Fındığın en ufak boyutu olarak bilinen pikola fındık, fındığın en lezzetli ve minik şeklidir. En çok da fındık diyarı olan Giresun'da yetiştiriciliği yapılan pikola fındık çerezlik olarak kullanılmakla beraber aynı zamanda çikolataların içinde kullanılmaktadır.
Pikola fındık, kemik ve diş sağlığı için oldukça faydalı olan Kalsiyum minerali bakımından oldukça zengindir. Ayrıca sinir ve kas dokusunun sağlığını destekleyici Sodyum, Magnezyum, Fosfor gibi mineralleri de bulundurur. * İyi bir omega 3 kaynağı olması bakımından kalp ve damar sağlığı açısından faydalıdır.
Fındığın en ufak boyutu olarak bilinen pikola fındık fındığın en lezzetli ve minik şeklidir. En çok da fındık diyarı olan Giresun da yetiştiriciliği yapılan pikola fındık çerezlik olarak kullanılmakla beraber aynı zamanda çikolataların içinde kullanılmaktadır.
Gramaj seçenekleri: 250 gr296,00 TL/kg. 500 gr298,00 TL/kg.
"pikola fındık" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. ordu'ya özgü fındıktır. fındığın küçüğü de denir.
İlgili 19 soru bulundu
Bu gruba giren Giresun Tombul Fındığı, dünyanın en üstün nitelikli çeşididir. Ayrıca Palaz, Mincane, Foşa, Kan, Çakıldak, Kara bu gruba girmektedir.
Son yıllarda Meksika başta olmak üzere pek çok ülkede fındık üretim denemeleri yapılıyor olsa da Giresun fındığının lezzetini tutan bir alternatifi olmadığı herkesçe bilinmektedir. Dünyanın en lezzetli fındığı bu ününü Karadeniz'in iklimine, doğasına ve çalışkan insanına borçludur.
Kabukları kırılarak çıkartılan iç fındıkların kavrulması ve dış zarlarının atılması ile elde edilen, en çok %3 oranında nem taşıyan bir üründür. Bu üründen en fazla 14 adet sipariş verilebilir.
Yani 1 kg fındık kırılır ve 550 gr iç fındık elde edilirse bu fındığa 55 randıman fındık denir... 🌰 Tamamı Samsun Tekkeköy Yukarıcinik Köyünde bulunan kendi bahçemizin mahsullerindendir. Bu yüzden sınırlı kilodadır... 🌰 Suni gübre kullanılmamıştır.
Pikolava, ŞERBETSİZ tüketilen içinde fındık ezmesi olan çıtır çıtır bir tatlıdır. Köyde kurulan atölyede fındığa katma değer yaratmak amacıyla üretilmiştir. Pikolava'nın en önemli özelliği içindeki fındık ezmesidir. Atölyemizde kırılan fındıklar aynı gün fırında kavrularak fındık ezmesi haline gelir.
Türkiye'de fındık üretiminin en iyi şekilde gerçekleştiği ve sayının en fazla olduğu il Ordu'dur. Dünyada fındığın anavatanı ve ilk kez yetiştiği yerler olarak Karadeniz kıyıları gösterilmektedir.
Ülkemizde 18 standart fındık çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden 15'i üretici seleksiyonları sonucunda gelişmiştir. Okay 28, Giresun Melezi ve Allahverdi çeşitleri ise bir ıslah programı sonucunda elde edilmiştir.
Türkiye'nin en önemli ithalat ve ihracat malzemelerinden olan fındığın çoğunluğu Giresun, Ordu, Trabzon olmak üzere, Sakarya, Bartın ve Zonguldak illerinde üretilmektedir. Türkiye, dünya fındık üretiminde birinci sıradadır ve dünya fındık üretiminin %62-65 kadarını tek başına karşılamaktadır.
Fındık Ne Kadar Yenmelidir? Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi fındığın da aşırı tüketimi çeşitli sıkıntılara yol açabilir ve kilo almanıza neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar her gün bir avuç fındık yemenin ideal olduğunu belirtiyor.
Düzenli olarak çiğ ve taze fındık tüketimi kalp krizi geçirme riskini azalttığı gözlemlenmiştir. Diyabet hastaları günlük diyetlerine fındık eklediklerinde glukoz intoleransında iyileştirme görülmüştür. Fındık lifli bir besindir.
Filiz güvesi ilaçlanabilir (ayın ilk başlarında). Fındık gal sineği ilaçlanır (iki kez). Fındık kokarcası ilaçlanır (Nisan ayı ortalarında).
% 50 randıman demek 100 gram kabuklu fındıkta 50 gram iç fındık çıkmış demektir.
Meyvenin üzeri bariz olukludur. Ortalama uzunluğu 17.58 mm. ve genişliği 17.04 mm. olan tombul fındığın randımanı %50-52"dir.
a) Fındık sezonu başından itibaren 100kg kabuklu fındıktan çürük içler hariç bütün özürlüler dahil olmak üzere ortalama 48,80 kg iç fındık elde edileceğine ve bu hesaba göre bir vagon (10 ton) iç fındıktan 1.200 Gr. Üzerinden 125 çuvalın darası 150,00 Kg.
Vakumlanan iç fındık ise aynı sıcaklıkta 19 ay renk ve lezzetini korur.
1 kg275,00 TL/kg.
Türkiye'de son 28 yılın ortalamasına göre en fazla fındık üretimi yapan iller %27.82 ile Ordu, %16.28 ile Sakarya, %14.77 ile Giresun, %11.52 ile Samsun, %8.75 ile Trabzon, %8.68 ile Düzce, %3.69 ile Zonguldak, %1.66 ile Kocaeli, %1.15 Artvin ve %0.55 ile Bartın'dır.
Çikolata, ezme tatlı vb. gibi ürünlerdeki fındık Giresun fındığıdır. Bilmeyenler içinde ön bilgi vermiş olalım. Ordu fındığına göre daha ince kabukludur.
Fındıklarımız ağırlıklı olarak Türkiye, İtalya, Şili ve ABD'den geliyor. Ferrero, kendi fındık değer zincirinde kendi kaynaklı fındığının tam izlenebilirliğini sağlamayı taahhüt ediyor.
Karamuk / garamuk: İçi boş, çürük, gelişmemiş fındık.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri