Ehliyeti geri almak için; Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
Ehliyetine el konulan sürücülerin belgesine el koyan trafik birimine en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne sürenin bitiminden itibaren dilekçe ile başvurarak belgelerini geri alabilirler. Cezanın ödendiğine dair belgeyi ibraz etmeleri yeterlidir.
Mahkeme alkollü araç kullanma cezası alan sürücünün ehliyetine el konulması durumunda ne kadar süreyle el konulacağına karar verir. Kararda belirtilen sürenin sonunda ehliyet geri verilir.
Süresi dolduğunda ödenmiş cezanın makbuzu ve ehliyet alınma tutanağı ile birlikte bağlı bulunan bölgenin trafik bürosuna başvuru yapılır. Ehliyeti 2 yıl süreyle geri alınan sürücüler, İLK SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ, SÜDGE (Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi) Biriminde başvurarak ilgili eğitimi almak zorundadırlar.
Alkolden Alınan Ehliyet Nereden Geri Alınır 2023? Alkolden alınan ehliyet bulunduğunuz yer trafik tescil şube müdürlüğünden 2023 yılında geri alınır.
İlgili 29 soru bulundu
Ehliyeti; mahkeme veya savcılık tarafından yahut başka şekilde geçici olarak veya tedbiren alınan kişinin araç kullanması 2023 yılında ehliyeti; mahkeme veya savcılık tarafından yahut başka şekilde geçici olarak veya tedbiren alınan kişinin araç kullanmasının cezası 8 bin 190 Türk lirasıdır.
Araç sürücüsünün tekrardan cezaya tabii tutulmaması için ehliyete ilk el konulduğu tarihten itibaren 5 yıl süresince alkollü araç kullanmaktan işlem görmemesi gerekmektedir. Bu durumda ehliyet sicilinden alkollü araç kullanma cezası kaydı silinmektedir.
Ehliyeti geri almak için;
Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
Karayolları Trafik Kanunu'na göre 2. defa alkol sınırını aşarak trafiğe çıkarsan 2. kez alkollü araç kullanma cezası olarak 5.096 TL ödemek zorunda kalırsın. Aynı şekilde aracı trafikten menedilir ve ehliyetine 6 ay değil, 2 yıl boyunca el konulur ve 20 ceza puanı alırsın.
E devlet uygulaması üzerinden ehliyet puan sorgulama T.C ile gerçekleştirilebilmektedir. Ehliyet ceza puanlarını öğrenmek isteyen kişilerin, e devlet şifresi ve T.C kimlik numaraları ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Ehliyet ceza puanı sorgulama şifresiz olarak yapılamamaktadır.
Alkolden Ehliyet Kaptırma Affı
İlk kez alkolden yakalanan sürücünün ehliyeti 6 ay süre ile alıkonur. İkinci kez bu durum vuku bulursa 2 yıl üçüncü kez aynı suçun işlenmesi durumunda da 5 yıl süre ile ehliyete el konulmaktadır.
Stajer sürücülerde ehliyet iptal olmaktadır. Belgesi iptal edilenlerin tekrar sürücü belgesi alabilmeleri için; sürücü kurslarına devam etmeleri ve yapılan sınavlarda başarılı olarak motorlu taşıt sürücüsü sertifikası almaları gerekir.
Alkolden ilk kez ehliyetinizi kaptırırsanız bütün sürücüler psikoteknik merkezlerinden psikoteknik belgesi alması gerekmektedir. Bu belgeyi almak için sürücülere verilen 6 ay ehliyet el koyma cezasının bitmesi gerekmektedir.
Sürücü belgesi geri almak için müracaat Sulh Ceza Mahkemesine yapılmaktadır. Sürücü Belgesi Geri Alma işlemi ile ilgili dilekçe yazmak veya yazdırmak istiyorsanız bu sayfada paylaşılan bilgilerden faydalanabilirsiniz. Benzer konuyu daha önce Ehliyeti Geri Alma sayfasında paylaştık.
Hakkında alkollü araç kullanma cezası düzenlenen sürücü 15 gün içerisinde cezanın kesildiği yerdeki Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi sunarak, Alkollü araç kullanma ve ehliyete el koyma cezasını iptal ettirebilir.
İlk kez alkol etkisinde yakalanan sürücün ehliyetine 6 ay süreyle el koyulur. İkinci kez yakalanan sürücünün ehliyetine 2 yıl süreyle el koyulur. Üçüncü kez yakalanan sürücünün ehliyetine ise 5 yıl süreyle el koyulur.
1 duble rakı, viski, votka ya da 2 kadeh şarap, 2 bardak bira içtiğinizde 0.5 promile karşılık gelecek miktarda alkol almış oluyorsunuz... Alkolün en az miktarı bile sürücülük becerilerinizi bir çok açıdan etkiler!
Alkolün vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir. Alınan alkol mideden başlayarak bağırsak ve sindirim sistemimizce hızla emilir ve vücut sıvısına geçer.
Sürücü, alkolmetre ile yapılan test sonucunda alkollü çıkarsa; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (6) ay süreyle Trafik Polisince geri alınır.
2 YIL EHLİYET KAPTIRMA PSİKOTEKNİK
2 yıl ehliyeti kaptırmak, alkollü araç kullanımı için geçerli bir prosedür olarak karşımıza çıkar. Eğer alkollü araç kullanırken yakalandıysanız ve ehliyetinize iki yıllık süre için el konulduysa ehliyetinizi geri almak için psikoteknik kursuna girmeniz gerekmektedir.
Madde 9 — Eğitim programı süresi en az 24 saattir. Program günde en fazla 6 saat haftada 1 gün olmak şartı ile en az 4 haftada tamamlanır. Eğitimcilerin önerileri doğrultusunda Müdürlük tarafından eğitim programı uzatılabilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak" dedi. Ehliyet affı 2023...
Yargıtay 12. Ceza Dairesinin kararında, yerleşik adli tıp uygulamalarına göre alkol oranının saatte ortalama 0,15 promil düştüğü belirtilerek, kaza anında sürücünün yaklaşık 0,78 promil alkollü olduğu ve cezalandırılması gerektiğine hükmedildi.
Eğer 30 gün içerisinde ödemezseniz, her ay yüzde 5 faiz binecektir. Bu durumda hem taksitten hem de indirimden yararlanamayacaksınız. Eğer zaman içerisinde faizli tutarda ödenmezse, ne yazık ki maaşa haciz ya da icra işlemleri başlatılacaktır. Kısacası bu ceza her türlü, ceza sahibinden tahsil edilecektir.
Bunlardan birisi ise alkollü araç kullanma cezası ehliyete el koyma durumudur. Alkollü araç kullanan kişinin ehliyetine 6 ay süre ile el konulurken ikinci defa bu şekilde yakalanan sürünün ehliyetine 2 yıl süre ile el konulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri