Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı.
Berlin-Brandenburg Danıştay Kararı
Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
10.07.2014 tarihinde Avrupa Adalet Divanı'nın Almanya'nın Aile Birleşimi için gerekli gördüğü dil şartı ile ilgili kararından sonra Almanya, uygulamaya dair kararını büyükelçiliğin web sayfasında bir yazıyla duyurdu. Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
''A1 Almanca Sınavı kalktı mı ?'' Şeklinde sorular alabiliyoruz arkadaşlar. Hayır kalkmadı, hala konsolosluk Sertifika görmek istiyor. Detaylı bilgiyi konsolosluğun kendi sayfasından alabilirsiniz.
Öncelikle aile birleşimini Almanya' da ki eşinizin yanına yapıyorsanız, temel seviyede almanca öğrenmek zorundasınız. İstisnalar pek yoktur. Örneğin okur/yazar olmamak bir istisna değildir. Ama Almanya'da yaşayan 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu durumda A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Vize başvuru sırasında yetkili olan kişileri Almancanızın yeterli olduğunu onaylaması durumunda A1 sertifikası aranmamaktadır. Almanya aile birleşimi başvurusu yapacak kişinin fiziksel veya zihinsel bir engelinin olması durumunda A1 sertifikası istenmemektedir.
A1 Almanya aile birleşimi eğitimi 2 kurs şeklinde verildiği için ortalama olarak 4-5 ayda verilebilmektedir. Ancak kurs merkezinin yoğunluğuna göre hızlandırılmış kurslarda açılabilmektedir. Hızlandırılmış kurslar da genellikle 8 hafta da gerçekleştirilmektedir.
Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız.
32. Sertifikaların geçerlilik süreleri nedir? Aile birleşimi vizesine başvurduysanız, ÖSD A1 Almanca dil sertifikasının konsolosluk nezdinde geçerliliği korona sürecinde 12 aydır.
Almanya 2 milyon işçi alıyor: Dil şartı da kaldırıldı
10 Yıl Önce Kaldırılan Hollanda'ya Uyum Sınavı 1 Ocak 2022'de Yeniden Yürürlüğe Girecek. Hollanda'ya aile birleşimi yoluyla gelecek olanlar Hollandaca kurslarına katılmak ve diğer kuralları öğrenmek mecburiyetinde olacaklar.
Almanya eşle aile birleşimi başvurusunda A1 belgesi zorunludur.
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
Öğrencilerimizin daha önceden eğitim alıp almadıkları, eğitim düzeyleri ve yaş farklılıkları bu sınava hazırlanma sürecinde kesinlikle bir engel değildir. Sınavlar her ay Alman konsolosluğu ve başkonsolosluğuna bağlı olarak Goethe Institut 'de yapılmaktadır.
Ders konusu 15 sorudan oluşmaktadır.
Telc sınavına giren arkadaşlarımla kıyasladığımızda Goethe'nin sınavlarının daha zor olduğunu söyleyebilirim. Her iki kurum da sınavlarda en az yüzde 60 başarı bekliyor. Sınavların yazılı ve sözlü bölümlerinde farklı puanlandırma sistemleri uygulanıyor.
Almanca A1'de yaklaşık 500 - 600 arasında kelime öğrenilir.
Almanca öğrenmek için kursa gitmek istemeyenler bunu bireysel bir çalışma ile yapabilir. Evde kendi başınıza Almanca öğrenme şansınızda bulunmaktadır. Bunun için öncelikle Almanca kitaplar ve sözlük almanız gerekmektedir. İlk olarak temel Almanca kelimelik öğrenmeniz gerekir.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sayfasında da evlenme, boşanma ve yabancı boşanma kararlarının Türkiye'de tanıma ve tenfizine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre yapılan evlilikler Almanya'da tanınmaktadır.
Onaylanan Türkiye Aile Birleşimi Vizesi ile İngiliz Vatandaşı Eşe 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet hakkı verilir. Bu süre zarfında evliliğin devam etmesi ve koşullarının değişmemesi, İngiliz Vatandaşı eşin süresiz oturum hakkı almasına ve sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlar.
Evlilik akdini akabinde Almanya'ya yerleşmek için; her iki eşe ait doğum kayıt örneği ile evlilik cüzdanının, Almanya'daki nikah memurluğundan evlilik başvurusunun yapıldığına dair teyit belgesinin de ibraz edilmesi gerekmektedir. Çocuk üzerinden başvuru yapacak ebeveyn; Aile Birleşimi Oturum vizesi başvuru formu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri