Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Almanya'da bulunuyorsanız veya Almanya dışında (başka bir AB ülkesinde veya "üçüncü bir ülkede") kalıyorsanız AB Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
Mavi karta sahip olmanın en büyük avantajı T.C. Vatandaşlarının sahip olduğu neredeyse tüm haklara sahip olmaktır. Bu kişiler kamu görevleri dışında hiçbir izne gerek olmadan çalışabilir, istedikleri yerde ikamet edebilirler. İkametin Türkiye'ye taşınması halinde sağlık yardımlarından yararlanabilirler.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
Aile üyeleri, AB Mavi Kart sahibi gibi hareketlilik şansına da sahip. Buna göre Mavi Kart sahipleri, kartı aldıkları ülkede 18 ay kaldıktan sonra ailesiyle birlikte başka bir ülkeye taşınabiliyor.
İlgili 16 soru bulundu
Almanya Mavi Kart almak için Almanca dil şartı yoktur. Almanca dilini bilenler için 21 ay olan kalıcı oturma süresi Almanca bilmeyenler için 33 ay aylık süreyi kapsamaktadır.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.
Teklif edilen yaş sınırı 45. Ama bunun üzerinde de ihtiyaç varsa, alınabilecek. Almanya'da 12 ay Mavi Kart'la çalışan kişiler, yapılan açıklamaya göre daha sonra oturma izni alabilecekler.
1. Mavi Kart Sahiplerinin ve Alt Soylarının Hakları Mavi kartlılar, yukarıda belirtildiği üzere çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilerdir.
Mavi Kart, Almanya'da uzun vadeli ikamet izni almak isteyen yabancılar için bir tür oturum izni belgesidir. Bu belge, mavi renkli bir kart şeklinde verilir ve Almanya'da kalıcı olarak yaşamak isteyen kişilere çeşitli avantajlar sunar.
Evet. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız yurt içinde de herhangi bir başvuru merke-zinden pasaport başvurusu yapabilirler.
Gelmeden önce konsolosluğa başvuru yapmanız gerekiyor ve geçici Ulusal Vize almalısınız. Bu genelde 3 aylık veriliyor. Almanya'ya geldikten sonra bu süre içinde Yabancılar Daire'sine giderek Mavi Kartı'nızı almanız gerekiyor.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Mavi kartlıların yeniden Türk vatandaşlığına geçmesi için TVK m. 13 kapsamında aranan tek şart, başvurucunun milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel taşıyan bir halinin olmamasıdır. Dolayısıyla, ikamet süresi dahil farklı herhangi bir şart aranmadan tekrar Türk vatandaşı olunabilir.
Mavi Kart'ın herhangi bir geçerlilik süresi bulunmamaktadır.
Almanya Mavi Kart Başvuru Ücreti Ne Kadar ? Vize ücretleri zaman zaman konsolosluk tarafından değiştirilmektedir. Şu an itibariyle 2021 Almanya Mavi Kart başvuru ücreti Konsolosluk Harcı 75 euro, Aracı Kurum Ücreti 75 tl dir. Aracı kurum ücreti randevu alırken online olarak ödeyebilirsiniz.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.
MAVİ KART ARTIK BANKALARDA DA GEÇERLİ BİR KİMLİK BELGESİ
13.10.2017 tarihinden itibaren, uygulamadaki bu çelişki giderilerek, Mavi Kartın bankalarda da tek başına geçerli resmi bir kimlik belgesi olduğu MASAK tarafından tereddüde yer verilmeyecek şekilde açıklığa ve yasal zemine kavuşturulmuş oldu.
Mavi kart sahibi olan kişiler, önceki borçlarını ödedikten sonra Türkiye'de kolay bir şekilde emekli olabilirler. Eğer bir sigorta girişiniz yok ve bireysel emekliliğe başvurmak istiyorsanız da primlerinizi ödedikten sonra bu işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.
BANKA HESAP DÖKÜMÜ :
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Almanya'dan gelen davetiye ile vize başvurusunu İdata'ya yapacak vatandaşlarımız İdata web sayfasından öncelikle vize randevusu almaları gerekir. Davetiyeli Almanya vizesi başvuruları için İdata'dan randevu alınması zorunludur. Randevular ücretlidir. Davetiyeli Almanya vizesi için Schengen vize randevusu alınmalıdır.
Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Dil Şartı Var mı? Almanya çalışma izni vizesi oturma izni almanız için bazı meslek grupları dışında dil şartı aramamaktadır. Buna göre sağlık çalışanları, B1 düzeyinde Almanca dil sertifikası sunmalıdır. B1 sertifikası olmayan sağlık çalışanları için başvuru işleme alınmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri