En az 5 yıldır bir oturum iznine sahip olmalısınız. Kendinizin (ve ailenizin) geçimini bağımsız olarak sağlayabilmelisiniz, yani Jobcenter'dan veya Sosyal Yardım Dairesinden herhangi bir para almıyor olmanız gerekir. B1 seviyesinde Almanca konuşabilmeli ve gerekli sertifikaları sunabilmelisiniz.
Evlilik Birliği sebebiyle Süresiz Oturma izni (Niederlassungserlaubnis) için başvuru sahibinin Federal Almanya'da 5 yıldan beri resmen oturuyor olması (Eş Alman ise, ya da serbest çalışıyorsa, mavi kartla Almanya'ya gelmişse 3 yıl), eşlerden en az birinin Almanya'da 60 ay sigortalı olarak bir işte çalışmış olması, her ...
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
“Kesintisizlik” ile kastedilen ise; yabancının bahse konu beş yıl içerisinde, on iki aydan fazla yurt dışında olmayacak şekilde ülkede ikamet etmiş olmasıdır. Yani yabancının bu beş yıl içinde toplam on iki aydan uzun bir süre boyunca ülkeden ayrı kalmaması gerekir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Adım: Almanya'da oturma izni başvurusu
Ayrıca, başvuru için yaklaşık 100,00 euro (İkamet Yasası'nın 45. maddesi) kadar bir ücret alınmaktadır. Önemli bir tavsiye olarak: Oturma iznine, giriş için verilen vizenin süresi dolmadan başvurulmalıdır.
Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
AB'de kalış limitini aşmak aynı zamanda para cezası riskini de beraberinde getiriyor. Bu, diğer cezalarla birlikte alınabilir ve miktarlar ülkeye göre değişir. Örneğin İtalya'da ceza 5 bin euro ile 10 bin euro arasında. Almanya'da ise bu rakam en fazla 3 bin euro'ya kadar.
Almanya'da 4 çeşit oturum izni vardır.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Bu durum sizin için geçerliyse ve henüz Almanya'da veya başka bir AB ülkesinde yaşamıyorsanız, AB Mavi Kartı için başvuruda bulunabilirsiniz.
İkamet tezkeresi geçerli pasaport veya pasaport yerine geçerli seyahat belgesi ile birlikte ibraz edilmesi halinde yabancılara Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı tanımaktadır.
Türkiye'de Oturma İzni Almak Ne Kadar Sürer? Türkiye'de oturma izni alma işlemi için yapılan başvurular, en geç 90 gün içerisinde sonuçlandırılır. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi halinde en geç 90 sonra oturma izni almak mümkündür.
Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'de kısa süreli oturum izni, aile oturum izni, öğrenci oturum izni, uzun süreli oturum izni, insani oturum izni ve insan ticareti mağduru oturum izni alarak kalabilirler. Geçerli oturum izni sahibi Almanya vatandaşları Türkiye sınır kapılarından vize almadan giriş yapılabilir.
Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız.
1. Oturma İzni (İkamet İzni) Nasıl Alınır? Oturma izni almak için ön başvuru, online sistem üzerinden yapılabilmektedir. Yani, yabancı uyruklu kişilerin İl göç idaresinin internet sitesi üzerinden, E-ikamet sisteminden oturma izni başvurusu yapılabilmesi mümkündür.
Almanya oturum izni alabilmek için ulusal vize başvurusunda bulunmalı ve bu vizeyi edinmelisiniz. Almanya ulusal vize, Schengen vizesinden farklı olarak uzun süreli oturum izinlerinde Almanya Konsolosluğu tarafından verilmekte ve Schengen vizesinden farklı imkanlar sunmaktadır.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Almanya oturum izni sayesinde Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, İtalya, Danimarka Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, GKRY, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Romanya Lüksemburg, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve ...
İkamet izni Türkiye'de kalmak isteyen yabancılara verilen izin belgesidir. Ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların, e-ikamet sistemi üzerinden, şartlarını taşıdığını düşündüğü ikamet izni türüne müracaatta bulunmaları zorunludur.
Türkiye'ye 28 Mayıs 2012 tarihinden önce giren kaçak yabancılara il veya İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirlikleri tarafından altı ay süreli ikamet izni verilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri