Az miktarda alkol kullanımının özellikle kalp-damar hastalıklarına iyi geldiğine dair inanışlar vardır. Alkol kullanımının kap-damar hastalıkları üzerine olumlu etkilerinin olduğuna dair bir çalışma bulunmamaktadır.
Son çalışmalarda bu etkinin alkolün genel etkisinden çok kırmızı şaraptan kaynaklandığı ortaya çıktı. Kırmızı şarabın kalp için yararlı etkilerinin, içerdiği polifenoller (Polyphenols) ile ilgili olduğu düşünülüyor. Polifenoller aynı zamanda meyveler, yeşil çay ve çikolatada bulunuyor.
Hipertansiyon, kalp ritim problemi, kalp büyümesi, kalp kasında kasılma bozukluğu, kalp yetmezliği olan hastaların kesinlikle alkol tüketmemesi gerekir. Sık ve fazla miktarda tüketilen alkolün bazı kişilerde kalp kasına doğrudan olumsuz etkisi vardır. Kalp büyümesiyle beraber kalp yetmezliğine sebep olur.
Yeni bir araştırmaya göre kalp hastalığından mustarip kişilerin az miktarda içki içmesi; kalp krizi, felç ve anjina (daralmış arterler nedeniyle kalp ağrısı) riskini azaltmasını sağlayabilir.
Önerilen faydalı etkilerinin yanı sıra alkol tüketiminin kalp üzerinde bilinen kötü etkileri kardiyomiyopati (bir çeşit kalp kası hastalığı) hipertansiyon, hemorajik inme (felç), kardiyak aritmi ve ani ölümdür.
İlgili 17 soru bulundu
Az miktarda alkol tüketiminin kalp sağlığını koruduğu yönünde çalışmalar da mevcuttur. Özellikle az miktarda alkol tüketimini, iyi kolesterolü (HDL) yükselttiği ve damarlarda tıkanıklığa sebep olan plak oluşumunu engellediği yönünde bilimsel kanıtlar mevcuttur.
İtalyan bilim insanlarının araştırmasına göre, günde yaklaşık bir ya da iki bardak bira içmek sağlığa zarar vermiyor ve kalp krizi riskini de azaltıyor.
Kalp sağlığına çok faydalıdır
Viski damar tıkanıklığını ve pıhtı olasılığını önlemek ile kalmıyor, felç ve kalp krizi riskinide en aza indiriyor. İçerdiği antioksidanlar, kolesterolün damarlarınızı tıkamasını engelliyor, hatta iyi kolesterolünüze olumlu etkide bulunarak artmasını sağlıyor.
Uyumadan önce içilecek 1 bardak su kalp krizi ve felç riskini azaltır.
Düzenli: Haftada 14 veya az az içki veya günde 28 gramdan az alkol. Orta Sıklıkta Tüketim. Kadınlar için günde 1 veya daha az içki veya günde 14 gramda az alkol. Erkekler için günde 2 veya daha az içki veya günde 28 gramdan az alkol.
Yine heyecanlanma, egzersiz, aşırı çay - kahve tüketimi, sigara / nikotin, alkol alımı kalpte güçlü ve hızlı atıma neden olarak çarpıntıya yol açabilir. Ayrıca bu etkenler, kalpte normal ileti dışı odaklardan uyarı çıkmasına yol açabilir.
Anjiyo yaptıran birey kesinlikle alkol ve sigaradan kaçınmalıdır.
Boston'da yapılan bir çalışmada, düzenli şarap tüketiminin kalp krizi.riskini %0.45 oranında azalttığı bulunmuştur. Yapılan araştırmalarda, düzenli şarap tüketiminin koroner kalp hastalığı riskini azalttığı, ancak aynı etkinin bira ve yüksek alkollü içkilerin tüketimine görülmediği belirtilmiştir (BROUSTET 1999).
3. Alkol, arkadaşınız olmasın
Bu da kalp hastalığı olan kişilerde genel durumu bozar. Özellikle kalp büyümesi veya kalp yetersizliği sorununuz varsa alkolden mutlaka uzak durmalısınız.
İyi kolesterol
Araştırmanın sonuçlarına göre günde bir kadehten daha az votka tüketenlerde kalp rahatsızlığı riski yüzde 35 oranında azalıyor. Günde 3 ila 11 kadeh votka içenlerde ise kalp rahatsızlığı riski ortalama yüzde 50 düşüş gösteriyor.
İdeal Miktarda Su Tüketimi Kalp Hastalığı Riskini Azaltabilir. Su tüketim miktarı ile koroner kalp hastalığı riski arasında önemli bir bağlantı vardır.
Limon veya limon suyu aç karnına tüketildiğinde mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Gece uyumadan önce içilen 1 bardak su kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltır.
Yan yatma pozisyonunda en iyi klinik sonuçlar saptanmıştır. Kalp yetmezliği hastaları özellikle sağ yan pozisyonda daha rahat hissettiklerini belirtmişler ve uyku sürelerinin büyük bir kısmını bu pozisyonda geçirdikleri gözlenmiştir.
YANLIŞ: Alkol kan damarlarını açar. DOĞRU: Kullanım miktarı arttıkça alkol damar sertliği ve damar daralmasına yol açar. YANLIŞ: Bira alkol sayılmaz, bağımlılık yapmaz.
Alkol alıyorsanız belli bir miktar kırmızı şarap kalp dostudur. İçerdiği resveratrol ve catechin nedeniyle antioksidan özelliği olan kırmızı şarap, damar duvarını korur ve iyi kolesterolün (HDL) yükselmesine yardımcı olur.
Araştırma: Az alkol tüketiminin sağlığa faydası yok, tersini savunanların metodolojisi sorunlu. ABD Tabipler Birliği'nin yayın organı “JAMA Network” dergisinde çıkan bir bilimsel araştırma, yaygın kanının aksine ölçülü alkol tüketimin sağlığa bir yararı olmadığını ortaya koydu.
Aslında kadın ve erkek için önerilen limitler vardır. Buna göre kadınlar haftada 70 gramdan, erkekler ise 120 gramdan fazla alkol tüketmemeliler. Yani erkeklere haftada dokuz (330 mm'lik) şişe, kadınlara ise beş buçuk şişe biradan fazlası zarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri