"Kurulum" veya "Ayarlar" menüsüne ulaşın. "Tek Kanal Arama" alt menüsüne gelin. "Uydu" kısmında "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girin. "Şebeke Arama" (Network Search) açık olarak seçin.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
Kumandadan Menü tuşuna basıp Kurulum seçeneği üzerine gelerek OK tuşuna basınız. Kurulum menüsü içerisinde Manuel Kanal Arama seçeneği üzerine gelerek, kumandadan OK tuşuna basınız. Arama tipini Uydu seçiniz. Ardından eklemek istediğiniz kanalın frekans bilgilerini girebilirsiniz.
Türksat 4A veya Türksat 42.0 e seçeneğini bulup ok tuşuna basın. Transponder satırında ok tuşuna basın ve 12380/27500 veya 12423/30000 değerini bulup ok tuşuna basın. Transponder menüsünde bu rakamları görmüyorsanız ekle seçeneğiyle elle girmeniz gerekir. Türksat 42e LNB frekansı; 12380 değeridir.
İlgili 16 soru bulundu
Haziran 2014 sonu itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.
Türksat güncelleme sisteminde TV kanallarının frekans bilgilerini ayrı ayrı girmenize gerek yok. Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterli.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyaçlarını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları ise gözlem amacıyla kullanılıyor.
Türksat Tanıtım Yayını Parametreleri:
F:12380 Pol: V Dikey, SR:27500, FEC: 3/4 (Avrupa ve Türkiye) F:12423 Pol: H Yatay, SR:30000, FEC: 3/4 (Orta Asya ve Türkiye)
Roket patlaması sonucu okyanusa düştü. Türksat A.Ş.; 42.0° Doğu ve 50.0° Doğu yörüngesinde sahip olduğu Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularını işletmektedir. Türksat A.Ş. ayrıca 31.0° Doğu yörüngesinde kiraladığı Eutelsat 31A uydusuyla faaliyetlerine devam etmektedir.
Çıkan ekranda yön tuşuyla “Ku_TURKSAT 42E“ seçeneğinin üzerine gelin ve “Enter” tuşuna basarak seçin. “LNB Frekansı" bölümünü "09750/10600” seçin.
– TURKSAT ANKARA PAKETİ 10 (BATI) 11558 V 30000; 365 TV,6 NEWS, ANADOLU YURDUM, Antalya VTV, FESTİVAL TV, NEHİR TV, SEMERKAND HD, SEMERKAND RADYO, SEMERKAND TV, SHOW RADYO, SİVAS SRT, SMART AVRUPA, SMART TV/MERCEK TV, VİVA RADYO, VİVA TV, YAREN RADYO.
Dalgalar bir ortamdan başka fiziksel yoğunluğa sahip bir ortama geçtiklerinde frekansları değişmez ancak hızları ve dolayısıyla dalga boyları değişir. Doppler Etkisi dışında frekans hiçbir fiziksel olaydan etkilenmez dolayısıyla değişmez, diğer bir deyişle evrensel bir fiziksel değişmezdir.
Kumandanızın alt yön tuşuna iki kez basarak "Kanal" menüsüne gelin. Kumandanızın sağ yön tuşuna basarak "DTV elle ayarlama" satırına gelin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın. "DTV elle ayarlama" menüsü ekrana gelecektir. "DTV ayarlama" yazısının hemen altındaki satıra gelerek kumandanızın "OK" tuşuna basın.
- Öncelikle kumanda üzerinden menü kısmına giriş yapılmalıdır. - Ardından bu kısımda kanal sekmesine geçiş yapılmalıdır. - Kanal sekmesinde yer alan otomatik ayarlama tuşuna basılmalıdır. - Son olarak OK kısmına basmak suretiyle otomatik arama gerçekleştirilebilir.
Hızlı ayarlar > TV seçenekleri > Ayarlar > Kanal > Kanallar öğelerine ve Tamam tuşuna basın. Kanal Tarama Tipi öğesini seçip Tamam tuşuna basın. İstediğiniz tarama tipini seçin ve Tamam tuşuna basın. Menüyü kapatmak için EXIT tuşuna basın.
cihaz menüsünde bulunan uydu seçimleri ayar kısmında diseqc switch (1.0/1.1) kısmı 1.0/1.1 olarak mutlaka seçili olmalıdır.değilse seçiniz. bu işlemlerin tamamını doğru bir şekilde yaptıysanız ve hala probleminiz devam ediyorsa diseqc ve makina ilişkisi uyumsuz olabilir farklı diseqc lerle değerlendirmek gerekebilir.
Türkiye'nin ilk yerli tasarım ve üretim alçak yörünge haberleşme uydusu Türksat-3USAT, Çin'in Jiuquan şehrinden uzaya fırlatıldı. Türksat 4A, Kazakistan Baykonur'dan Proton roketiyle uzaya gönderildi.
TÜBİTAK'ın koordinasyonunda iki uydunun uzaya fırlatılacağını kaydeden Mandal, "Bizim yerli ve milli diye ifade ettiğimiz kendi gözlem uydumuz İMECE, 2023'ün ocak ayında, yine haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A da 2023'ün ikinci yarısında uzaya fırlatılacak.
Çalışmalar devam etmekle bir- likte; hâlihazırda ülkemizin 5'i haberleşme (TÜRKSAT 3A, TÜRKSAT 4A, TÜRKSAT 4B, TÜRKSAT 5A, TÜRKSAT 5B), 3'ü gözlem (GÖKTÜRK-1, GÖKTÜRK-2 ve RASAT) olmak üzere uzayda aktif olarak çalışan 8 uydusu bulu- nuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri