Bakımı kolay ve her evde estetik açıdan hoş görünen aloe vera bitkisi, hava temizleme konusunda NASA tarafından seçilen en iyi bitkilerden biri. Aloe vera gece boyunca sürekli olarak oksijen salıyor, bu da onu ideal bir yatak odası bitkisi yapıyor.
Eşsiz formuyla her mekanı güzelleştiren ve bulunduğu ortamı canlı bir yaşam alanına çeviren Aloe Vera bitkisini banyo, yatak odası, mutfak, salon, oturma odası gibi ev ve ofislerinizdeki iç mekanlarda yetiştirebilirsiniz. Aloe Vera, havadaki formaldehit ve benzen gibi zararlı maddeleri filtreleyen etkili bir bitkidir.
Yaşam alanında yer verilen aloe vera, havadaki zararlı maddeleri emer ve insan sağlığına zarar vermesini önler. Bu etkiye sahip olan aloe vera, bakımı kolay olduğundan birçok odada bulunabilir. Özellikle de çalışma odası ve mutfak için önerilen aloe vera bitkisi sayesinde, evinizdeki kötü havayı temizleyebilirsiniz.
Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir. Aloe vera çiçeğini odanızın güneş alan bir noktasında konumlandırabilir, sağlıklı bir uyku için sunduğu faydalardan yararlanabilirsiniz.
Aloe Vera. Bulunduğu ortamda havayı temizleme özelliğine sahip olan aloe vera bitkisi gece boyunca daha fazla oksijen alınmasına yardımcı oluyor. Bakımı ve çoğaltımı oldukça kolay olan aloe vera, oksijen azlığının sebep olduğu baş ağrısı, nefes güçlüğü gibi problemleri azaltarak uyku kalitesini arttırıyor.
İlgili 29 soru bulundu
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Dünyadaki oksijenin % 90'lık kısmını algler sağlar.
Aloe vera bitkisi, güneş ışınlarından faydalanmayı çok sever. Bu nedenle bitkinin günde 6-8 saat ışık aldığından emin olmalısınız. Karanlığı sevmeyen bitkiye güneşin tüm ışınları da faydalı gelmez. Aloe vera bitkisi bakımı için pencere kenarı ve balkon gibi yarı gölgeli bir yer tercih edebilirsiniz.
Yatak odalarında yeşil
Paşa kılıcı, lavanta, aloe vera, yasemin, kurdele çiçeği, orman sarmaşığı ve gardenya sağlıklı uyku için kullanılabilecek başlıca bitkilerdir.
Bazı bitkiler, gece oksijen salgılayan bitkiler olarak bilinir. Bu bitkiler, havada daha az karbondioksit ve diğer kirleticilerin olması için gece boyunca oksijen salgılarlar. Bu bitkiler arasında aloe vera, orkide, kaktüs, sucul bitkiler ve bazı palmiye türleri bulunur.
Evet, artık açıklamanın vakti geldi. Pek çok kişi tarafından doğru olduğu bilinen "Yatak odasında bitki bulundurulmaz!" inancı tamamen yanlış. Uzmanlar, bitkiler geceleri karbondioksit yaydığı için havadaki oksijeni azalttığını ancak bu durumun sanıldığı kadar tehlikeli olmadığını söylüyor.
Aloe vera için en uygun ortam, doğrudan güneş ışığı almayan mutfak pencereleri ve güneşli balkonlardır. Aloe vera günde 6-8 saat güneş aldığında daha verimli büyür. Donma ihtimali yoksa yaz aylarında bitkinizi dışarıya koyabilirsiniz. Ancak soğuk havalarda bitkiyi korunaklı bir yere almak gerekir.
Tüm yıl yeşil kalabilen, sivri uçlu, uzun ve dolgun yapraklı bu bitki, ev içerisinde ve balkon köşelerinde yetiştirilir. Ilıman iklim yapısında yetişebilen aloe vera bitkisi, güneşli havayı ve kuru toprağı seven yerlerde yetişir.
Kış aylarında çok daha az (haftada 1 gibi) sulamanın yeterli olduğu aloe verayı yazın kavurucu sıcakları altında gün aşırı ya da haftada en az 2 kez olacak şekilde sulayabilir, toprağı 1 gün içinde hızla kuruyorsa her gün sulamayı da seçebilirsiniz.
Dolayısıyla "Aloe vera kaç günde bir sulanır?" diye merak edenler için şunu söylemekte fayda vardır: Aloe vera neredeyse hiç suya ihtiyaç duymaz. Yani aloe verayı gereğinden fazla sulamak çürümesine yol açabilir. Yaz aylarında haftada 2 defa, kış aylarında ise haftada 1 kez sulamak yeterlidir.
Aloe vera canlandıran karışım nasıl yapılır? Aspirini güzelce ezip toz haline getirin ve üzerine kuru mayayı ilave edip karıştırın. Ardından son malzememiz olan suyu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı hiç vakit kaybetmeden aloe veralarınızın toprağına gezdirin.
Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.Nemli toprağın aksine daha kumlu ve kuru bir toprak yapısını seven aloe vera bitkisi için kaktüs karışımı kullanılıyor. Bu karışım sayesinde bitki daha hızlı bir şekilde büyüyor. Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor.
Aloe Vera. İçeriğindeki vitamin, mineral, amino asitlerle vücuttaki stresin azalmasında rol oynayan aloe vera, her mevsim yeşil kalabilen uzun, sivri yapraklı bir bitkidir. Yapılan araştırmalarda aloe veranın bol oksijen üreterek hava kalitesini artırdığı belirlenmiştir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Kasımpatı çiçeği bulunduğu ortamdaki benzen, formaldehit, ksilen ve amonyak gibi kimyasalları yok ederek ortama oksijen bolca oksijen yayar. Harikulade renkleriyle bulunduğu odaya farklı bir atmosfer katar. Ayrıca ev ortamlarına çok yakışan bir bitkidir.
Deve Tabanı Çiçeği - Monstera Bitkisi, iç mekan hava kalitesini artıran bir bitkidir. Yaprakları, havadaki zararlı toksinleri emer ve temizler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri