Almanya aile birleşiminde A1 dil şartı bu kişiler için kaldırıldı!
Vize başvuru sırasında yetkili olan kişileri Almancanızın yeterli olduğunu onaylaması durumunda A1 sertifikası aranmamaktadır. Almanya aile birleşimi başvurusu yapacak kişinin fiziksel veya zihinsel bir engelinin olması durumunda A1 sertifikası istenmemektedir.
bazı kolaylıklar sağlanabiliyor. Bu kolaylık, bir yıllık deneme süresinden sonra ve ancak belgelenmesi şartıyla mümkün olabilmektedir. Dil Şartı Kalkmadı, Devam Ediyor!
''A1 Almanca Sınavı kalktı mı ?'' Şeklinde sorular alabiliyoruz arkadaşlar. Hayır kalkmadı, hala konsolosluk Sertifika görmek istiyor. Detaylı bilgiyi konsolosluğun kendi sayfasından alabilirsiniz.
Örneğin okur/yazar olmamak bir istisna değildir. Ama Almanya'da yaşayan 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu durumda A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz. Almanya'da yaşayan eşin hamilelik durumunda da A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı. ABAD, „Almanya'nın uyguladığı dil sınavı, Türkiye ile olan anlaşmalara aykırı“ dedi.
Madde 87 ‒ M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl; C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl geçerlidir.
Hazırlanan yasa tasarısında işçiler için sağlanan tek kolaylık dil değil. Tasarı ile birlikte Alman vatandaşlığına geçiş de kolaylaşacak. 67 yaşının üzerinde olan vatandaşlar için test kaldırılacak. Vatandaşlık için gereken ikamet süresi 8 yıldan 5'e düşecek.
Berlin-Brandenburg Danıştay Kararı Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Almanya eşle aile birleşimi başvurusunda A1 belgesi zorunludur.
32. Sertifikaların geçerlilik süreleri nedir? Aile birleşimi vizesine başvurduysanız, ÖSD A1 Almanca dil sertifikasının konsolosluk nezdinde geçerliliği korona sürecinde 12 aydır.
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
Aile birleşimi, aile üyelerinin, başka bir ülkede hukuka uygun şekilde diğer bir deyişle düzenli bir şekilde yaşayan ya da çalışmakta olan diğer aile üyelerine katılmasıdır.
Almanya'da yalnızca yakın aile bireylerinizle aile birleşim yapabilirsiniz. Bu kişiler aşağıdaki gibidir: Eşiniz veya kayıtlı partneriniz (Bu kişiler evliliğiniz gerçekleştiği sırada 18 yaşın üzerinde olmalı.
Almanca A1'de yaklaşık 500 - 600 arasında kelime öğrenilir.
A1 Almanya aile birleşimi eğitimi 2 kurs şeklinde verildiği için ortalama olarak 4-5 ayda verilebilmektedir. Ancak kurs merkezinin yoğunluğuna göre hızlandırılmış kurslarda açılabilmektedir. Hızlandırılmış kurslar da genellikle 8 hafta da gerçekleştirilmektedir.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Önceliği olan Alman-AB vatandaşı tespiti ve dil bilme zorunluluğu kaldırılıyor. Tüm bu değişiklikler, 18 Kasım'dan itibaren geçerli.
Resmî göç Web sayfası “Make it in Germany” Türkiye gibi ülkelerden gelecek olan tır şoförleri için Almanca dil bilgisi ve Avrupa ehliyeti-Kod95 şartının Kasım 2023'ten itibaren kaldırıldığını açıkladı.
“Denklik kalkmadı”
Ancak şöyle bir değişiklik söz konusu: Mart 2024 itibarıyla en az 2 yıl mesleki eğitim almış, Almanca dil seviyesi A2 olan kişiler 'denklik ortaklığı' altında, denklik almadan da bir şirketle anlaşarak Almanya'ya gidebilecek.
T.C. Ulaştırma Bakanlığı, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü' nün 15.03.2006 tarihli, 200-01-8625 sayılı yazısı ile, A1 yetki belgesi verilmesinin ve mevcut A1 yetki belgelerine yeni taşıt kaydı yapılması, Bakanlık Makamının 24.10.2005 tarih ve 205-01/19365 sayılı oluru ile durdurulduğu bildirilmiştir.
Bunun için Almanca bildiğinizi gösteren A1 Sınav Belgesi almanızı şart koşmuştur. A-1 Belgesi Ne İşe Yarar? Almanya'ya eş birleşimi için giden vatandaşlarımızın Almanya daki iş yerlerinde, sosyal ve kültürel alanda kolayca Almanya'ya intibak etmeleri için Almanca'yı basit düzeyde bildiğini gösteren bir belgedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri