33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Alman süresiz oturum izninize ek olarak, bu oturum iznini almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Süresiz oturum izniyle, 90 güne kadar başka bir AB ülkesinde kalabilirsiniz, ancak orada yaşamanıza veya çalışmanıza izin verilmez.
Almanya'da 4 çeşit oturum izni vardır.
İlgili 40 soru bulundu
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Bu durum sizin için geçerliyse ve henüz Almanya'da veya başka bir AB ülkesinde yaşamıyorsanız, AB Mavi Kartı için başvuruda bulunabilirsiniz.
Almanya oturum izni sayesinde Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, İtalya, Danimarka Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, GKRY, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Romanya Lüksemburg, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve ...
Kısa dönem ikamet izni ilk başvuruda sabıka kağıdı gerekli değildir, uzatma başvurularında sabıka kağıdı zorunludur. Bazı durumlarda GÖÇ idaresi hayatınızı devam ettirecek paranızın olup olmadığını anlamak için minimum 6000 dolar bulunan bir Türk banka hesabı isteyebilir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
AB'de kalış limitini aşmak aynı zamanda para cezası riskini de beraberinde getiriyor. Bu, diğer cezalarla birlikte alınabilir ve miktarlar ülkeye göre değişir. Örneğin İtalya'da ceza 5 bin euro ile 10 bin euro arasında. Almanya'da ise bu rakam en fazla 3 bin euro'ya kadar.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Türk gerçek ve tüzel kişiler, Almanya'da taşınmaz satın alabilirler. Bunun için Almanya'da ikametgahları ya da ikamet izinleri veya Alman vatandaşlığı olması gerekmez.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
Birey eğitimini Almanya içinde tamamlamamışsa diploma denkliğinin sağlanması gerekmektedir. AB Mavi Kart için dil şartı yoktur. Ancak 33 aylık olan normal süreci 21 aya indirmek için B1 seviyesinde dil yeterliliği aranmaktadır. Bu şatları taşıyan bireyler AB Mavi Kart sahibi olabilirler.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Almanya'ya davetiye ile gitmek için Almanya'daki yakınlarınızdan pasaport bilgilerinizi içeren ve seyahat tarihlerinizi kapsayan bir belediye onaylı davetiye almanız ve bu davetiyeyi müşteri temsilcinizin sizin için oluşturduğu vize randevu gününde hazır bulundurmanız gerekir.
Almanya davetiyeli vize başvurusu için Almanya aile ve arkadaş ziyareti veya ticari vize başvurusu yapabilirsiniz. Almanya vize başvurunuz aile ve arkadaş vize türü ise Almanya davetiye süresi orijinal belediye onaylı davetiyelerde 6 ay geçerliliği vardır.
Almanya'da Türklerin ve yabancı kökenlilerin en çok yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Pazar günü seçime gidiyor. 2 milyonu yabancı, 14 milyona yakın seçmen, eyalet başbakanını ve milletvekillerini seçmek için oy kullanacak.
Almanya'da yatırım yoluyla oturum vizesi almak sadece iş kurmakla mümkündür. Almanya'da konut satın alma yoluyla oturum izni opsiyonu bulunmamaktadır. ¹ Yine de yabancılar konut alma hakkına sahiptir, ancak bu onlara oturum izni hakkı vermez.
İkamet izni almak istiyorsanız da tapuda gösterilen değer en az 75 bin dolar olması gerekmektedir, evi 2 milyona alıp tapuda 500 bin tl gösterilmesi durumunda hem yasalara aykırı hareket etmiş olursunuz hem de ikametinizi alamazsınız bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri