Domuz yağı yok sebebi kullanılan malzemelerin farkliligidir. Türkiye'deki nutellaya süt ve fındık veren firma Almanyadakiyle bir değil. Bütün ürünlerde bu farklılığı azda olsa anlayabilirsiniz.
Firma, "Dünya çapında satılan tüm Nutella, Helal tüketime uygundur.
Yok yaniliyorsun @M.
arkasinda yazan zutaten kismini oku, scweinefleisch, spek falan yazmiyorsa domuz yagi yoktur. zaten cikolataya domuz yagi katmiyorlar ama okudugunda emin olursun. eger gelatine den bahsediyorsan o da cikolatada bulunmaz.
Üründe Bitkisel yağ olarak; Ayçiçek, Shea ve Hindistan Cevizi kullanıldığını görüyoruz. Üründe kullanılan Shea yağı, Karite yağı olarak da bilinen ve Shea ağacının fıstığından elde edilen bir yağdır.
İlgili 17 soru bulundu
Nutella dahil olmak üzere tesislerimizde üretilen ürünlerimizin Helal Gıda Sertifikası bulunmaktadır. Helal gıda, İslami kurallara uygun olarak üretilen gıda anlamındadır. Haram olarak belirtilen aşağıdaki ürünlerin harici tüm gıdalar helal olarak kabul edilmektedir: Domuz/domuz eti ve bunlardan üretilen ürünler.
Hayır; Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde kullanılmamaktadır. Tüm ham maddelerimizi Helal ürün sertifikasına sahip tedarikçilerden temin ediyoruz. Satın aldığımız her parti sığır jelatini de helal belgeleriyle birlikte fabrikamıza teslim ediliyor.
Şti. tarafından yapıldığı tüm ürünler; HARIBO Türkiye fabrikasında, Helal ürün sertifikası bulunan hammaddeler ve sığır jelatini kullanılarak üretilmiştir. İçerisinde domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde bulunmamaktadır.
E471, bitki ve hayvan kaynaklı gliserol ve doğal yağ asitlerinden üretilen bir grup sentetik yağdır.
bu arada milkada domuz yagı yok.
Ancak neredeyse hiçbir ürünün üzerinde “ Domuz Yağı Vardır ” veya “ Domuz Yağı Yoktur ” ibaresi bulunmuyor. Bu durumun belli olması için ise kod sistemi üretilmektedir. Avrupa Birliği tarafından onaylanan gıda katkı maddelerine verilen kod "EC" olarak adlandırılmaktadır.
Schmalz {er.} Schweinefett {nö.}
Toblerone'un içeriğine dokunulmadığının altını çizen şirketin bir sözcü, "Sadece alkol ve domuz eti gibi ürünleri kullanmaktan kaçındıklarını" ifade etti. Çikolatanın orijinal tarifinde şeker, süt tozu, kakao yağı, kakao, bal, süt yağı, badem, soya, yumurta beyazı ve vanilya bulunuyor.
Nutella, çikolata ve fındık karışımından oluşan çikolatalı krema markasıdır ve İtalyan bir çikolata firması Ferrero Spa tarafından üretilmektedir. 100 gramında yaklaşık 540 kalori bulunur.
Almanya'dan Direkt İthal Gurme Çikolata; HELAL SERTİFİKALI ÜRETİMDİR!
Sağlığa zararı olduğu en az MGS kadar ispatlanmış olan glikoz şurubu içerikli ürünler Gimdes'ten sertifika alabilmektedir. Oysa söz konusu Torku ürünleri glikoz şurubu içermemektedir. Konumuzun neticesine gelirsek; Torku helal sertifikalıdır.
Ürünlerimizin hiçbirinde alkol, domuz yağı veya elde edilen katkı maddesi gibi hammaddeler kullanılmamaktadır.
Gıda mühendisi bir tanıdık ve Almanya'da yaşayan bir arkadaşımın söylediğine göre Pringles'ın içerisinde domuz yağı var. Pringles'ın arkasındaki etikete bakarsanız içerisinde E-471 kod adlı Gıda katkı maddesi yer alıyor. Bu da domuz yağının kullanıldığının göstergesiymiş. Eskiden bende çok yerdim.
Fakat firmanın Avrupa ve A.B.D.'de üretim yapan fabrikalarında üretilen Haribo ürünlerinin içeriğindeki jelatinin kaynağının domuz ürünleri olduğunu anlıyoruz.
Bu sorunun cevabı son derece net; Türkiye'de üretilen tüm HARIBO ürünleri helaldir. İstanbul Hadımköy'deki fabrikamızda üretilir ve helal standartlarına %100 uygundur.
Paketlerin üstünde“Made in Turkey” beyanı olan ürünlerimiz helal üretimlerdir, bu ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Ürünlerimizde, alkol veya domuz yağı gibi maddeler kesinlikle bulunmaz.
Ürünün tek adedindeki 9 gr. marshmallow içeriğinde ilk 3 sırada; Şeker, Glikoz-fruktoz şurubu ve yenilebilir sığır jelatini bulunuyor.
2014 yılından bu yana Türkiye pazarına da sunduğumuz tüm Oreo ürünleri, Mondelez International'ın küresel kalite standartlarına ve Türkiye'deki Türk Gıda Mevzuatı'na tamamen uygundur. Türkiye'de satılan tüm Oreo ürünleri, herhangi bir hayvansal hammadde veya alkol içermemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri