Aloe Vera. Hem iyi bir oksijen deposu olan hem de insan sağlığına katkı sağlayan aloe vera, iç mekânda kolayca yetişebilen bir bitkidir. Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir.
Cilt sağlığına faydaları bitmekle bilmeyen bitkinin ev atmosferinde de filtreleme etkisi bulunuyor. Şık görüntüsü ve kolay yetişmesiyle ünlü olan Aloe Vera bitkisine evinizde daha çok yer vererek hava temizleme özelliğinden yararlanabilirsiniz.
Aloe vera çiçeğinin konumu da bitkinin yetişmesi için önemlidir. Rüzgardan uzak tutarak bu çiçeğin daha uzun süre canlı kalmasına yardım edebilirsiniz. Güneşi doğrudan alması şart değildir; fakat güneşli bir odada olduğunda verimli şekilde büyür.
Yatak odasındaki bir bitki, yapraklarındaki gözenekler aracılığıyla zararlı gazları emebilir ve her gün soluduğunuz havayı filtreleyip temizleyebilir. Yatak odası bitkilerinin sağlık açısından pek çok faydası olmasının yanı sıra, her türlü iç mekana hoş bir dekor dokunuşu ve mükemmel bir enerji katarlar.
İlgili 41 soru bulundu
Özetle: Bitkiler sadece ışığın olduğu durumlarda fotosentez yapabilmektedir; ancak canlı oldukları için sürekli solunum yaparlar. Fakat bir insanın veya evcil hayvanın oksijen tüketme hızı, bir bitkininkinden kat kat fazladır. Dolayısıyla geceleri bir bitkiyle uyumanın size hiçbir zararı yoktur, uyuyun gitsin!
Peki, aloe vera evde nerede durmalı? Mayıs ayında balkona ya da dışarıya eylülden itibaren iç mekana almalısınız. Evinizde yaz mevsiminde balkonda kış mevsiminde ise iç mekanda konumlandırabilirsiniz. Güneş alan bir odanızda, direkt gün ışığına maruz kalmadan aydınlık yerlerde aloe veranız daha hızlı gelişecektir.
Aloe vera bitkisi, güneş ışınlarından faydalanmayı çok sever. Bu nedenle bitkinin günde 6-8 saat ışık aldığından emin olmalısınız. Karanlığı sevmeyen bitkiye güneşin tüm ışınları da faydalı gelmez. Aloe vera bitkisi bakımı için pencere kenarı ve balkon gibi yarı gölgeli bir yer tercih edebilirsiniz.
Tamamen gölge olan yerlerde aloe vera bitkisi büyümez. Aloe vera için en uygun ortam, doğrudan güneş ışığı almayan mutfak pencereleri ve güneşli balkonlardır.
Aspirini güzelce ezip toz haline getirin ve üzerine kuru mayayı ilave edip karıştırın. Ardından son malzememiz olan suyu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı hiç vakit kaybetmeden aloe veralarınızın toprağına gezdirin.
Fazla su istemeyen, ancak öğle saatlerinde güneş ışığına ihtiyaç duyan aloe vera, gece saatlerinde oksijen salgıladığı için, ortamın havasını temizler. NASA'da da yer alan bu bitki, hava kalitesini artıran iç mekan bitkilerinden biridir.
Devetabanı, areka palmiyesi, orkide, menekşe, kaktüs, salon bitkileri en çok tercih edilen bitkilere örnektir.
Odanın havasını bakterilerden arındırır
Aromasıyla kişinin bedensel ve ruhsal sağlığına olumlu etki etmekle kalmayan limon aynı zamanda bulunduğu odadaki bakterileri havadan temizliyor. Ona en doğal hava spreyi desek yanlış olmaz, çünkü limon bulundurduğunuz odanın havasını daha taze hissetmeye başlayacaksınız.
Bitkiler kaygı ve stres seviyelerini yatıştırmaya ve azaltmaya yardımcı olan bol miktarda taze ve temiz oksijen üretir. Özellikle kokulu bitkiler yatak odanız için harika bir tercih çünkü aromaterapi uyku kalitenizi artırmanıza da yardımcı olabilir.
Hem iyi bir oksijen deposu olan hem de insan sağlığına katkı sağlayan aloe vera, iç mekânda kolayca yetişebilen bir bitkidir. Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir.
Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.Nemli toprağın aksine daha kumlu ve kuru bir toprak yapısını seven aloe vera bitkisi için kaktüs karışımı kullanılıyor. Bu karışım sayesinde bitki daha hızlı bir şekilde büyüyor. Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor.
Aloe veranın çiçeklenmesi fotoperiyotlar ve sıcaklıklar tarafından belirlenir. Güneş ışığı azaldığında ve sıcaklık düştüğünde aloe vera çiçeğinin tomurcuklarının oluşumunun başlangıcı uyarılır.
Aloe vera bitkisi fazla sulandığında yaprakları sararır. Toprak tamamen kurumadan yapılan sulama işlemleri bitkinin yapraklarını sarartır. Çamur şeklindeki toprak yapısı bitkinin köklerini çürüteceğinden toprak tamamen kurumadan sulama yapılmamalıdır.
10 dakika bekletildikten sonra, cildinizi soğuk suyla yıkamanız gerekir. Aloe vera jeli uygulandıktan sonra mutlaka yıkanmalıdır. Eğer ciltte uzun süre kalırsa, cildi gerer ve kurumasına neden olur.
Evet, aloe vera jelini çıkardıktan sonra cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Sivilceli bölgeye parmak ucu ile masaj yapılabilir. Gece uykudan önce sürmeniz daha etkili olacaktır. Cilde sürülen aloe vera jeli sayesinde cilt bakımını doğal ve bitkisel bir malzeme ile yapmış olursunuz.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Uzun ömürlü ve bakımı kolay bir bitkidir. Karbondioksiti oksijene dönüştürebilen bitkiler arasında olduğu için yatak odasında yetiştirilebilir. Hem dışarıda hem de içeride bakımı yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri