Almanya, 3,000 ile 3,200 arasında ekmek çeşidi olduğu tahmin edilen ve ekmek çeşitliliği en fazla olan ülke olarak kabul ediliyor.
Ekmek çeşitlerinden ön plana çıkanları; Türk ekmeği, buğday ekmeği, kepek ekmeği, yulaf ekmeği vb. olarak sıralanabilir.
Yöresel özel ekmek çeşitleri arasında: Karadeniz'de yapılan Trabzon ekmeği. İç Anadolu'nun vazgeçilmez lezzeti bazlama ve gobit ekmeği. İç Anadolu'dan Güneydoğu'ya kadar birçok yerde görebileceğiniz tandır ekmeği.
İlgili 41 soru bulundu
Brioche, bir çeşit Fransız ekmeğidir. Hamuru son derece yumuşak olan ekmek çeşidi, sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ilave edilerek de pişirilebiliyor.
Tam buğday ekmeği
En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor.
“Altın ekmek” Malaga kentinde bir fırında üretilmeye başlandı. Kinoa, çiya ve kuru domates gibi malzemelerin kullanıldığı ekmek hamuruna birer gram altın ve gümüş eklendi. Ortaya altın ekmek çıktı. Tek bir ekmeğin fiyatı bin 380 euro, yani yaklaşık 9 bin Türk Lirası.
Brioche (briyoş diye okunuyor) ya da benim tabirimle Briohhşşş, yüksek miktarda yumurta ve tereyağı içeren bir Fransız ekmeği. Tarifteki miktarlarda tereyağı ve yumurta içeren her şeyin olacağı gibi baş döndürücü bir lezzete sahip.
Pita veya pitta ayrıca Arap ekmeği, Lübnan ekmeği veya Suriye ekmeği olarak da bilinir. Aynı zamanda ''Hindu'' yemek kültürünün vazgeçilmez besinlerinden biridir.
Sağlık tanesi olan menekşe buğdayı doğal antioksidan kaynağıdır. Rengini dış kabuğunda bulunan kronik hastalıkları önleyici antosiyaninden almaktadır.
Daha sonra Ramazan ayının vazgeçilmesi olan pidemize dönüşmüştür. Osmanlı sarayında ise saray ekmeği has ekmek diye anılır ve has fırın adı verilen fırınlarda pişirilirdi. Halkın kullandığı ekmeğe ise harcı denirdi.
Ciabatta, maya ve buğday unu ile yapılan İtalyan tipi bir beyaz ekmektir. İç kısımda çok sayıda hava boşlukları ve gevrek bir kabuk ile karakterizedir. İlk ciabatta, 1982 yılında Veronese değirmenci ve fırıncı Arnaldo Cavallari tarafından yapıldı.
Alman mutfağının temel gıdaları et, sebze, balık, garnitür ve tatlılardan oluşur. Et tüketiminde ise en çok domuz eti tercih edilir.
Ancak, klasik Alman kahvaltısı çeşitli ekmek türlerinden ve küçük ekmeklerden, reçel, kahve veya çaydan oluşur. Güne kuvvetli bir başlangıç yapmak isteyenler, ekmeğin yanında peynir, salam veya sosis yer. Pek çok kişi sabahları sütle veya yoğurtla müsli yemeyi de sever.
Yetkililer, artan maliyetlerin tüketiciye ne ölçüde yansıtılacağını kesin olarak söyleyemeyeceklerini belirtirken, Almanya Fırıncılar Birliği ortalama 3,50 euro olan 1 kilogram ekmeğin fiyatının 3,80 euroya çıkabileceğini açıkladı.
Artizan ekmek, tamamen el emeğiyle ve yapımının her aşamasında ufak detaylara bile büyük önem verilerek yapılan, ustalık ve el becerisiyle kabuk ve iç yapısının ideal sertlik ve nemde olması sağlanan küçük miktarlarda üretilen ekmektir. Bu nedenle artizan ekmekler seri olarak üretilen ekmeklerden çok daha lezzetlidir.
Honça, son dönemlerde ''ıskarta ekmeğe'' olan talebin de arttığını belirterek, ''Şekli bozuk olan, tavaya yapışan ya da bayat ekmekleri ıskarta olarak tanımlıyoruz.
Shokupan, geleneksel bir Japon süt ekmeğidir. Bu yumuşak, kabarık, hafif tatlı ekmek, ülkede kahvaltının vazgeçilmezidir ve genellikle kalın dilimlenmiş, kızartılmış ve tereyağı veya reçel ile servis edilir. Un, süt, şeker, maya, tereyağı ve tuzun bir kombinasyonu ile yapılır.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
günümüze kadar genetiği bozulmamış buğdayın atası olarak biliniyor. ve “Verimli Hilal” olarak adlandırılan Siyez Buğdayı, Anadolu'nun yanı sıra Filistin ve Irak'da belirli bölgelerde yetiştirilen endemik bir ürün olarak biliniyor.
Tam buğday unlu ekmek, çavdar ekmeği, yulaf ekmeği gibi tam tahıllı ekmekler demir, magnezyum, selenyum, B vitaminlerinden zengindir ve yüksek diyet lifi içeriğiyle kan şekerini dengede tutar, uzun süreli tokluk sağlar, bağırsak hareketlerini düzenler ve kan parametrelerini iyileştirir.
TAHIL EKMEĞİNİN FAYDALARI
Sindirim sistemini rahatlatır ve şişkinlik yapmaz.
Beyaz ekmek yerine; tam tahıl ekmekleri, tam çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek gibi ekmekleri tercih edin. Vazgeçemediğimiz bir lezzet olan simit tercihiniz de önemli. Sık sık kabızlık yaşıyor ve iştahınız fazla ise kesinlikle tam tahıllı simitleri tercih edin.
Bu rahatsızlıklardan en sık görüleni ise bir mide problemi olan reflü… Reflü rahatsızlığını minimuma indirmek için ağır yağlar içermeyen hafif yiyecekleri tercih etmek gerekir. Reflüsü olan anne adaylarının kepekli ekmek, mısır ekmeği ya da tam tahıllı ekmek tüketmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri