Aloe vera göz kaşıntısını hafifletmek için etkili çözümlerden biridir. Taze aloe vera bitkisinin yaprakları dikey olarak kesilir ve aloe vera jeli içeriden alınır. Bu jel bir çay kaşığı bal ve yarım fincan mürver çiçeği çayı ile karıştırılır. Bu karışım günde en az iki kez gözlere uygulanır.
Aloe vera. Aloe vera jeli suyun içinde kaynatılır ve yeşil renk alması beklenir. Oluşan karışım göze damlatılır ancak bu uygulamayı doktor kontrolünde yapmak özellikle küçük çocukların göz sağlığı için daha önemlidir.
Uygulama: Bir parça taze aloe verayı elinize alıp göz kapaklarınıza sürün ve yumuşak hareketlerle göz çevrenize masaj yapın. Bu yöntemi haftada birkaç kez uygulayabilirsiniz.
İltihap Önleyici
Aloe vera etkili bir anti-inflamatuardır.
Eğer evinizde aloe vera besliyorsanız uzamış dallarından koparıp içindeki jeli direkt yüzünüze uygulayabilirsiniz. Fakat öncesinde güneş kremi kullanmak cildi dış etmenlerden koruyacaktır. Yağlı ciltler için güneş kremi olduğu gibi kuru ciltler için ayrıca seçenekler mevcuttur.
İlgili 25 soru bulundu
Aloe vera jeli uygulandıktan sonra mutlaka yıkanmalıdır. Eğer ciltte uzun süre kalırsa, cildi gerer ve kurumasına neden olur. Ayrıca cilt tahrişine de yol açabilir. Bu yüzden en fazla 15 dakika bekletildikten sonra yıkanmalıdır.
Aloe vera bitkisi ile formüle edilen yüz maskesi yoğun nemlendirici etkisi ile cildin tazelenmesine yardımcı olur. 15 dakika kadar bekleyip durulanan maske ciltte hızlı bir şekilde etkisini gösterebilmektedir.
Aloe vera jeli göz altına sürülür mü? Evet, aloe vera jeli, cildi yenilemesi için göz çevresine uygulanabilir. Göz içine değmeyecek şekilde dikkatli kullanıldığında göz altındaki morlukların giderilmesine destek olur. Parmak uçlarıyla göz altına masaj yaparak sürebilirsiniz.
Yüksek dozda kullanımı vücut esansiyel elektrolit kaybına yol açabilmektedir. Özellikle diyabet hastalarının, böbrek problemleri olanların, chron ve ülseratif kolit hastalarının, hamile ve emziren kadınların, çocukların aloe vera kullanmadan önce doktora danışmaları önerilmektedir.
Aloe vera jelinin nemlendirme özelliğinden çok daha etkin bir şekilde faydalanmak istiyorsan, jeli gece yatmadan önce yüzüne sürebilirsin.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
İçeriğinde aloe vera ya da yeşil çay olan göz kremini kullanmak harika bir etki yaratır. Koyu halkalar için göz altı kremi seçecekseniz C ve K vitamininden destek alabilirsiniz. Şişkinliklerin giderilmesini sağlayan kafein ve salatalık içerikleri da koyu halkalara iyi gelir.
Tedavide gündüz antibiyotikli damla, gece uyumadan evvel antibiyotikli pomad kullanılır. Bakteriyel konjonktivit, 10-14 gün içinde iyileşir.
Göz kuruluğuna iyi gelen bitkisel tedaviler arasında aloe vera da gösterilir. Aloe verayı göz kapaklarınıza masaj şeklinde uygulayarak göz kuruluğunu doğal olarak tedavi etmek mümkün olabilir.
Göz enfeksiyonu çay pansumanı çoğu kişi tarafından bilinen ve kullanılan bir yöntemdir. Çay yaprakları, göz enfeksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek birçok anti-bakteriyel özellik taşır. Kızarıklığın azaltılmasına ve gözdeki şişliğin inmesine yardımcı olur. En iyi sonuçları elde etmek için siyah çay kullanın.
Aloe Vera Jel: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmaları kısa zamanda beyazlatan yöntemlerden biri aloe vera jelidir. Bunun için aloe vera ortadan ikiye bölünür ve içerisinde bulunan jel bikini bölgesine sürülerek bir müddet bekletilir. Daha sonra durulanır.
Aloe vera kullanmadan önce olası yan etkileri ve zararlarına karşı mutlaka uzman doktora danışmanız gerekmektedir. Aloe veranın potansiyel yan etkileri şu şekilde sıralanabilir: Aloe vera aşırı hassas ciltleri tahriş edebilir. Müshil etkisi olan aloe vera, kramp ve ishale neden olabilir.
Aloe veranın yanık ve yaraların iyileşmesinde, iltihaplanmada, cilt kuruluğunda; seboreik egzama (dermatit), sedef hastalığı ve liken planus gibi bazı cilt hastalıklarında da etkili olduğuna dair araştırmalar mevcut. Aloe veranın topikal kullanımıyla ilgili ciddi bir yan etkisinin olmadığı kanıtlanmış.
Aloe Vera jeli, iltihap kurutucu ve antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan, özellikle ağrılı sivilcelerin kurutulmasında oldukça etkili. Hatta bazı çalışmalar, mantar enfeksiyonlarını da gerilettiğini tespit etmiş. Akne ve sivilcelere ağrısı geçene ve iyice sönene kadar günde 3-4 defa sürebilirsiniz.
Lazer epilasyon, ağda gibi ağrılı ya da zaman alıcı yöntemlere göre pratik bir seçenek sunar. Aloe vera tüy dökücü içeriğindeki doğal enzimlerin bazıları, tüy foliküllerini azaltmaya ya da tüylerin kökünü zayıflatmaya yardımcı olur.
Aloe vera takviyesi alan kadınlarda, yüz kırışıklıklarında belirgin şekilde iyileşmeler görülmüştür. Araştırmacılara göre aloe verada sterol adı verilen moleküller bulunmaktadır. Bu steroller, cildin nemi muhafaza etmesine yardımcı olan kolajen ve hyaluronik asit üretimini teşvik eder.
Doğal yöntem olması cilde zarar vermeden temizlenmesini ve gözeneklerin sağlıklı bir şekilde kapanmasını sağlamaktadır. Aloe vera jelinin sivilce için yüze sürülmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Ancak günde iki kez den fazla uygulama zarar verici olabilir. Dozu ve kullanım sıklığı doğru olmalıdır.
-Aloe Vera, cildi beslemeye ve yenilemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cilde ferahlık verir. -Sudan çok daha kolay bir şekilde cilde nüfuz eder. -Cilt ve saç için kullanıma uygundur.
Aloe vera jelini muhafaza etmek için, çıkardığınız jeli temiz cam bir kavanoza koyabilirsiniz. Cam kavanozun kuru olması ve kapağının sıkıca kapatılması gerekir. Bu sayede jelin yapısını koruyabilirsiniz. Aloe vera jelini serin kuru bir yerde ve buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri