Laboratuvar hayvanlarında, tedavi için kullanılan dozların çok üstündeki dozlarda bile anne karnındaki cenin üzerine herhangi bir toksik etki göstermemesine rağmen, günümüzdeki tıbbi yaklaşım, hamileliğin ilk üç ayında ALLERGODİL®`in kullanılmaması yönündedir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve- veya/doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ALLERGODİL®, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
ALLERGOD L® nedir ve ne için kullanılır? tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır. 12 yaş ve üzeri çocuklarda ve erişkinlerde gözlerdeki mevsimsel olmayan (perenial) alerjik şikayetlerde (konjuktiva enflamasyonu, konjunktivit) ortaya çıkan kızarıklık, kaşıntı, göz yaşarması gibi belirtilerin tedavisinde kullanılır.
Hamilelik hormonları rahatsızlıkları tetikliyor
Dr. Pınar Alkaya, "Gebelik dönemi hormonlarıyla birlikte gözyaşı üretimi azalır ve göz kuruluğu ortaya çıkar. Göz kuruluğu, suni gözyaşı damlaları kullanılarak kontrol altında tutulabilir.
Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda perenial alerjik konjunktivit semptomlarının tedavisinde kullanılır.
İlgili 17 soru bulundu
ALLERGODİL®, 10 ml berrak, renksiz çözelti içeren kahverengi cam şişelerde sunulan anti- alerjik bir burun spreyidir.
Göz alerjilerinin tedavisinde antihistaminik ve dual etkili alerji damlaları kullanılmaktadır. Bu damlaların yanında zaman zaman soft steroid damlalar ve topikal anti inflamatuar damlalar da önerilebilmektedir. Alerji döneminde kapak ödemi varsa, sistemik antihistminikler de tedaviye ilave edilmektedir.
Gebeliğin tamamında, özellikle ilk 3 ayı içerisinde çok dikkat edilmeli, damla tedavileri dahi mutlaka hekim kontrolünde olmalıdır. Damla kullanımı gerekiyorsa damladan sonra birkaç dakika göz pınarlarına bastırmak ilacın genize ve oradan da kan dolaşımına geçmesini oldukça azaltacaktır.
Hamilelik, gözde kırma kusuru değişikliğine neden olmaktadır. Progesteron ile bağlantılı olarak kornea dokusunun yani gözün en öndeki bombe saydam tabakasının su tutma özellikleri değişir. Bunun sonucunda görmede bulanıklık ve özellikle kontakt lens kullananlarda lense karşı aşırı bir duyarlanma gelişebilir.
Sonuç olarak gebelikte ortaya çıkan görme problemi veya göz ile ilgili başka şikâyet durumunda göz muayenesi önemlidir. Çünkü bu şikayetlerin çoğu fizyolojik değişime bağlı olmakla beraber bir kısmı da tedavi edilmesi gereken durumlardır. Özellikle hipertansiyon ve diyabet durumunda daha dikkatli olunmalı.
Damlalık ucunun kirpiklere ve kaşınıza temas etmemesine dikkat edin. Temas olursa bakteriler ve diğer mikroorganizmalar damlalığı kontamine edebilirler. Alt göz kapağının iç kısmına bir damla damlayacak şekilde damlalığı hafifçe sıkınız. Ellerinizi yüzünüzden yavaşça çekiniz, gözlerinizi hafifçe kapatınız.
Uygulama yolu ve metodu: Göze ya da kulağa damlatılarak uygulanır. Uygulamadan önce daima ellerinizi yıkamalısınız. Yumuşak kontakt lenslerle temasından kaçınınız.
Hamilelik sürecinde alerjik nezle tedavisi son derece önemlidir. Alerjik rinit tedavi için kullandığımız tedaviler hamilelikte de gerekli olabilir. Alerjik nezle tedavisi için gerekli olan önlem, ilaç tedavisi, alerji aşıları ve eğitim aynı şeklide gebeler içinde önemlidir.
ANTİHİSTAMİNİKLER:İlk 3 ayda almamak en iyisidir.Eğer gerekli ise klorfeniramin verilebilir.Eğer enjeksiyon olacak ise difenhidramin ilk seçenek olmalıdır. 3.kuşak antihistaminiklerden setirizin,loratadine ve feksofenadin'in hayvanlarda teratojenik olduğu gösterilememiştir.
Allerjik hastalıklar problemli gebeliklerdeki en sık rol oynayan hastalıklardır. Doktorlar hamilelik esnasında alerjik hastalık tedavisi açısından ilaç [kortikosteroid (KS), antihistaminik (AH), dekonjestan (DK), kromolin (K), teofilin (T), sempatomimetik (SM), antikolinerjik (AK)] kullanırken sıkıntıya düşerler.
27. HAFTA. Göz kapakları açılıp kapanmaya başlar ve bebeğiniz ışığa tepki olarak kısa sürede göz kırpabilir.
Gebelikte migren atakları sıklaşabilir
Işık hassasiyetinin azaltılması içinse güneş gözlüğü kullanımı önerilebilir. Kuru göz mevcudiyetinde suni gözyaşı damlaları güvenli bir şekilde kullanılarak bu durum düzeltilebilir.
Yerleşme kanamasının rengi genellikle çok açık ve pembeye yakındır. Ancak yerleşme kanaması, bazı kadınlarda yoğun bir şekilde görülebilmektedir. Bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterebileceği için koyu ve yoğun olması durumunda hemen endişe duyulmasına gerek olmasa da mutlaka doktora gidilmelidir.
Türkiye Sağlık Bakanlığı 2012 yılında 'Alcaine Çözelti' adlı göz damlasını gözde geri dönüşü olmayan önemli hasarlara hatta kornea nakli gerektirecek hasarlara neden olduğu gerekçesi ile eczanelerde yasaklandı.
Hamilelikte kullanılmaması gereken antibiyotikler, kloramfenikol, neomisin ve tetrasiklindir.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Göz kaşıntısı ve sulanması için evde uygulayabileceğiniz yöntemler arasında; ılık su, yeşil çay, patates, elma sirkesi, salatalık, aloe vera, tuzlu su ve çemen tohumu yer alır. Bu sayılan besinleri deneyerek gözlerinizin kaşıntıdan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.
ALERJİK GÖZÜN TEDAVİSİ İÇİN İLAÇLARDA GEREKLİDİR
Hastaları rahatsız eden kaşıntı, batma, sulanma, yanma, kızarıklık şikayetleri için anti alerjik göz damlalarından faydalanılır. Ayrıca suni gözyaşı damlalarının kullanılmasında hastaları rahatlatır. Bu damlaların soğuk olarak kullanılması daha etkili olmaktadır.
Soğuk Kompres: Soğuk kompres uygulamaları, ''Göz kızarıklığına ne iyi gelir?'' sorusunun en iyi cevaplarından olabilir. Göz üzerine günde birkaç kez uygulanan soğuk kompresler, kızarıklık ve şişme gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri