Almanya İş Arama Vizesi Sıkça Sorulan Sorular Alman konsolosluğu her ne kadar resmi olarak bir yaş sınırı koymasada 35 yaş ve üzeri yapılan başvurularda vize onay oranı düşmektedir.
Şayet dil bilgisi hazırlık kapsamında öğrenilecekse veya eğitim kurumu tarafından teyit edilecekse dil düzeyi şartı aranmamaktadır. Eğitim sırasında haftada 20 saate kadar çalışmak mümkündür. Şayet 35 yaşından küçükseniz, eğitim yeri aramak için Almanya'ya giriş yapabilirsiniz.
Almanya'ya göçte yaş sınırı yok!
Yeni yasa Almanya'da üniversite okumak isteyen gençleri de kapsıyor. 25 yaşın altındaki gençlerin Alman okullarından diploma almış olması şartı aranıyor. 45 yaşından büyük yabancı vasıflı işçiler ayda en az 3 bin 685 euro kazandıklarını ispat etmeli veya yeterli emeklilik fonuna sahip olduklarını kanıtlamalı.
İlgili 27 soru bulundu
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
Almanya'da birçok sektörde işçi açığı var. Tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı, finans sektörü çalışan aramaya devam ederken yıllık ortalama brüt gelir 50 bin euroyu bulabiliyor. Almanya'nın Türkiye'den işçi alımları sürüyor. Birçok restoran yılda 30 bin euro maaş vaadiyle Türkiye'den garson getirmeye çalışıyor.
düz lise mezunlarının Almanya'ya göçüne izin vermiyor. ama türkiye'de. düz lise diplomanızı. meslek lisesi diplomasına çevirirseniz. Almanya'ya göçün önündeki engeller kalkmış olur. yapmanız gereken. bölgenizdeki milli eğitim'e. ya da bölgenizdeki meslek lisesine başvurmak.
Asgari ücretin 12,41 olmasıyla alacağı brüt aylık maaş ise 2 bin 69 euro olacak. Avrupa istatistik Ofisi Eurostat verilerine göre 2020 yılında Almanya'da asgari ücrete çalışan bir kişinin aylık brüt maaşı bin 584 euroydu. Fransa'da asgari ücretle çalışan bir işçi bin 539,40 euro, Türkiye'de ise 440,20 euro kazanıyordu.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Almanca Şartı
Alman hükümeti Kasım 2023 itibariyle talep ettiği A1 seviye Almanca bilgisi şartını kaldırmıştır. Artık Almanca bilginiz olmasa da Almanya'daki bir şirketten iş teklifi aldığınız taktirde çalışabilirsiniz.
Ancak bu yeni yasayla birlikte bu zorunluluk ortadan kalktı. Diğer taraftan Almanca dil bilgisine dair en az A2 veya B1 seviyesinde resmi belge ibrazı gerekli iken artık bu şart da aranmıyor.
Almanya'ya Vizesiz Giriş Yapabilecek Ülkeler
Umumi pasaport (bordo) sahibi T.C. vatandaşlarının Almanya Schengen vizesi alması gerekirken; Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 gün vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilirler.
2 YIL TECRÜBE ARANIYOR. Almanya'ya gitmek isteyenlerde en az iki yıllık iş tecrübesi aranıyor. Nitelikli işçi, Türkiye'den alacağı bir sertifika veya belge ile uzmanlığını kanıtlayabilecek.Almanya'da çalışmak isteyenler için diploma denkliği şartı aranmayacak.
Almanya ile Türkiye arasındaki göçün yakın zamanlı tarihi, 30 Ekim 1961'de imzalanan İşgücü Anlaşmasıyla başladı. Bu tarih, bugün her iki toplumu da şekillendirmeye devam ediyor.
Buna göre Avrupa'da aylık brüt asgari ücretin en yüksek olduğu ülke Lüksemburg (2 bin 571 euro). Ardından İrlanda (2 bin 146 euro), Hollanda (2 bin 70 euro) ve Almanya (2 bin 54 euro) geliyor.
Almanya'da 2015'ten beri yasal bir asgari ücret vardır. 2020'de bu tutar 9,35 € olmuştur. Tam zamanlı bir çalışıyorsanız haftalık maksimum çalışma süresi 40 saattir, yani 5 günlük bir hafta için çalışma günü başına maksimum 8 saattir.
A1 sertifikasına sahip olacak düzeyde Almancanız var ise bu düzey bir işte çalışmak veya akıcı Almanca konuşulan yerlerde size fayda sağlamayacaktır. Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Çalışmayan kişiler için Almanya vizesi başvurularında ise sponsor sunmak zorunludur. Çalışmayanların, sponsor göstermeden yapacakları Almanya vize başvuruları henüz başvuru merkezindeyken kabul edilmeyecektir.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
Özellikle Almanya'da Türk nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerin birçoğu bu barındıran Berlin, Türk nüfusunun en yoğun olduğu şehirdir. Hamburg, Frankfurt ve Stuttgart gibi diğer büyük şehirlerde de Türk nüfusu oldukça yüksektir ve bu şehirlerde de Türk nüfusunun yoğunlaştığı birçok semt bulunmaktadır.
İhtiyacın en büyük olduğu meslek grupları
Almanya'da eleman açığının en yüksek olduğu ustalık meslekleri şunlar: Mekatronik ve elektrik teknisyeni, otomobil üretim teknisyeni, tesisatçı, kurulum uzmanı ve ince inşaat ustası.
Jobcenter veya İş Bulma Kurumundan (Arbeitsagentur) bu konuda tavsiye alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri