Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Allahın yaratıcı olduğunu nasıl anlarız?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Allahın yaratıcı olduğunu nasıl anlarız?

Mahlukları yaratanın, vacib-ül-vücud olması lazımdır. Âlemin var olması, bunu yoktan var eden bir yaratıcının var olduğunu gösteriyor. Görülüyor ki, sonradan olmayarak ve yaratık olmayarak, yani hep var olarak, bütün yaratıkların tek yaratıcısı, ancak vacib-ül-vücud olan Allahü teâlâdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Allah'ın varlığını nasıl ispat edebiliriz?

Rabbimiz duyular ötesi bir varlık olduğu için O'nun zatı duyularla kavranamaz. Bu sebepten Allah'ın varlığı gözle görülür, elle tutulur şekilde ispat edilemez. Bu konuda ortaya konulan deliller sadece insanı uyarmak ve düşünmesini sağlamak içindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanethaber.com.tr

Allahı kim yarattı sorusuna cevap?

Allah'ı kim yarattı?” diye sordular. Bu soru üzerine Cebrail cevap olarak, Allah'tan İHLÂS SURESİ'ni getirdi. Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Bu ve benzeri sorular Allah hakkındaki bilgi ve inanç yetersizliğinden kaynaklanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zaferdergisi.com

Allah'ın var olduğunu nasıl anlarız?

İslam alimlerine göre Allah'ın varlığı için delil sunmaya ihtiyaç yoktur. Allah inancı insanda mutlaka olması gerekmektedir. İslam'a göre de Allah birdir ve Allah tektir. Herhangi bir şekilde eşi ve benzeri bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Allah'ın yaratması sürekli devam eder mi?

"Tanrı'nın yaratıcı faaliyeti durmadan devam ettiği için, atomların sayısı sonlu olamazdı. Her an yeni atomlar varolmaktadır ve dolayısıyla âlem sürekli büyümektedir. Kur'anın söylediği üzere: "Allah yaratmasına istediğini ekler" (Fâtır suresi 35:1) Atomun mahiyeti varoluştan bağımsızdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Hayatınızı Değiştirecek 28 Dakika - Taif | Mehmet Yıldız

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Allah'ın yarattığı ilk şey nedir?

Hadislerde de kalem hakkında çeşitli bilgiler verilmiştir. Resûl-i Ekrem kalem hakkında şunları söylemiştir: Allah'ın ilk yarattığı şey kalemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Allah'ın istediği şeyi yaratması yoktan var etmesine ne denir?

Kelâm ilminde "Allah'ın yaratması", hem de bir şeyi "yoktan yarat- ması", "tekvin" kelimesi ile ifade edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Allah bizi sevdiğini nasıl anlarız?

Bu ayet şu kesin kıyası içeriyor: Eğer Allah'ı seviyorsanız, Habibullaha uyacaksınız. Ona uyulmazsa demek ki Allah'ı sevmiyorsunuz. Eğer Onun habibine uyarsanız, onun hayatını hayatınıza hayat yaparsanız, Allah da sizi seviyor demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah'ı neden göremiyoruz sorusuna cevap?

Allah'ı gözümüzle görmememizin nedeni, kudret ve ilmiyle her şeyi kapsamasından ve zıddının yokluğundandır. Mesela, atmosferin yer küreyi her yandan kuşatması gibi, güneşin de bütün feza âlemini kuşattığını farz etsek, o zaman güneşi göz ile görmek mümkün olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah'ın yüzü nerede?

Doğu da batı da ALLAH'ındır. Nereye yönelirseniz ALLAH'ın yüzü oradadır. ALLAH her şeyi kuşatan ve her şeyi bilendir. Bununla beraber, doğu da Allah'ın, batı da Allah'ındır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuranmeali.com

Allahı ilk gören kimdir?

Efendimiz (asm) mi'racda Cenab-ı Hakk'ı baş gözü ile mi yoksa ruh gözü ile mi gördü? Değerli kardeşimiz, Peygamberimiz (asm) mi'racta Cenab-ı Hakk'ı bizzat baş gözü ile görmüştür. Mü'minlere en büyük müjde: cemâl-i ilâhiyi seyretme bahtiyarlığına kavuşacaklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allahtan önce ne vardı?

“Allah mahlukatı yaratmadan önce bir 'ÂMÂ'da idi. Âmâ'nın altında da hava, üstünde de hava vardı.” (bk. El-Futuhatu'l-Mekkiye, I/148). Alimlerin bildirdiğine göre, 'Amâ'dan maksat, Allah ile birlikte hiçbir şey yoktu' demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah bizi neden yarattı kısa?

Cenab-ı Allah Muhtaç Olmaktan Münezzehtir

Kâdir-i Mutlak olan Allah, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan el-Ganî, bilakis tüm mevcûdâtın kendisine ihtiyaç duyduğu es-Samed'dir. Dolayısıyla Allah bizleri veya kâinatı herhangi bir şeye ihtiyaç duyduğu için yaratmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telif.ismailaga.org.tr

Allah'ın varlığının en büyük kanıtı nedir?

- Allah'ın varlığını külli manada gösteren en büyük dört delil vardır: Kur'an-ı kerim, Hz. Peygamber, vicdan ve evren / tabiat.. Evenin / t abiatın / yaratılmış varlıkların Allah'ın varlığına delil olması şöyle özetlenebilir: a) Hiç bir kitap yazarsız yazılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allahtan öncesi var mı?

Allahü teâlânın kıdem sıfatı da vardır. Yani evveli yoktur, yaratık, yani mahlûk değildir. Allah'ın yarattığı her şey mahlûk olur. (Allah, evveli olmayan, yani kıdem sıfatlı bir varlık, yani bir ilah yaratabilir mi?) demek tenakuz [çelişki] olur. Yaratılan şey yaratıktır, mahlûktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Dini deliller nelerdir?

İslamda dinî hükümlerin dayandığı kaynaklara edille-i şer'iyye denir. Bu kaynaklar dört tanedir: kitap, sünnet, icma ve kıyas. Edille-i şer'iyye, veya şer'î deliller, en genel anlamda İslâm hukukunun kaynaklarını teşkil eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Allah nerde diyen çocuğa ne denir?

Allah mekândan münezzeh olduğu için, bu cevaplar İslam itikadına aykırıdır. Çocukların en çok sordukları sorular "Allah nerede?", " Allah'ı niçin göremiyoruz?" sorularıdır. Bu soruya klasik cevabımız, "Allah'ın bizim gibi maddî bir varlığı yok. Bu yüzden Allah hiç bir yerdedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah nasıl cevap verir?

Allah kuluna üç şekilde cevap verir; * 'Evet' der, istediğini verir.. 'Hayır' der, daha iyisini verir.. 'Bekle' der ve en iyisini verir..

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Insanın Allah ile iletişim kurma yolları nelerdir?

İnsan-Allah ilişkisi, bazı özel durumlar – nübüvvet gibi – dışında ancak dua vasıtasıyla tesis edilebilir. İslam, insanın Allah ile dua yoluyla doğrudan iletişime geçebileceğini ilan eder. Bu anlamda insanın Rabbi'yle iletişimi, başka varlıkların aracılığına (tevessül) ihtiyaç olmadan gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Allah'ın sevgili kulu olduğunu nasıl anlarsın?

Demektir ki farz ve nafilelerde devamlılık göstermek, Allah'ın sevgisine işaret olmaktadır. Her işinde dürüstlük görülen, istekleri yerine getiren, tehlikelerden uzak tutulan kimsenin bu hâli de onun Allah Teâla tarafından sevildiğini gösterir. Çünkü Allah Teâlâ sevdiklerini yardımsız bırakmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camiahaber.com

Allah en çok hangi kullarını sever?

Allah dürüst olanları, dürüstlüğü şiar edinenleri sever. Allah, yaptığı yanlışların farkına vararak yanlışlarından tövbe edenleri sever. Allah kötülükten, haksızlıktan sakınanları sever. Allah güzel davranışta bulunanları ve güzel davranışlara öncülük edenleri sever.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dr.com.tr

Allah bizi sevmiyor mu?

Peygamber (sav) de, Yüce Allâh'ın kuluna olan muhabbetini şöyle açıklamıştır: “Allah Teâlâ kulunu sevdi mi, Cebrâil'i çağırır, kendisinin filan kulunu sevdiğini bildirir ve Cebrâil'e 'bu kulumu sen de sev' buyurur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yediulya.org

Allah'ın yaratıcılığı ne demek?

Allah'ın diğer fiili sıfatlarını da ihtiva edecek şekilde “yok olanı, yokluktan varlığa çıkarma” anlamında Allah'ın yaratıcılığını ifade eder. Mâturîdî'lerin tekvîn sıfatı konusundaki düşüncesi son derece açık ve netttir. Çünkü Allah'ın âlemin yaratıcısı oluşu ittifakla kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Allah'ın varlığının başlangıcı olmamasına ne denir?

Kıdem, Cenab-ı Hakk'ın varlığının başlangıcının bulunmadığını ve evvelinin asla olmadığından bahsetmektedir. 3)BEKA: Allahın Zati Sıfatlarından üçüncüsü olan Beka, yüce yaratıcının başlangıcının olmadığı gibi sonunun da olmadığından söz etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Allahın dilediğini yaratmasına ne denir?

Allah'ın yaratma sıfatına "Tekvin" denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr
Önceki makale
Süt hakkı ne zaman verilir?
Sonraki makale
En hızlı 0 100 kaç saniye?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT