrenmeyi ve konsantrasyonu destekler. Bilinçaltı ile ilişki kurabilmenin kapısıdır ve bilinçli bir farkındalık için en önemli temel adımdır.
Frekans arttıkça ses incelir ve yüksekliği artar.
Dalga boyu frekans arttıkça azalır, taşınan enerji miktarı ise frekans ile doğru orantılıdır; yani frekans arttıkça taşınan enerji artar.
Derin Uyku Evresi
Uykunun en derin olduğu üçüncü ve dördüncü evreyi kapsayan uyku evresidir. Bu evre gece uykusunun üçte birlik kısmını oluşturmaktadır. Derin uyku, delta uykusu olarak da adlandırılmaktadır.
EEG testi, beyindeki bu elektriksel dalgalanmaların cihaz yardımı ile ölçülmesi yoluyla beyin fonksiyonları hakkında fikir sahibi olunmasını sağlayan bir testtir. EEG çekimi için elektrotlar, pasta adı verilen özel bir yapıştırıcı madde ile saçlı kafa derisi ve bazen iki kulak memesine yapıştırılır.
EEG, beyin hasarının varlığını ve etkisini değerlendirmede yardımcı olabilir. Bozuk EEG sonuçları, beyin hasarına bağlı olarak ortaya çıkan anormallikleri gösterebilir. Nörolojik Hastalıklar: Parkinson hastalığı, multipl skleroz, Alzheimer hastalığı gibi nörolojik hastalıklar da EEG sonucunda belirtilere yol açabilir.
Delta dalgaları (1-4 Hz) en yavaş beyin dalgalarıdır. Derin meditasyon ve rüyasız uykuda ortaya çıkar. İyileşme ve yenilenme göstergesi olabilir. Teta dalgaları (4-8 Hz) uyku ve dinlenme sırasında görülür.
Koku frekansı: Alan ölçümleri sırasında her ölçüm noktasında yapılan ölçümlerde, kokunun algılanabildiği ölçüm sayısının o ölçüm noktasında 10 dakika içinde yapılan toplam 60 adet ölçüme oranının 100 ile çarpılmasıdır.
Frekans, sesin saniyedeki titreşim sayısını ifade eder. Birimi Hertz'dir. İnsan kulağının duyabildiği frekans aralığı ise 20 Hz. ile 20.000 Hz. arasındadır.
Hertz Sayısının Yüksek Olması Faydalı mıdır? Ekran tazeleme hızı olarak da bilinen Hertz'in yüksek olması, ekrandaki içeriğin daha pürüzsüz şekilde görüntülenmesini sağlar. Örneğin, bir web sitede gezinirken ya da bir oyun oynarken ekranın saniyede birkaç defa yenilenmesi anlamına gelir.
Kimi söylentilere göre kalbin doğal atış frekansıdır 432 hertz. Daha radikal görüşlere göre bu frekans bizi huzura ulaştırır ve çakralarımızı açar. 432 hertz daha huzur verici, daha kapsayıcıdır. Bazı kişiler sadece bu yüzden 432 hertz'lik sinyaller dinleyerek meditasyon yapıyor.
İnsan vücudunda bütün uzuvlarının karşılığında belirli frekanslar yaşam enerjisi olarak insanı zinde tutar. 110-111 Hertz değerinin ise insan cesaret veren ve zinde olmasını (hücreleri yenileyen) sağlayan bir frekans olduğuna dair ölçümler deney yoluyla elde edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri