Şu ana kadar geçerli olan uygulama kapsamında, bir kişinin Almanya'ya göç edebilmesi için sahip olduğu niteliklere bir Alman veya AB vatandaşının sahip olmadığının kanıtlanması gerekiyordu. Ayrıca artık göçte Almanca dil belgesi zorunluluğu da aranmıyor.
Bununla birlikte göç edenlerin Almanca dil belgesi zorunluluğu da kaldırıldı. Başvurulan işlerdeki maaş sınırında da düzenleme yapıldı. Maaş sınırı kalifiye iş gücü açığı olan mesleklerde 40 bin Euro'ya, diğer meslek gruplarında ise 44 bin Euro'ya sabitlendi.
1 Mart 2024 tarihinden sonra denklik kalkacak! Almanya yeni göç yasasının bir parçası olarak, iki. yıllık eğitim almış olanlar; iki yıllık tecrübeye. sahiplerse denklik yaptırmayacaklar!
Ancak bu yeni yasayla birlikte bu zorunluluk ortadan kalktı. Diğer taraftan Almanca dil bilgisine dair en az A2 veya B1 seviyesinde resmi belge ibrazı gerekli iken artık bu şart da aranmıyor.
Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Dil Şartı Var mı? Almanya çalışma izni vizesi oturma izni almanız için bazı meslek grupları dışında dil şartı aramamaktadır. Buna göre sağlık çalışanları, B1 düzeyinde Almanca dil sertifikası sunmalıdır. B1 sertifikası olmayan sağlık çalışanları için başvuru işleme alınmamaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Almanya iş arama vizesinde, dil bilme şartı bulunmamakta ve başvuru esnasında çalışıyor olma mecburiyeti bulunmamaktadır. Türk vatandaşlarının bu vizeye başvuru hakkı bulunmakla birlikte, bir meslekte deneyim sahibi olmak yada bir mesleğe sahip olmak başvuru dosyanızı güçlendirmektedir.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
aile birleşiminde a 1 dil şartı kaldırıldı mı. hayır kaldırılmadı.
ALMANYA TIR ŞOFÖRLERİ İÇİN DİL VE EHLİYET ŞARTINI KASIM 2023'TE KALDIRIYOR!
ALMANYA'DA YENİ GÖÇ YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ 2023-2024 | Emre Yıldırım - YouTube.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Kasım 2023 tarihi ile Alman hükümetinin aldığı karar ile Almanya'da tır şoförlüğü yapmak için Kod 95 belge şartı kaldırılmıştır.
Almanya göç yasası
1 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe giren Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası ile kalifiye kişilerin Almanya iş piyasasına göç etmesi amaçlanmıştır. ³ Bu kişiler, yüksek öğrenim görmüş ve nitelikli meslek eğitimi almış kişilerdir.
Alman hükümeti geçtiğimiz temmuz ayında yasaya nihai onayı vermişti. Yeni "nitelikli iş gücü göçünü geliştirme yasası" Kasım 2023, Mart 2024 ve Haziran 2024 tarihlerinde, üç aşamada uygulamaya konulacak. Yeni yasa niteklikli yabancı işçileri ülkeye çekmeyi ve ülkedeki iş gücü açığıyla mücadele etmeyi amaçlıyor.
Almanya'da göçmenlerin uzun yıllardır beklediği çifte vatandaşlığı kolaylaştıran tasarı, Meclisten geçerek yasalaştı. Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partinin (FDP) oluşturduğu koalisyon hükümetince hazırlanan "Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu" başlıklı tasarı için 382 kabul oyu kullanıldı.
Almanya'da oturma izni için yabancılar dairesine başvurulmaktadır. Yurtdışında ise oturma izni için Alman konsolosluklarına başvurulmalıdır. Daha fazla bilgi için Federal Göç ve Mülteciler Dairesine (BAMF) danışabilirsiniz.
Mesleki becerilerinizi onaylayan bir sertifika. Kod 95, bir uluslararası nakliye şirketinde çalışmak için zorunlu belgelerden biridir. Böyle bir belgeyi elde etmek için kısa veya uzun kursu tamamlamanız gerekir. Mark'ın Varşova'daki sürücü kursu, Avrupa KOD 95'i almak için mükemmeldir.
Almanya'nın göçmen kriterlerinde kolaylık sağladığını ifade eden Hansmeyer “Mesleğin türüne bağlı olarak yaş sınırlaması var; burada temel nokta şu; kişinin emeklilik sistemine ödeme yapacak kadar yaşa sahip olması ve sosyal sisteme bağlı kalmaması gerektiğidir. Bu yaş genellikle 40 ila 45 yaş arasındadır.
Almanya'daki ikamet izniniz için gerekli başvuruyu bundan böyle ikamet edeceğiniz yerdeki yabancılar dairesine yapabilirsiniz. Şayet Almanya'ya giriş yaptıktan hemen sonra, henüz ikamet izni almadan önce çalışmak istiyorsanız, bu durumda çalışmanıza izin veren bir vize için başvuruda bulunmalısınız.
Almanya aile birleşiminde A1 dil şartı bu kişiler için kaldırıldı!
Berlin-Brandenburg Danıştay Kararı Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Öncelikle aile birleşimini Almanya' da ki eşinizin yanına yapıyorsanız, temel seviyede almanca öğrenmek zorundasınız. İstisnalar pek yoktur. Örneğin okur/yazar olmamak bir istisna değildir. Ama Almanya'da yaşayan 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu durumda A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz.
Kanun'un 18a maddesi ise, Almanya'da müsamahalı (geduldet) ikamet statüsüyle kalan mesleki nitelik sahibi yabancılara Federal İş Ajansı'nın muvafakat etmesi halinde mesleki nitelik gerektiren bir işte çalışmak üzere oturma izni verilebileceğini öngörmektedir.
Yeni Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası ile, meslek eğitimi almış nitelikli iş gücü ile mesleki tecrübe ve bilgilere sahip kişilerin Almanya'ya göç etmeleri kolaylaşıyor. Mavi Kart gibi yüksek okul mezunu nitelikli iş gücüne yönelik mevcut düzenlenmeler bundan sonra da devam ettirilecek ve kısmen genişletilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri