Birey eğitimini Almanya içinde tamamlamamışsa diploma denkliğinin sağlanması gerekmektedir. AB Mavi Kart için dil şartı yoktur. Ancak 33 aylık olan normal süreci 21 aya indirmek için B1 seviyesinde dil yeterliliği aranmaktadır. Bu şatları taşıyan bireyler AB Mavi Kart sahibi olabilirler.
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Almanya'da bulunuyorsanız veya Almanya dışında (başka bir AB ülkesinde veya "üçüncü bir ülkede") kalıyorsanız AB Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
Mavi Kart uygulaması
Şu ana kadar geçerli olan uygulama kapsamında, bir kişinin Almanya'ya göç edebilmesi için sahip olduğu niteliklere bir Alman veya AB vatandaşının sahip olmadığının kanıtlanması gerekiyordu. Ayrıca artık göçte Almanca dil belgesi zorunluluğu da aranmıyor.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
İlgili 24 soru bulundu
Mavi Kart Uygulaması
Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere, talepleri halinde sayılan haklardan faydalanabileceklerini gösteren Mavi Kart düzenlenerek verilir. Bu Kart, 21/02/1963 tarihli ve 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu kapsamındadır.
Gelmeden önce konsolosluğa başvuru yapmanız gerekiyor ve geçici Ulusal Vize almalısınız. Bu genelde 3 aylık veriliyor. Almanya'ya geldikten sonra bu süre içinde Yabancılar Daire'sine giderek Mavi Kartı'nızı almanız gerekiyor.
Avrupa Mavi Kart, Avrupa Birliği dışında ki yüksek nitelikli profesyonellerin AB içinde çalışmasını sağlayan, maksimum 4 yıl süre ile verilen çalışma iznidir. Mavi Kart kalıcı oturma izni gibi imkanları da beraberinde getirmektedir.
Eğer birey Almanca dil yeterliliğini B1 seviyesinde olduğunu kanıtlarsa 33 aylık süre 21 aya inmektedir. 18 ay boyunca yüksek nitelikli bir işte çalışmak koşuluyla başka bir AB ülkesine giriş yapabilir ve bir aylık süreç sonrasında o ülkede Mavi kart başvurusunda bulunabilirler.
Almanya mavi kart başvuruları tamamlandıktan sonra belirli bir süre sonra başvurular sonuçlanır. Genellikle bu süre 30 ila 90 gün içinde değişiklik gösterir.
2- Mavi Kart nedir? Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmî belgedir.
Kimler Mavi Kart Alamaz? – Ebeveynlerinden birinin hâlâ Türk Vatandaşı olduğu, ergin yaşa gelmeyen çocuklar Mavi Karta sahip olamaz. Onun yerine aile kütüğüne kaydedilir.
Mavi Kart alabilmek için gereken şartlar
Yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler ve bunların 3 üncü dereceye kadar olan altsoyları Mavi Kart alabilirler. Mavi Kart alınabilmesi için aşağıdaki 1'inci ve 2'nci şartın birlikte mevcut olması gerekir.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Mavi Kart müracaatı için kişilerin bizzat kendilerinin müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaat yurt içinde ilçe nüfus müdürlükleri, yurt dışında ise Türkiye dış temsilciliklerine iki adet fotoğraf ve uyruğunu taşıdıkları yabancı ülkenin kimliği ve pasaportu ile yapılır.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
Mavi Kart ile Almanya'da yaşamanın birçok avantajı vardır. Bu, yüksek standartlarda sosyal hizmetler, kaliteli yaşam koşulları ve kariyer fırsatlarını içerir. Ayrıca, Mavi Kart sahipleri, belirli bir süre sonra kalıcı oturma izni veya Alman vatandaşlığı için başvuruda bulunma hakkına sahiptirler.
Bilgi Notu/Merkblatt 11F - Mavi Kart, Personel Açığı Olan Meslekler, Başlangıç Düzeyi için Mavi Kart / Blaue Karte, Blaue Karte Mangelberuf, Berufsanfänger.
Yeni kartı çıkardığımız da en az 10 gün içerisinde gelecektir.
Yenileme işlemleri için gerekli belgeler arasında, güncel pasaport, ikametgah belgesi, biyometrik fotoğraf ve varsa ikamet izni bulunmaktadır. Bu belgeleri tamamladıktan sonra, mavi kart yenileme başvurusu için Almanya Göçmenlik Dairesi'ne başvuruda bulunulmalıdır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Teklif edilen yaş sınırı 45. Ama bunun üzerinde de ihtiyaç varsa, alınabilecek. Almanya'da 12 ay Mavi Kart'la çalışan kişiler, yapılan açıklamaya göre daha sonra oturma izni alabilecekler.
Mavi Kart, doğumla Türk vatandaşı olup idareden çıkma izni alarak Türk vatandaşlığını kaybedenlere ve üçüncü dereceye kadar altsoylarına verilen Değerli Kâğıtlar Kanunu kapsamında yer alan bir belgedir.
Mavi kartlıların yeniden Türk vatandaşlığına geçmesi için TVK m. 13 kapsamında aranan tek şart, başvurucunun milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel taşıyan bir halinin olmamasıdır. Dolayısıyla, ikamet süresi dahil farklı herhangi bir şart aranmadan tekrar Türk vatandaşı olunabilir.
Başvurabiliyorlar ise kredinin kullanılabilmesinin şartları nelerdir? Türkiye'de yerleşik olan ve ülkemizdeki mesleki görev ve/veya ticari faaliyetlerinden düzenli gelir elde eden yabancı uyruklu ya da mavi kart sahibi müşteriler bireysel ihtiyaç kredisi talebinde bulunabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri